Okładka książki - Amok

Amok

Tom 3 cyklu Larysa Luboń i Bruno Wilczyński

,,Histeria" skończyła się porwaniem policjantki Sylwii Konopackiej. Zatem ostatni tom trylogii skupia się na jej poszukiwaniu. Sprawą zajmuje się nie kto inny jak Bruno Wilczyński. Bruno mimo że zna porywacza, nie jest w stanie uwolnić koleżanki. Wilczyński daje się wciągnąć w chorą grę porywacza, w wyniku której dochodzi do tragicznych wydarzeń. A sam Bruno przekonuje się, że również w nim tkwi mrok, który próbuje przebić się na powierzchnię.

W tym samym czasie dziennikarka Larysa Luboń prowadzi swoje śledztwo. Musi rozwikłać zagadkę tajemniczej śmierci Lady Di, bezdomnej z Dworca Centralnego. Wszystkie ślady prowadzą do szanowanej rodziny Hallerów. Larysa, żeby poznać prawdę musi zanurzyć się głęboko w świat tajemnic i zbrodni sprzed lat, które miały miejsce w tej rodzinie.

Larysa i Bruno będą musieli stawić czoło tragicznym historiom z przeszłości, które mają ogromny wpływ nie tylko na teraźniejszość, ale przede wszystkim na nich samych. Oboje dowiedzą się do czego są zdolni stając oko w oko z bezlitosnym mordercą.

Czy Bruno odnajdzie aspirant Konopacką? Jaki związek ma śledztwo Larysy ze sprawa zaginięcia policjantki?

To naprawdę już koniec. Przykro tak czytać i wiedzieć, że to już definitywny koniec. Z jednej strony chciałoby się czytać ciągle nowe przygody ulubionych bohaterów, a z drugiej bez sensowne jest ciągnięcie wątków na siłę. Jednak z ogromna przykrością czytałam ostatnie strony.
Cóż mogę napisać? Wszystko już napisałam w poprzednich recenzjach. Bo i ten tom to naprawdę świetna książka. Super napisana, że chce się czytać i czytać. Do tego świetne zakończenie, choć smutne. Niespodziewałam się takiego obrotu sprawy.

Nie pozostaje mi nic innego jak zachęcić Was do przeczytania całej trylogii. Jest to jedna z moich ulubionych serii. Teraz czekam na kolejną książkę Pani Janiszewskiej. I oby była tak dobra jak cała trylogia, bo autorka sama sobie postawiła wysoko poprzeczkę.

Gorąco polecam

Kup książkę Amok

Ludzie z mgły
Izabela Janiszewska0
Okładka ksiązki - Ludzie z mgły

NIE KAŻDY, KTO ZBŁĄDZIŁ WE MGLE,ODNAJDZIE DROGĘ DO DOMU. Kiedy dziewiętnastoletnia Alicja Jarosz znika w mglisty poranek, na mieszkańców Sinic pada strach...