Autorka, opierając się na doświadczeniach swojej rodziny, zachęca do unikania chemicznych dodatków jako zbędnych i szkodliwych (są przyczyną systematycznego zatruwania organizmu, alergii, niestrawności, a być może także zespołu ADHD). W dwudziestu rozdziałach zawarła porady, jak unikać szkodliwej żywności, jakie naczynia stosować w kuchni, jakie wartościowe produkty uwzględniać w potrawach. Jej książka obejmuje 81 przepisów, odwołujących się do dawnych, dobrych, polskich tradycji.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2013-08-28
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 200
Nie dowiedziałam się zbyt wielu nowych rzeczy z tej książki. Wszystko to już było w programie Kasi Bosackiej "Wiem co jem". Pozycja raczej dla zupełnie początkujących w sferze odżywiania.
Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi...
Najbardziej energetyczna książka roku! Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? Szukasz zdrowej przekąski dla dziecka...
Ocena: 6, Przeczytałem, przeczytałam 52 ksiązki w 2017 r.,
Dobra lektura dla każdego dbajacego o swoje zdrowie. Autorka w przystepny sposób tłumaczy zawartośc produktów spożywczych, wskazuje te dobre. Książka zawiera proste, zdrowe przepisy.