Stawiam na nas

Kiedy spotkaliśmy się po raz pierwszy - znienawidziliśmy się.

Później spotkaliśmy się drugi raz.

Zaprzyjaźniliśmy się.

A następnie...

Sprawy zaczęły się komplikować.

Bailey i Charlie poznali się podczas długiego lotu i nie był to dobry początek znajomości. Gdy samolot w końcu wylądował, Bailey odetchnęła z ulgą, że nigdy więcej nie będzie musiała słuchać sarkastycznych uwag chłopaka.

Kiedy kilka lat później dziewczyna rozpoczyna pracę w parku rozrywki, okazuje się, że jej współpracownikiem jest... Charlie. Para nie mogłaby się bardziej różnić.

Bailey trzyma się zasad. Charlie nieustannie je łamie.

Bailey dba o uczucia innych. Charlie mówi, co myśli.

Bailey uważa, że dziewczyna i chłopak mogą zostać przyjaciółmi. Charlie twierdzi, że przyjaźń między osobami przeciwnej płci jest absolutnie niemożliwa.

Zakładają się o to, czy znajomi, których relację obserwują, stworzą romantyczny związek. Każde z nich pragnie udowodnić temu drugiemu, że myli się w swojej ocenie. Gdy Bailey i Charlie śledzą miłosne postępy innych, Charlie walczy z rozwijającym się uczuciem do Bailey. Jest przerażony, że może ją stracić, jeśli jego zauroczenie wyjdzie na jaw. Ich udawane randki nie ułatwiają mu trzymania się na odległość.

Informacje dodatkowe o Stawiam na nas:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-05-15
Tytuł oryginału: Betting On You

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 14 lat

Kup książkę Stawiam na nas

Chcesz się założyć?
Lynn Painter0
Okładka ksiązki - Chcesz się założyć?

Hallie rozpoczyna nowy rozdział w życiu.Po tym, jak uciekła z pokoju hotelowego mężczyzny, z którym spędziła noc, czuje, że nadszedł czas na zmiany. ...

Pan Zły Numer
Lynn Painter0
Okładka ksiązki - Pan Zły Numer

Urocza, seksowna i przezabawna komedia romantyczna Nieoczekiwana i nieco pikantna wiadomość, jaką Olivia otrzymuje od nieznanego nadawcy, rozpoczyna...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak