Czy wiesz, jak mężczyźni rozmawiają o seksie? Jakie są ich erotyczne fantazje?
Nareszcie możesz przeczytać erotyk napisany przez faceta i poznać męski punkt widzenia na erotyzm, namiętność i seks!
Tomek Zabielski jest biznesmenem. Oficjalnie jest właścicielem włoskiej restauracji Otto. Nieoficjalnie prowadzi korporację taksówkarską.
Ukrywając się w cieniu, ma na głowie działalność klubu nocnego i firmy transportowej zajmującej się delikatnymi i dyskretnymi przesyłkami na terenie całej Europy. Ale przede wszystkim jest mężczyzną oddającym się wszelkiego rodzaju uciechom cielesnym bez angażowania jakichkolwiek emocji.
Oficjalnie – to jest erotyk! Nieoficjalnie – to najlepszy i najbardziej pikantny erotyk, jaki kiedykolwiek czytałaś!
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2021-07-28
Tego dnia miałem ochotę celebrować. Oddać samego siebie w ręce rozpusty. Poddać się wszechobecnemu zepsuciu. Złożyć ofiarę z samego siebie. Podobało mi się to i nie myślałem przestać.
Tomek Zabielski prowadzi dość zajęty tryb życia. Biznesmen i mafioso w jednym. Jest właścicielem restauracja Otto, korporacji taksówkarskiej, klubu nocnego Candy oraz firmy transportowej przerzucającej narkotyki. A przede wszystkim jest mężczyzną lubującym się w jednorazowych kontaktach seksualnych z kobietami na jedną noc, jedną chwilę.
Jaki plan będzie chciał wprowadzić w życie główny bohater? Czy kobiety przewijające się przez jego łóżko nie sprowadzą na niego niebezpieczeństwa?
Za tą książkę zabierałam się od dłuższego czasu. Długo przeleżała na regale aż w końcu nadszedł jej czas.
Zaczęłam czytać i niestety im dalej w tekst tym było coraz gorzej. Aż zerknęłam na recenzję innych osób. Byłam w szoku, że zbiera w większości pozytywne opinie, podczas gdy ja miałam dość po przeczytaniu 1/3 książki. Ale jako iż ja z tych, co do samego końca szuka pozytywów, doczytałam do końca. Niestety nie było łatwo. Wręcz wymęczyłam się okrutnie.
Przede wszystkim bardzo mnie drażnił główny bohater swoim podejściem do kobiet. Traktował je jak swoje seks zabawki. Jakby był uzależniony od seksu. Nie ważne jaką, byle tylko mu ulżyła.
Jako biznesmen był inteligentny i sprytny ale jako mafioso zabrakło mi tego niebezpieczeństwa. Pokazywał swoją złość ale niczego konkretnego nie robiły. Nie plamił sobie tak krwią. Od tego miał pomocników.
Ogólnie miałam wrażenie, że on jest takim narcyzem. Arogancki, zuchwały a sam wszystko miał doskonałe. Szczególnie przyrodzenie, które co raz było podkreślane jakby było majestatyczne i wyjątkowe. Nie, nie podobało mi się to. Tak samo jak przedmiotowe traktowanie kobiet.
Pozostając już w tym temacie opisy zbliżeń dla mnie były zbyt bezpośrednie. Przyzwyczaiłam się do opisów autorek a tutaj pierwszy raz czytałam okiem autora i niestety nie wpisały się one w mój czytelniczy gust.
I muszę jeszcze wspomnieć o mnogości dokładnych i drobiazgowych opisów codzienności, które na dłuższą chwilę strasznie nużyły.
Jedyny plus tej historii to pomysł na przejęcie władzy. Spisek, które okazał się być skuteczny i zostały nawet dobrze rozbudowany. Mimo wszystko to nie było na tyle dobre, aby zmieniła zdanie o książce.
Niestety lektura nie przypadła mi do gustu. Na pewno nie mam w planach kontynuacji. Pierwszy tom przemęczylam i to mi w zupełności wystarczy. Płytcy bohaterowie, nudna fabuła, ślimaczą akcja. Nie dla mnie to. Ale to tylko moje zdanie. Gust każdego z nas jest inny i być może wam spodoba się bardziej niż mi.
Książka z prywatnej biblioteczki.
🔥🔥 RECENZJA 🔥🔥
Autor: @mateusz.gostynski @gangsterskapisownia
Wydawnictwo: @wydawnictwo_pascal_books
Zepsute miasto
Tomasz Zabielski to człowiek, który ma na głowie kilka biznesów. Prowadzi też nielegalne interesy. Mężczyzna nie lubi angażować się w poważne związki, interesuje go tylko szybki, i przelotny seks. Książka jest debiutem autora.
