Okładka książki - Diabelski układ

Diabelski układ

Wow ! To było zupełnie coś innego niż się spodziewałam a jednak jestem pozytywnie zaskoczona i chcę więcej , a przede wszystkim chcę wiedzieć co będzie dalej. No bo zostawianie czytelnika w takim momencie bez dalszych rozdziałów powinno być karalne :(

Sare poznajemy jako asystentkę dyrektora banku. Błażej pojawia się w jej życiu kiedy zostaje ochroniarzem tego samego dyrektora. Od razu ich relacja staje się wyjątkowa . Błażej zajmuje dość istotne miejsce w życiu Sary ale niestety pojawia się i znika, wraca , później znów przepada a gdy pojawia się ponownie, to już Sara jest dyrektorem banku. A on ? Wciąga ją w niebezpieczeństwo przez co Sara już nie wie czy jest jej przyjacielem czy wrogiem.

I ja , jako potencjalny czytelnik, przez całą książkę praktycznie też nie jestem pewna kto jest przyjacielem a kto wrogiem. Autorka umiejętnie manipuluje czytelnikiem , angażując nas we wszystko co się dzieje, co czuje główna bohaterka i tak jak ona , wciąż trwamy w strachu i niepewności.

Sama Sara może i nie jest twarda i wybitnie odważna ale nie jest jedną z irytujących bohaterek , nie jest bez wyrazu, można się z nią utożsamić. Większość jej zachowań i przemyśleń jest zrozumiałych i logicznych.

Błażej to taka zagadka , nie wiadomo do końca o co nim chodzi, czy pogrywa sobie z Sarą, czy jest dla niego tylko etapem niezbędnym do osiągnięcia celu jaki wyznaczył mu boss, czy może to coś więcej?

Alonzo myślałam , że było za mało ale pod koniec jest go pod dostatkiem . I to zakończenie!!! To jedno z tych kiedy szuka się w książce kolejnego rozdziału, mimo , że już nie ma więcej stron a jak to już dotrze do naszej świadomości to się siada jak ja do laptopa i szuka , może gdzieś jest już zapowiedź kolejnego tomu ? Co z tego , że ten wyszedł 5 dni temu ? Może już napisała ....

Jak ja nienawidzę czekania za kontynuacją jak chcę ją już, teraz, natychmiast. Ale co poradzić. Ja na pewno przeczytam kolejny tom . A Wy?

Informacje dodatkowe o Diabelski układ:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-04-21
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce Diabelski układ

Kup książkę Diabelski układ

Teraz wiem, że jest moją zgubą. Jest wszystkim, co najgorsze. Jest moim koszmarem.

Więcej cytatów z tej książki

Ale Meksyk! Totalne wariactwo
P.K. Farion0
Okładka ksiązki - Ale Meksyk! Totalne wariactwo

Dla niej to ostatnie wakacje u ojca będące kładką między światem studenckim a rozpoczęciem pracy w poważnym dorosłym życiu. Dla niego to zamknięcie trudnego...

Prawo żony
P.K. Farion0
Okładka ksiązki - Prawo żony

Hubert Witosławski to policjant, który w swoim życiu stracił już wszystko. Żona odeszła od niego, a siedmioletnia córka nie chce spędzać z nim czasu. Od...