"Detektyw i złodziejka" Melisy Bel to moim zdaniem znakomity romans historyczny. Książka jest również pierwszym tomem nowego cyklu "Co za para!"
Główni bohaterowie już od pierwszego rozdziału skradli moje serce i nie, Poppy nie miała nic z tym wspólnego 😅😍. Kreacja tych głównych postaci została wspaniale wymyślona.
On mroczny i posępny nazwany "człowiekiem cieniem", sierota, która wychowała się na ulicy walcząca o przetrwanie, wstydząc się swoich czynów i tego do czego został zmuszony przez głód.
Ona o twarzy i urody aniołka, potrafiła zjednać sobie każdego, miała niesamowity talent do kradzieży, wychowana była w sierocińcu.
Razem tworzyli wybuchową parę, która wcielała się perfekcyjnie, w każdą rolę.
A uwierzcie mi Melisa Bel miała bardzo orginalne pomysły gdzie wysłać tą parę 😁.
Sięgając po książkę dostaniecie w swoje ręce niebanalną fabułę. Zaczynając od pierwszego spotkania tej pary, iskry fascynacji i chemii czuć już w powietrzu. Balu, na którym jeszcze nie byliście, więc maski, pióra i fikuśne suknie mogą obowiązywać również i panów 😁. Niebezpieczeństwo które przyprawi was o skok adrenaliny. Jak i zakończenie, po którym już nie będziecie mogli doczekać się drugiego tomu 😍.
Tym razem autorka zaskoczyła mnie, że zabiera nas, tą historią na przedmieścia Londynu. Nie ma tu balowych sal, szeleszczących sukni i elity. Dostałam powieść o zwykłych ludziach, których etykieta i poprawne zachowanie w dużej mierze nie obowiązuje. Nie ukrywam, że to miła i ciekawa odmiana. A śledztwo, w jakim brali udział Harry i Poppy dodało tej powieści ciekawego i tajemniczego klimatu.
Już z niecierpliwością czekam na kolejny tom z serii 😍
Gorąco i z całego serca polecam ♥️
Data wydania: 2022-11-14
Ilustracje:LightField Studios
Dominika Witos
Catherine od dziecka żyje w cieniu olśniewającej siostry, do której nieustannie porównuje ją matka. Dziewczyna pokornie znosi jej reprymendy...
Lady Helen Williams jest uważana przez towarzystwo za piękną, niedostępną i… wybredną. Mimo że od trzech sezonów króluje na salonach, nie spieszy...