Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła
oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki
dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą
i wypróbowanymi zdrowymi przepisami.
Teraz podpowiada, jak przygotować święta
bez glutaminianu sodu i sztucznych
barwników. Udowadnia, że można przyrządzić
zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do
tego potrzebna długa lista składników ani
niekończące się godziny spędzone w kuchni.
Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia
zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów
zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy
barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?
Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych
świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co
najlepsze. Bez polepszaczy!
Informacje dodatkowe o Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta:
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2015-11-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
9788324040612
Liczba stron: 96
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Przeczytane:2016-12-23, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016,