Hallie rozpoczyna nowy rozdział w życiu.Po tym, jak uciekła z pokoju hotelowego mężczyzny, z którym spędziła noc, czuje, że nadszedł czas na zmiany.
Teraz odhacza na swojej liście kolejne osiągnięcia. Przeprowadza się do innego mieszkania, zmienia fryzurę i kupuje nowe ubrania. Pozostał jej jeden, najważniejszy punkt: zakochać się. Kiedy loguje się do aplikacji randkowej, która ma jej pomóc odnaleźć drugą połówkę, natrafia tam na... Jacka. Faceta, z którego pokoju niedawno się wymknęła.
Jack i Hallie zaczynają ze sobą pisać. Szybko ustalają, że absolutnie nie są sobą zainteresowani, ale mogą sobie wzajemnie pomóc. Ponieważ większość ich randek to spektakularne porażki, obawiają się, że szybko stracą wiarę w miłość i zrezygnują z dalszych poszukiwań.
Aby do tego nie dopuścić, decydują się na zakład: kto pierwszy znajdzie miłość, wygrywa.
Ten z pozoru prosty układ zaczyna się jednak szybko komplikować...
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-02-14
Tytuł oryginału: The Love Wager
??
Hallie pewnego ranka budzi się w pokoju hotelowym obok nieziemsko przystojnego mężczyzny. Gdy dociera do niej, co wydarzyło się poprzedniej nocy, postanawia jak najszybciej wymknąć się bez pożegnania i bardzo poważnie pomyśleć nad sobą. Wciela w życie istotne zmiany - mieszkaniowe, zawodowe i wizualne. Ostatnim punktem na liście jest znalezienie poważnego partnera. Gdy Hallie loguje się do aplikacji randkowej, znajduje w niej... mężczyznę z hotelu. Od razu ustalają, że nie są sobą zainteresowani w kontekście stałego związku, ale postanawiają pomóc sobie nawzajem w odnalezieniu miłości.
??
Świetnie się bawiłam przy tej książce! To lekka, zabawna i wciągająca lektura, a czegoś takiego własnie potrzebowałam.
Chemia między bohaterami była taka, że aż iskrzyło, przez co błyskawicznie zaangażowałam w śledzenie ich relacji. Bardzo podobały mi się ich zabawne wymiany wiadomości i ciągłe przekomarzanki.
Oczywiście pod koniec nie obyło się bez typowej dla tego gatunku dramy, ale przymykam na to oko, bo naprawdę dobrze się bawiłam.
Jeśli lubicie lekkie romanse, motyw udawanego randkowania i książki pisane z perspektywy obu bohaterów - dajcie tej historii szansę ?
[18+]
Czasem życie ma dla nas gotowy scenariusz. Lepszy niż w filmach. Liz Buxbaum miłość do romansów i szczęśliwych zakończeń ma we krwi. Dziewczyna już dawno...
Kiedy spotkaliśmy się po raz pierwszy - znienawidziliśmy się. Później spotkaliśmy się drugi raz. Zaprzyjaźniliśmy się. A następnie... Sprawy zaczęły...
Przeczytane:2024-02-21, Ocena: 5, Przeczytałam,
„Chcesz się założyć?” to idealna komedia romantyczna, autorstwa Lynn Painter, która bawi i wzrusza. Hallie i Jack to dwoje ludzi, którzy szukają miłości, ale nie szukają jej w sobie nawzajem. Po przypadkowym spotkaniu w hotelu, stają się oni przyjaciółmi, którzy pomagają sobie w znalezieniu idealnej drugiej połówki. Nie zdają sobie jednak sprawy, że od przyjaźni do miłości, droga wcale nie jest taka długa, a im bardziej się poznają, tym bardziej się do siebie zbliżają. Czy zdołają przełamać swoje uprzedzenia, a może wcześniej znajdą bratnią duszę?
Autorka pisze z humorem i lekkością, tworząc sympatycznych i wiarygodnych bohaterów. Hallie i Jack mają swoje zalety, ale również i wady, marzenia, ale i obawy. Ich rozmowy są pełne dowcipu i iskry, a ich randki z innymi osobami są źródłem wielu zabawnych sytuacji. Romantyczna, emocjonalna i pełna napięcia, które narasta wraz z rozwojem fabuły.
„Chcesz się założyć?” to fenomenalna komedia romantyczna, której niczego nie brakuje. To książka, która poprawia humor i sprawia, że kibicujemy bohaterom oraz wierzymy w happy end. Polecam ją wszystkim, którzy chcą się założyć, że się w niej nie zakochają!
Jak jestem nią oczarowana 🩷!
Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @wydawnictwo.kobiece (współpraca reklamowa) 🩷.