9 współczesnych Robin Hoodów, 9 wyjętych spod prawa, którzy z narażeniem życia walczą o dobro i sprawiedliwość.
Zaangażowana powieść szpiegowska, która w zdumiewający sposób ujawnia ekscesy naszych czasów.
Genialni hakerzy próbują zniweczyć plan garstki wpływowych bogaczy zwanych drapieżcami, którzy chcą doprowadzić do chaosu, zagarnąć całe bogactwo i posiąść niczym nieograniczoną władzę.
Fantastyczne portrety bohaterów, ukazujące ich słabostki i przeszłość... Niczym doskonały gawędziarz, Levy potrafi trzymać czytelnika w napięciu. ,,Le Figaro littéraire"
Powieść oszałamiająca tempem... Wstrząsa i wzbudza chęć, by dołączyć do grupy współczesnych Robin Hoodów. Poruszająca, mądra i zaangażowana literatura. ,,Le Parisien"
Mocna, przejmująca lektura. ,,Version Femina"
,,Marc Levy stworzył ambitny fresk. Połączenie Millennium i Jamesa Bonda." RTL
Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2023-07-12
Tytuł oryginału: Le crépuscule des fauves
Poruszająca, nastrojowa, ale też pełna humoru... ponadczasowa historia miłosna. Powieść o życiu, miłości i śmierci... bo potem nic nie jest takie samo...
Co można zrobić z siedzącą w waszej szafie nieznajomą kobietą? Poprosić, żeby sobie poszła? Ale to nie takie proste, zwłaszcza dla przystojnego architekta...
Przeczytane:2023-09-16, Ocena: 5, Przeczytałam,