Legendarny poradnik słynnej seksuolożki, który zapoczątkował rewolucję seksualną w Polsce. Nowe wydanie ze wstępem prof. Zbigniewa Izdebskiego.
Po raz pierwszy wydany w 1976 roku. Ponad 7 mln sprzedanych egzemplarzy plus tysiące pirackich dodruków. Mimo upływu czasu wciąż zadziwia aktualnością.
Sztuka kochania nie zawiera recepty na miłość, nie jest też podręcznikiem technik seksualnych. Kochanie to piękne polskie słowo, które określa ciepły, serdeczny, pełen przyjaźni i harmonii seksualnej kontakt dwojga bliskich sobie ludzi. W książce autorka wykorzystała doświadczenia płynące z rozmów z pacjentami oraz z lektury mnóstwa listów. Wykorzystała również materiały i wnioski z dyskusji prasowych, w których wojowała uparcie o kulturę uczuć i seksu.
Książka ukazuje się tuż przed premierą filmowej biografii Michaliny Wisłockiej autorstwa twórców filmu ,,Bogowie". Jego premiera będzie miała miejsce 27 stycznia 2017
„Sztuka kochania" nie zawiera recepty na miłość, nie jest też podręcznikiem technik seksualnych. "Kochanie" to piękne polskie słowo, które w odczuciu określa ciepły, serdeczny, pełen przyjaźni i harmonii seksualnej kontakt dwojga bliskich sobie ludzi. Moja książka powstała w roku 1974, w wyniku piętnastoletniej pracy lekarskiej - naukowej oraz społeczno-publicystycznej. W obecnym wydaniu uzupełniłam znacznie rozdział "Zmysł słuchu" , dodając teksty historyczne o mowie miłosnej. Ponadto dodałam opisy rozmaitych gier i zabaw erotycznych w wodzie i na wakacjach (...). Zmieniłam także rozdział o antykoncepcji, dodając nowe metody regulacji narodzin, jakie pojawiły się na świecie w ciągu ostatnich 20 lat. - pisze Autorka.
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2016-11-30
Kategoria: Poradniki
Tłumaczenie: brak
Przyznam szczerze, że gdyby nie film z Magdaleną Boczarską wcielającą się w postać Michaliny Wisłockiej prędko nie usłyszałabym o "Sztuce kochania". Ba! Nawet nie sięgnęłabym po tą książkę, bo i po co. Ale stało się, przeczytałam "Sztukę kochania" i powiem wam, że naprawdę niesamowity jest fakt, iż mimo upływu lat (a minęło trochę, bo wydano ją w czasach PRL-u) ta książka nadal aktualna jest.
Czytając ją miałam wrażenie, że odkrywam siebie i swoje ciało od nowa, a przecież wydawać by się mogło, że niektóre rozdziały nie wniosły nic nowego do mojego życia, bo w końcu w podstawówce uczono o ciele człowieka, jednak wiedzieć a rozumieć to niestety dwie różne rzeczy. Dlatego śmiało mogę powiedzieć, że ta książka powinna się znaleźć na liście książek obowiązkowych do przeczytania. Drugiego tak doskonałego kompendium wiedzy o sferze intymnej człowieka na pewno nie znajdziecie. Gwarantuje!
Aleksandra
Początkowe rozdziały nie zachęcały mnie do czytania. Wydawały mi się mówiące o sprawach, które dla nas są teraz normalne, na porządku dziennym. Jednak z dalszą lekturą przekonałam się, że w dalszym ciągu można się z tej książki dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy lub spojrzeć na nie z innej perspektywy.
Myślę, że warto ją przeczytać chociażby ze względu na to żeby się przekonać o co było tyle szumu w Polsce ;) mądra i odważna kobiecina z Wisłockiej :)
Książka mimo, iż była napisana wiele lat temu jest nadal aktualna. To idealny "podręcznik" zarówno dla młodych ludzi wchodzących w swiat dorastania jak i dojrzałych, które chcą zgłębić swoją wiedzę. Żyjemy w czasach, gdzie młodzi o seksie czerpią informacje z internetu ze źródeł niekoniecznie rzetelnych a edukacja seksualna przez obecnie rządzących jest tematem tabu, w takim momencie sprawdzi się idealnie "Sztuka kochania".
Dr Michalina Wisłocka, lekarz, autorka słynnej" Sztuki kochania", wielokrotnie wznawianej i przełożonej na wiele języków-nawet chiński- tym razem...
Wspomnienia autorki bestsellerowej ,,Sztuki kochania". Michalina Wisłocka - jak na rewolucjonistkę przystało - niezwykle otwarcie opisywała siebie. W...