Okładka książki - Klątwa Lucyfera

Klątwa Lucyfera

Tom 3 cyklu Adam Berg
Inne wydania:

Do tej pory czytałam cykle z przerwami, na inną lekturę. Kolejny zwyczaj został przerwany.
Winny jest
Krzysztof Bochus
i jego seria
Lista Lucyfera
Boski znak
Klątwa Lucyfera

Uch, ach i och...
Taka to przygoda czytelnicza.

Brawurowa akcja, odwaga, praworządność społeczna, czysty umysł Adama Berga, wnuka Christiana Abella z cyklu"Wachmistrz" umiliły mi kilka wieczorów.
Nie, Berg nie jest kryształowy i bez wad. Jest ludzki, ale nietuzinkowy.

Autor doskonale opisuje intrygi kryminalne, których rozwiązaniem zajmuje się nie organ prawa, a dziennikarz. Policja jest tłem do jego poczynań.

W książkach zawarte jest dużo wiedzy historycznej, wpisanej w fabułę by stała się ważną częścią prowadzą do rozwiązania zagadki. Są też ciekawostki, o których warto przeczytać.
Przestępstwa popełniane są jakby w oparciu o sztukę. Brzmi dziwnie, ale wiele osób pożąda artefaktów minionych epok.

Panu Krzysztofowi daję zielone światło w moim czytelniczym świecie (zostało mi jeszcze coś do przeczytania🙂).
Piękny literacki, a zarazem niewymuszony styl.
Trafne spostrzeżenia, intrygujące zwroty akcji i rozwiązania.
Dociekliwość w dążeniu do odnalezienia źródła problemu, wiedzie czytelnika po wielu zakątkach globu i umysłu.

Jestem zachwycona, to za mało...
Polecam bardzo.

Dostępna jako e-book i audiobook w aplikacji @empikgo

Informacje dodatkowe o Klątwa Lucyfera:

Kup książkę Klątwa Lucyfera

Kamień tunguski
Krzysztof Bochus0
Okładka ksiązki - Kamień tunguski

Przeszłość jest kluczem do przyszłości. A co, jeśli otwiera bramę do piekła? Adam Berg staje przed największym wyzwaniem w swojej karierze. Podejmuje...

Dolina gniewu
Krzysztof Bochus0
Okładka ksiązki - Dolina gniewu

Ostatnie wspólne śledztwo radcy Abella i wachmistrza Kukulki. Koniec marca 1945, Abell i Kukulka wracają do Gdańska na moment przed zagładą miasta. Sowieci...