Czy udanym? 🤔 Ocenicie sami, kiedy ją przeczytacie.
Książka jest przeznaczona, raczej dla starszych czytelników.
Ja osobiście sięgnęłam po nią, czystej ciekawości.
Pierwszy raz spotkałam się, z tym że erotyk napisał mężczyzna. Zazwyczaj to kobiety piszą, w takiej tematyce.
Na początku ciężko było mi, wczuć się, w tę historię. Jednak im dalej, tym troszkę lepiej. Mimo ciężkiego początku fabuła podobała mi się. Zawierała wszystko, to co lubię. Styl pisania autora jest prosty.
Gratuluję autorowi debiutu i życzę dalszych sukcesów.
Bardzo dziękuję wydawnictwu za egzemplarz ♥️.
*****RECENZJA****
„Moralność moich czynów nie zawsze była zgodna z tym, czego oczekuje ogół. Byłem egoistą i narcyzem, który potrafi osiągnąć wyznaczony cel, nawet za cenę duszy. Nigdy nie poświęciłbym jednak swoich ludzi. Najważniejsza była lojalność.”
Czytając „Zepsute miasto” czułam się, tak jakbym oglądała dobry gangsterski film, bez wyciętych scen, bez cenzury, bez żadnych półśrodków, ….niegrzecznie pikantny, mocny i brutalny,
a zarazem rzeczowy i swoim zepsuciem fascynujący.
Świat, w którym rządzi Miasto, pieniądze płyną ze wszyskich wytworni zła, a seks jest odskocznią, od adrenaliny powodowanej codziennym życiem na krawędzi.
Tomek Zabielski vel Jubiler, jest samozwańczym królem wrocławskiego półświatka. Żyje z narkotyków, nocnych klubów, prostytucji, ale też i z legalnych interesów.
Choć dla niego dobry seks równy jest ostremu rżnięciu, to o swoich pracowników dba i szanuje, a za najbliższych przyjaciół dałby się pokroić. Daleki od bawienia się w uczucia, korzysta z życia i jednorazowych numerków, choć wyjątkiem jest Czarna, z którą wiąże go niezobowiązująca łóżkowa relacja.
Zorganizowana grupa przestępcza rządzi się swoimi prawami, a pewien zatarg i konflikt interesów, doprowadza do tego, że jego głównym celem staje się przejęcie całej konkurencji zepsutego Miasta. Gdy jednak wszystko idzie nad wyraz gładko i łatwo, okazuje się, że niespodziewany cios wydaje się padać z najbliższego kręgu. W sumie, w tym świecie powinno się ufać tylko sobie, choć w pojedynkę nie ma co liczyć na sukces, a, że lojalność jest droższa od każdej wartości materialnej, zawsze pokładamy nadzieję w najbliższych.
Wciągnięta w gangsterski świat zepsutego miasta, odpłynęłam na parę godzin. Historia, którą funduje nam autor, wciąga, szokuje, ale też podnieca.
Dzięki temu, że książka pisana jest tylko z perspektywy głównego bohatera, dokładnie poznajemy jego myśli, emocje, zasady działania i oraz uczucia.
Oprócz wartkiej akcji, niemałej dawki seksu
( notabene świetnie i wyraziście opisanych ) mamy także w każdym rozdziale, przemyślenia bohatera na temat kontrastu, niesamowitego bogactwa, życia w luksusie i biedy, szarości dnia codziennego zwykłych ludzi, oraz tych, którzy zagubili się w tym zepsutym świecie i pędzie za mamoną.
Autor ma swój niepowtarzalny styl, a porównania i przenośnie odnoszące się do życia bohatera oraz otaczającego go świata, niejednokrotnie wzbudzają refleksje nad naszym własnym.
Zatem nie zwlekajcie z lekturą i
przenieście się na parę godzin do tego Zepsutego, choć na swój sposób pociągającego świata, w którym poznacie wyrazistą, aczkolwiek niełatwą postać Jubilera oraz jego zepsute do szpiku kości otoczenie ( mnie tam zawsze ciągnęło do gangsterów ).
Także Mateusz nie zwalniaj tempa w pisaniu swoich książek, a ja trzymam mocno kciuki, za jak najszybsze wydanie kolejnych tomów „Zepsutego Miasta”.
Pięknie dziękuję autorowi i wydawnictwu za możliwość przeczytania i zrecenzowania tej książki.
