Okładka książki - Love on the Brain. Gdy miłość uderza do głowy

🧠Recenzja💖

Współpraca barterowa @youandyabooks @wydawnictwomuza

Premiera 17.05.2023

„Love on the brain” – Ali Hazelwood

Moje pierwsze spotkanie z historią o tematyce miłości w NASA, umysłów ścisłych, wiele zawikłanych słów, rzeczy i sytuacji. Czy to był dobry wybór ? To nie był dobry wybór to było genialne. Oderwać się od niej nie mogłam, gdy tylko ją odkładałam, to mój wzrok i dłonie leciały w jej kierunku. A to za sprawą wiele wątków, które są rozpoczęte ale na ich wyjaśnienie i zakończenie musiałam długo czekać, ale to była słodka tortura. Ale może zacznę od początku.

Bee to genialna, młoda neurolożka, której marzeniem są własne badani więc gdy dostaje propozycję od NASA to jest wniebowzięta. Wreszcie będzie mogła się realizować i spełniać marzenia. Oderwie się od głupiego szefa i myśli o byłym facecie. Jej idolką jest Maria Skłodowska-Curie i robi wszystko tak jakby zrobiła to ona. Mocno czuć to jak Bee jest związana z tą postacią i właśnie to jest w niej niezwykłe. Nie jest standardową dziewczyną, ma kolorowe włosy, kolczyki i tatuaże, a do tego jest piekielnie inteligentna. Nie poddaje się łatwo, gdy ktoś rzuca jej kłody pod nogi to ona podnosi się i idzie dalej. Ma w sobie wielką pasję i odwagę. Nie boi się wyzwań i mówi to co myśli. Jedynie czego już nie chce w życiu to miłości, bo ona powoduje tylko ból i kiedyś jej zabraknie.

Levi to zdolny facet, który razem z Bee ma kierować projektem. Nie dość, że przystojny to inteligentny, chociaż na początku nie pałałam do niego sympatią. Jego zachowanie nie raz wywoływało moją złość, bo nie rozumiałam jak można być takim człowiekiem. Jednak gdy poznałam jego powody to zmieniłam zdanie i potem było coraz lepiej. Levi skrywa pewien tajemnice, które po wyjściu na jaw powodują, że cała historia staje się logiczna. A tak w ogóle to dobry i miły facet. Nie gra jakiego bad boya, który swoją inteligencją próbuje wyrywać kobiety. Ma w sobie coś takiego co przyciąga.

Bohaterowie o nieprzeciętnym umyśle, którzy ramię w ramię walczą o projekt. Początki były trudne i nieprzewidywalne. Ona nie może zrozumieć czumu on taki jest, a on ma swoje powody do bycia zimnym. Autorka udowadnia, że szczera rozmowa może rozwiać wszystkie wątpliwości. A dawna niechęć może się przerodzić w przyjaźń i może nawet w miłość. Będzie między nimi również gorąco, ale nie tylko od czułych rozmów ale od intymności i namiętności.
Autorka zdobyła moje serce całą książką, każdy jej aspekt jest mocno wciągający. Począwszy od romansu, który jest mocno wciągający aż po naukowe sytuacje i rozmowy. Język jest dosyć specyficzny ale z drugiej strony lekki i przystosowany do zwykłego czytelnika. A takie trudne terminy nie tylko pobudzały moje zainteresowanie ale i skłaniały do poczytania o tym więcej. Autorka zawarła w książce również różne problemy i emocje które ciężko ogarnąć. Ostatnim słowem ta historia jest genialna i świeża. Jeszcze nie spotkałam się z taką ciekawie stworzoną historią o ponadprzeciętnych umysłach, których połączyły różne emocje i tajemnice, które trzeba rozwiązać. Polecam każdemu z całego serca.

11/10❤️❤️

Kup książkę Love on the Brain. Gdy miłość uderza do głowy

Love, Theoretically
Ali Hazelwood0
Okładka ksiązki - Love, Theoretically

Nowa powieść autorki światowego bestsellera The Love Hypothesis Czy młoda naukowczyni będzie zmuszona poddać próbie najgłębiej skrywane teorie na...

Szach-mat
Ali Hazelwood0
Okładka ksiązki - Szach-mat

Zdobywczyni nagrody Goodreads w kategorii Young Adult za 2023 rok   Cudownie przezabawny debiut young adult bestsellerowej autorki The Love Hypothesis     Rywale...