Vinícius Jr. Brazylijski wojownik

PIŁKARZ. WOJOWNIK. I PRZEDE WSZYSTKIM CZŁOWIEK

Zaczęło się klasycznie. Piłkarski mały geniusz z ubogich przedmieść Rio de Janeiro, którego rodzice nie mają na plecak, buty i opłatę za klub. Który, by dojechać na treningi, spędza w autobusach 3 godziny dziennie. I który ponad wszystko chce grać w piłkę. A dziś?

Idol milionów młodych ludzi na świecie i niekwestiono­wana gwiazda Realu Madryt. Dwukrotny triumfator

Ligi Mistrzów, a przy okazji autor goli w obu finałach. Wreszcie - drugi w historii zawodnik nagrodzony

prestiżową Nagrodą Sócratesa za działalność charytatywną. Piłkarz, który swoim życiem udowadnia, że futbol to coś więcej niż sam sport.

Dlaczego Zinédine Zidane miesiącami nie widział go w wyjściowym składzie? Czemu Vinícius zainwestował miliony w instytut swojego imienia i brazylijski e-sport? Skąd wyszedł, że ma tak magiczne umiejętności dryblera i waleczny charakter? Od wielkiej biedy na same szczyty futbolu - choć historia Viníego przypomina bajkę, na początku wcale bajką nie była.

Dowiedz się, co WYDARZYŁO SIĘ NAPRAWDĘ.

Informacje dodatkowe o Vinícius Jr. Brazylijski wojownik:

Kup książkę Vinícius Jr. Brazylijski wojownik

Mój Boniek
Jacek Sarzało0
Okładka ksiązki - Mój Boniek

Boniek od wszystkiego w swoim świecie ma zaufanych od lat umyślnych, którzy pilnują, by nie stała mu się finansowa krzywda. On co najwyżej rzuca...

Ronaldo. Po prostu fenomen (seria "Wydarzyło się naprawdę")
Jacek Sarzało0
Okładka ksiązki - Ronaldo. Po prostu fenomen (seria "Wydarzyło się naprawdę")

PO PROSTU FENOMEN W tej historii jest wszystko. Są ubogie przedmieścia Rio de Janeiro pełne alkoholu i narkotyków. Jest uzależniony od nich tata....

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk