Star Wars. Więzy krwi

Tom 0 cyklu Kanon Star Wars

Książka, która wiąże słynną trylogię Star Wars z Przebudzeniem mocy.

Kolejna książka z serii Star Wars. Tym razem czytelnik zapozna się z wydarzeniami, które rozgrywają się 6 lat przed historią opisaną w Przebudzeniu mocy.

Kiedy rebelianci pokonali Imperium, Leia Organa uwierzyła, że to początek pokoju w galaktyce. Jako członek Senatu musi stać na straży demokracji i bacznie obserwować przekupnych polityków oraz ludzi, którzy w duchu nadal pozostali wierni Imperium. Tymczasem w galaktyce czai się nowe zagrożenie.

Informacje dodatkowe o Star Wars. Więzy krwi:

Wydawnictwo: Uroboros
Data wydania: 2017-08-02
Tytuł oryginału: Star Wars: Bloodline
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Anna Hikiert

Kup książkę Star Wars. Więzy krwi

Star Wars. Więzy krwi - opinie o książce

Opisując swoje wrażenia bardzo kolokwialnie: „O rany! Jakie to było dobre!”

Wspaniała powieść przygodowa, starannie wyważona w dynamice akcji. Szpiegostwo, emocje, wyloty na misje. Polityka galaktycznego senatu przedstawiona w bardzo przystępny sposób.
No i Leia jako główna bohaterka! Wojownicza, dzielna, pełna szlachetności i poczucia obowiązku, a przy tym także romantyczna – choć na swój nieoczywisty sposób. Postać przedstawiano bardzo autentycznie w stosunku do serii i bez przerysowania.

Czułam się jakbym oglądała kolejny dobry epizod Gwiezdnych Wojen, które tak kocham.

Jak dotąd chyba najciekawsza z książek z uniwersum Gwiezdnych Wojen, z jakimi miałam do czynienia. Przede wszystkim autorce udało się oddać klimat z filmów i wiernie opisać znanych bohaterów. C3PO jak zwykle jest sztywny jak kij od szczotki i wiernie służy protokołowi, a Han ciągnie do przygód jak mucha do miodu. Nowe postaci również są barwne i wnoszą coś do opowieści. Z trzech znanych mi książek, ta ma moim zdaniem najwięcej ducha Gwiezdnych Wojen.

Dziesięć tysięcy słońc nad Tobą
Claudia Gray0
Okładka ksiązki - Dziesięć tysięcy słońc nad Tobą

Drugi tom trylogii Firebird Claudii Grey – bestsellerowej autorki New York Timesa   DZIESIĘĆ TYSIĘCY ŚWIATÓW DZIESIĘĆ TYSIĘCY WROGÓW JEDNA...

W ciemność. Star Wars Wielka Republika
Claudia Gray 0
Okładka ksiązki - W ciemność. Star Wars Wielka Republika

W ciemność. Star Wars Wielka Republika (ang. Star Wars: The High Republic: Into the Dark) to druga książka z serii Wielka Republika, stanowiąca początek...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk