Z tobą lub bez ciebie

Kiedy Jake mówi, że coś się popsuło, Lyssa domyśla się, że nie chodzi mu o tosty, nie wie jednak o jego romansie z inną kobietą. Lyssa zdaje sobie sprawę, że jej pierwsza reakcja - szlochanie w poduszkę i czekanie, aż Jake wróci z podkulonym ogonem - nie ma sensu. Szukając możliwości ucieczki, wybiera się na trekking do Nepalu. Siostra kpi, że Lyssa pozna tam włochatego pasterza , nikt się natomiast nie spodziewa, że u stóp Himalajów Lyssa się zakocha... Gdy nadchodzi czas powrotu do domu ,do prawdziwego życia i skruszonego Jake`a, Lyssa musi podjąć najtrudniejszą w życiu decyzję. Zabawna i mądra opowieść o każdej z nas.

Informacje dodatkowe o Z tobą lub bez ciebie :

Wydawnictwo: Remi
Data wydania: 2011-04-04

Kup książkę Z tobą lub bez ciebie

Z tobą lub bez ciebie - opinie o książce

Avatar użytkownika - kocik83
kocik83
Przeczytane:2015-01-07, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2015, Mam,
Fajna,lekka,pełna humoru książka.Opowieść o dziewczynie którą chłopak porzucił dla innej .Po rozstaniu dziewczyna postanawia wyjechać do Nepalu aby odpocząć i wszystko sobie poukładać.Niespodziewanie dla niej samej odnalazła tam miłość.
Avatar użytkownika - nika_190
nika_190
Przeczytane:2012-06-20, Ocena: 6, Przeczytałam,
Dobrze napisana książka pełna humoru głównej bohaterki nie da się nie lubić. Rozdziały są krótkie dzięki temu książkę czyta się bardzo szybko i przyjemnie. Historia o rozstaniu, które kończy się wielką niespodzianką od losu.

Od czasu do czasu sięgam po książki obyczajowe. Ta jednak mnie nie porwała. Jak dla mnie historia zbyt wydumana a bohaterowie jacyś tacy nijacy. Tacy, co nie wiedzą czego chcą. Podobały się mi opisy widoków z Nepalu. Narracja prowadzona jest gładko, szybko się czyta.

Lektura dostarcza miłych wrażeń. Pojawiają się różne oblicza miłości, ból rozstania, temat macierzyństwa, a na dokładkę piękne, egzotyczne krajobrazy.
Bohaterowie wykreowani zostali w sposób przystępny i bynajmniej nie odpychający, choć nie na tyle wyrazisty, by zapamiętać ich na długo.

Dieta miłośniczek czekolady
Carole Matthews0
Okładka ksiązki - Dieta miłośniczek czekolady

Kiedy życie daje ci w kość, sięgnij po czekoladę! Jak radzić sobie ze stresem: 1. Weź głęboki wdech 2. Policz do dziesięciu 3. Zjedz czekoladę Kiedy...

Moje miejsce na ziemi
Carole Matthews0
Okładka ksiązki - Moje miejsce na ziemi

Ayesha ucieka od brutalnego męża razem z córką. Znajdują bezpieczne schronienie w wielkim domu byłej gwiazdy popu, Haydena Danielsa, który od paru lat...