Nowoczesny romans zainspirowany Małą Syrenką, jedną z najpiękniejszych literackich historii miłosnych!
Jak wiele możesz poświęcić dla miłości? Czy jest warta tego, aby odebrać głos swojemu własnemu ,,ja"?
Chce uwolnić się od przeszłości. Chce znaleźć dla siebie nowe miejsce. Co jednak, gdy czarujący świat filmowy zamiast krainą marzeń okazuje się pułapką?
Kiedy osiemnastoletnia Romy Morgan ratuje życie hollywoodzkiemu gwiazdorowi Loganowi Rushowi, dostaje pracę jako jego osobista asystentka i z dnia na dzień znajduje się w środku ekscytującego świata filmu. Spełnia się sen Romy - między nią a Loganem zaczyna więcej niż iskrzyć. Wtedy jednak Romy odkrywa, że plan filmowy to świat iluzji i niedotrzymanych obietnic. Traci pewność, komu naprawdę może zaufać. Kiedy odkrywa mroczną tajemnicę Logana musi dokonać wyboru między miłością a zemstą.
Zanurz się już dziś w tej niesamowitej historii, idealnej dla fanów Kasie West, Jenny Han, Stephanie Perkins, Abbi Glines, Morgan Matson i Julie Buxbaum.
__
O autorce
Joanne Macgregor - znana w Stanach pisarka książek dla młodzieży, którą fanki pokochały za zabawny styl i poruszanie tematów, które inni pomijali. "Jej Wysokość P." stała się wielkim hitem, który przyciągnął do siebie wiele pokoleń czytelników. Autorka kreuje bohaterów, których można łatwo pokochać i utożsamiać się z nimi, nawet jeżeli nie ma się 180 cm wzrostu! Ta książka to polski debiut pisarki, którą pokochano w Stanach!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2019-07-10
Tytuł oryginału: Hushed
Romy kończy osiemnaście lat i staje przed wyborem dalszej drogi. Dziewczyna sama jeszcze do końca nie wiem co chciałaby robić, a rodzina wcale nie ułatwia podjęcia decyzji, gdyż ciągle na nią naciskają. Romy oprócz morskich stworzeń, uwielbia idola wielu nastolatek, Logana. Dziwnym zbiegiem okoliczności Romy znajduje się tam, gdzie akurat gwiazda potrzebuje pomocy. Bohaterka ratuje Logana przed utonięciem, a w ramach podziękowania zostaje zatrudniona jako jego osobista asystentka. Świat filmu do którego trafiła, rządzi się swoimi prawami i mimo, że może być niezapomnianą przygodą, oczekuje pewnych wyrzeczeń. Romy musi zmienić cały wizerunek, aby móc dopasować się do pozostałych członków ekipy. Mimo początkowego oszołomienia z każdym kolejnym dniem dziewczyna radzi sobie coraz lepiej, a czas spędzony z Loganem sprawia, że stają się sobie coraz bliżsi. Jednak uczucie, które zaczyna ich łączyć sprawia, że Romy przestaje realizować swoje plany i marzenia. Nie wszystko idzie ku dobremu i wraz z odkrytą tajemnicą bohaterka coraz częściej myśli o zmianie otoczenia. Czy filmowy świat u boku przystojnego aktora sprawi, że Romy będzie szczęśliwa i zrezygnuje ze swojej misji?
"Za głosem serca" to lekka i przyjemna lektura, którą czytało się dobrze i szybko. Ciekawym pomysłem było włączenie w fabułę problemu związanego z ochroną środowiska. Polubiłam bohaterów, jednak miałam problem z chemią między nimi. Moim zdaniem w ogóle jej nie było, a ich uczucie pojawiło się dosłownie z dnia na dzień. Historia, która pokazuje jak jedna zdeterminowana osoba, jest w stanie wiele zrobić dla sprawy na której jej zależy. Jak należy uważać na to w co się wierzy, gdyż nie wszystko co się widzi i czyta jest prawdą, a często są to spekulacje. Jak osoby z dwóch różnych światów mimo tego, że wiele je dzieli są w stanie znaleźć wspólny język. Historia, w której dużą rolę odgrywa natura i środowisko, ale również znajdziemy w niej miłość, przyjaźń i tajemnicę. Książka, z którą można spędzić miło czas, jednak nie jest taką, którą na długo się zapamięta.
Wstrząsający thriller medyczny, inspirowany prawdziwymi zdarzeniami Pomiędzy znieczuleniem a przebudzeniem są jeszcze mroczne szepty... Gdy pod wpływem...
Zabawna i romantyczna historia, która poruszy serce każdego, kto kiedykolwiek czuł się inny. Siedemnastoletnia Peyton jest naprawdę wysoką nastolatką...
Przeczytane:2019-07-23, Przeczytałam, 52 książki 2019, 26 książek 2019, 12 książek 2019, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2019 roku,