Książka bestsellerowej autorki ,,Zostań, jeśli kochasz" i ,,Wróć, jeśli pamiętasz".
Brit jest niepokorna i czasami pakuje się w kłopoty. Mimo to nie może zrozumieć, dlaczego ojciec i macocha oddają ją do Red Rock, ośrodka terapeutycznego, gdzie rzekomo leczy się zbuntowane nastolatki. Teraz jej życie spoczywa w rękach terapeutek o niedostatecznych kwalifikacjach, twardziela Szeryfa oraz okrutnej psycholog. Nikt nie zdoła przetrwać samotnie - lecz komu zaufać w miejscu, gdzie nagradzane jest donoszenie na koleżanki? Na szczęście Brit poznaje V, Bebe, Marthę oraz Cassie - cztery dziewczyny, dzięki którym może uda jej się nie oszaleć. Razem starają się zachować zdrowy rozsądek, by życie w Red Rock nie zmieniło się w ostateczny koszmar.
Gayle Forman to wielokrotnie nagradzana amerykańska autorka oraz dziennikarka, której artykuły ukazywały się w licznych gazetach, między innymi ,,Seventeen", ,,Cosmopolitan", ,,The Nation" i ,,Elle". W 2002 r. wyruszyła z mężem w roczną podroż dookoła świata. Wrażenia z tej wyprawy zawarła w swoim debiucie ,,You Can't Get There From Here: A Year On the Fringes of a Shrinking World". W 2007 r. ukazała się jej powieść dla młodzieży ,,Zawsze stanę przy tobie", a w 2009 bestsellerowa ,,Zostań, jeśli kochasz". Od tamtej pory Gayle wydała cztery kolejne książki dla młodych czytelników.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2016-04-13
Brit to niepokorna nastolatka, czasem pakująca się w kłopoty. Odróżnia się wyglądem ale ma swoją pasję, gra w zespole rockowym.
Po śmierci matki ciężko jej się odnaleźć a na dodatek jej ojciec poznaje inną kobietę. Brit nie potrafi dogadać się z macochą. Żeby sprowadzić ją na dobrą drogę, ojciec z macochą wysyłają ją do Red Rock, szkołe dla trudnych nastolatek.
Tam koszmar Brit dopiero się zaczyna.
Metody, które stosuje się w ośrodku nie wiele mają wspólnego z profesjonalną terapią. Jak można sobie proadzić w takim miejscu z dala od rodziny, przyjaciół ? Na szczęście Brit poznaje cztery wyjątkowa dziewczynyi razem starają się przetrwać pobyt tam.
Książka opowiada o przyjaźni, o bunotwaniu się i dorastaniu. Ale przedewszystkim autorka przedstawia problemu, z którymi każdnego dnia borykają się nastolatkowie.
Najnowsza powieść autorki bestsellerów Zostań, jeśli kochasz i Wróć, jeśli pamiętasz Ta przejmująca do głębi powieść jest historią Cody...
Mia straciła wszystko. Czy miłość pokona śmierć?Po tragicznym wypadku, w którym zginęli jej najbliżsi, Mia trwa w stanie dziwnego zawieszenia. Musi...
Przeczytane:2019-05-01, Ocena: 5, Przeczytałam,
Brit jest niepokorna i czasami pakuje się w kłopoty. Mimo to nie może zrozumieć, dlaczego ojciec i macocha oddają ją do Red Rock, ośrodka terapeutycznego, gdzie rzekomo leczy się zbuntowane nastolatki. Czy w takim miejscu można znaleźć przyjaciół? Co zrobić, gdy nikt nam nie wierzy? Jak wyrwać się z piekła? Książka nie jest zła i czyta się dość szybko. Mnie nie zawiodła.