A i jeszcze jedno, to chyba pierwsza taka książka, którą z czystym sumieniem polecam także męskiemu gronu czytelników.
,, Zepsute miasto" to książka, która zaprowadziła mnie na ciemne ulice Wrocławia, gdzie życie toczy się w zepsuciu, zamieniając wszytko w złoto.
Tomasz to główny bohater książki, który do miejsca, w którym obecnie jest, doszedł ciężką pracą. Arogancja, która emanuje z niego, jest jego znakiem rozpoznawczym i to daje mu władzę, bo dokładnie wie, czego oczekuje od innych, a jest to Lojalność!! Jeżeli raz sprzedałeś kogoś, to nie myśl, że znajdziesz w nim sprzymierzeńca!!! Tomasz ma wokół siebie zaufanych ludzi i to sprawia, że jego władza sięga dalej.
Czy lojalność i zaufanie wystarczą, by się utrzymać na powierzchni w okrutnym świecie zwanym mafia? Tego Wam nie zdradzę, lecz odpowiedzi znajdziecie w książce.
Jest to moje pierwsze spotkanie, gdzie erotyk jest napisany przez mężczyznę, czy się zawiodłam? NIE!!! Mateusz Gostyński pokazał myślenie od strony mężczyzny to, że świat to nie tylko kwiatki i czekoladki, lecz wyłącznie Lojalność i przyjaźń!
Sceny sexu nie emanowały zmysłowością czy delikatnymi igraszki tam była żądza i pragnienie spełnienia! Szczerze jestem zaskoczona głównym bohaterem, wydawało mi się, że to będzie coś w stylu-jestem i biorę to, co chcę, jakże się myliłam! Myślenie Tomasza było na poziomie władcy, to jak stworzył swoje imperium, zawdzięcza swemu umysłowi, który w każdym momencie miał wszytko poukładane i to go zdecydowanie wyróżnia! Autor skupił się bardzo na lojalności, bo to jest kluczem do sukcesu! Postacie drugoplanowe nie były tutaj w cieniu, nadawały mocnego akcentu całej książce.
Podsumowując, jest to książka mocna, w której miłości nie zaznamy, lecz czy każda książka musi mieć ją w sobie? Zdecydowanie Nie! Autor opiera się na trzech podstawowych wartościach: zaufanie, lojalność i szczerość, czyli dokładnie to, czym powinien kierować się każdy człowiek, jednak znamy życie i ludzi i dokładnie wiemy, że te wartości nie są każdemu znane! Chcę pogratulować autorowi bardzo dobrego debiutu, bo książkę się pochłania i widać pracę włożona w jej wydanie. Polecam.
Mocny erotyk napisany przez faceta !!
O tak tutaj Erotyka z książki aż kipi.
Gorące sceny seksu które pobudzają.
Poznajemy Tomka na ogół biznesmen ale od tej czarnej strony. Transporty i kluby to jego prawdziwy zarobek. Ale mimo wszystko nie ma na koncie głowy. On nie zabija.
Dostalismy mafię ale w innej formie, nie jest ona jak każda. Tutaj gangster nie lata z pistoletem i zabija każdego po kolei. Tutaj bohater robi wszystko tak by prawo nie miało na niego haków. Ma swoich dwóch zaufanych ludzi i pomimo wszystko nazywa ich przyjaciółki ale nadejdzie taki moment że Tomek nie będzie ufał nikomu. Mamy fabułę która wciąganela mnie do świata Tomka i z przyjemnością czytalam książkę. Autor przedstawił nam jak powoli bohater zdobywa swoje imperium i jak eliminuje innych. Mamy dużo seksu który wtapia się idealnie w tło i na prawdę są to mocne sceny które rozpalają. A że bohater nie jest zdolny do uczuć nie jest to jedna partnerka. Nie mamy tutaj historii miłosnej w mafijnym świecie pomimo że jest kobieta bliższa temu wszystkiemu nie ma tu wyznawania miłości. Jest wiele punktów które wyróżniają tą pozycję od pozostałych książek tego gatunku i zdecydowanie warto zapoznać się z nią. Szczególnie że autor nie zwolnia tempa i to jeszcze nie koniec.
Nawet święta w rodzinie Hamiltonów nie mogą przebiegać normalnie. Rodzinka rodem z piekła powraca w świątecznej odsłonie. Jeszcze więcej intrygi...
Pasja, oddanie i namiętny seks z męskiej perspektywy! Tomasz zmaga się z demonami przeszłości. Choć przyjaciele zaczynają wątpić w jego intencje,...