Okładka książki - Małe kobietki

Małe kobietki

Inne wydania:

Rodzina March może nie ma wielu pieniędzy, ale ma coś o wiele cenniejszego – siebie nawzajem i miłość, jaką się darzą. Cztery siostry są zupełnie od siebie różne, a mimo tego z przyjemnością spędzają z sobą czas. Mieszkają z mamą, która uczy ich nie tylko miłości, ale również szacunku do siebie, walczenia o marzenia, samodzielnego myślenia. Ich tata jest na wojnie, wszyscy za nim tęsknią i mocno pragną, aby wrócił cały i zdrowy. Pewnego dnia w ich życiu pojawia się pewien chłopiec z sąsiedztwa, którego życie wygląda zupełnie inaczej. Jak zmienią jego życie? Jak potoczy się życie rodziny March?

Są książki ponadczasowe, które po prostu się nie „starzeją” i właśnie ta książka do nich należy. Napisała wiele lat temu (ponad 150) i zarówno wtedy, jak i teraz zachwyca czytelników. Historia ciekawa, wciągająca, przekazująca wiele wartości, a jednocześnie pokazująca świat, w jakim żyło się dawniej.

Najnowsze wydanie, jakie wyszło nakładem wydawnictwa Marginesy, jest naprawdę ładne. Mamy twardą okładkę, co sprawi, że książka posłuży długi czas.

„Małe kobietki” to ponadczasowa historia w ładnym wydaniu. Ze swojej strony polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Małe kobietki:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2024-06-19
Tytuł oryginału: Little Women
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Klasyka prozy literackiej Klasyczna beletrystyka dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 13 lat

Zobacz opinie o książce Małe kobietki

Kup książkę Małe kobietki

Little Women
Louisa May Alcott0
Okładka ksiązki - Little Women

Generations of readers young and old, male and female, have fallen in love with the March sisters of Louisa May Alcott’s most popular and enduring novel...

Cudowne Boże Narodzenie i inne świąteczne opowieści
Louisa May Alcott0
Okładka ksiązki - Cudowne Boże Narodzenie i inne świąteczne opowieści

Świąteczne opowieści o przyjemności czynienia dobra. Pełne ciepła i miłości świąteczne opowiadania amerykańskiej pisarki Louisy May Alcott - pionierki...