Druga część dobrego fantasy. Obdarzony niezwykłymi umiejętnościami uzdrowiciel potrafi leczyć nie tylko rany fizyczne, ale też smutek, zmartwienia, potrafi też spowalniać starzenie się swoich najbliższych i mieszkańców wioski. Z tego też powodu wszyscy kochają go i są wdzięczni za opiekę, traktując go przy tym jak osobę świętą i nietykalną. Uzdrowiciel powraca z dalekiej podróży, ze stolicy, gdzie lecząc dworzan i członków rodziny królewskiej omal nie stracił życia. Jego umiejętności postanawia przejąć Mayene — demon, tytułowa wiedźma — niezniszczalna, pozbawiona serca. Uzdrowiciel staje z nią do walki, a stawką w tym starciu jest życie jego najbliższych i ludzi z jego otoczenia. Nie może dopuścić, by stało się im coś złego, na czym cierpi jego ponadprzeciętna wrażliwość. Nie pozostaje jednak sam: pomagają mu niezawodni przyjaciele, których poznaliśmy w części pierwszej. Wszyscy angażują się w twardą i bezwzględną walkę ze złem, która pociąga za sobą wiele ofiar.
Informacje dodatkowe o Uzdrowiciel. Tom 2. Wiedźma:
Wydawnictwo: Goneta.net
Data wydania: 2016-03-04
978-83-65227-21-8
Przeczytane:2021-01-21, Ocena: 6, Przeczytałam, Patronat medialny,
7/52/2021 "Uzdrowiciel. Wiedźma t. 2" Magdaleny Kułagi.
Jest to kontynuacja 1 tomu pt. "Cienie przeszłości". Jak dla mnie czytalo się rewelacyjnie. Przede wszystkim, bardzo płynnie ;) zamieszania i błędów z pierwszego tomu absolutnie tu nie było. Jest to bardzo spójna historia, niekiedy smutna, bolesna ale jednak nadal magiczna. Poniżej przedstawię Wam opis wydawcy a potem dalsze spostrzeżenia ;)
Opis Wydawcy :
Wiedzma Mayene wiele namieszala w tej części. To przez nią pozegnamy niektórych z bohaterów - nad czym bardzo ubolewam bo się z nimi bardzo zżyłam :(- nawet nie sądziłam, że śmierć tych bohaterów może mnie tak poruszyć i bardzo zasmucić ;-( To przez wiedzmę właśnie wiele osób znacząco nadszarpnelo swoje zdrowie, ledwo wychodząc calo z tych potyczek. Byly w tej książce takie emocje i ✨🎩✨. Niekiedy zdarzyło mi się uronic łzę, niekiedy czułam wielki smutek lub radość. Jednak dobro, życzliwość, miłość potrafią wyleczyć każde rany. ;) choć blizny pozostają, to jednak pewne wspomnienia, przy wsparciu najbliższych już tak bardzo nie bolą ;) choć mamy tutaj duże zmiany, pewne przemiany bohaterów to jednak pewne elementy nie zmieniają się wcale. Jest to książka również z przesłaniem. Dziękuję bardzo autorce, za to że mogłam przeczytac ten tom ;) była to dla mnie prawdziwa przyjemność dla duszy ;) bardzo dziekuję autorce za zaufanie i możliwość poznania tej historii. ;) siegnijcie po nią koniecznie!! 😘😉 polecam ją Wam gorąco, i za tę część przyznaję ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 punktów!! ;)