Autorem powieści kryminalnej „Specyfik” jest Aleksander Janowski. To już kolejna książka pisarza, o tematyce kryminalno-obyczajowej. Akcja powieści toczy się w kilku państwach i jest bardzo bogato przedstawiona przez autora. Główny bohater Michael Norton, właściciel korporacji Medical podejmuje swoją kolejną życiową transakcję, która ma zapewnić duże wpływy i kolejne zwycięstwo firmy. Tym razem chodzi o leki na AIDS, które ma dostarczyć do ubogich krajów Afryki i Azji Południowo-Wschodniej. A wszystko objęte programem medycznym pod okiem ONZ. „Nam, natomiast, miała spłynąć na rachunek korporacji niebotyczna góra pieniędzy szczodrze wyasygnowanych hojną ręką przez państwa - darczyńców, głównie z kufrów Jego Królewskiej Mości...zapomniałem nazwiska...sekretarka ma zapisane...z Arabii Saudyjskiej…taki tęgawy, owinięty w białe.” – czytamy w powieści Jankowskiego.
Jak potoczy się cała akcja i czy rzeczywiście istotną rolę odgrywa tu chęć niesienia pomocy czy tylko ogromne zyski? Zachęcam do przeczytania kryminału, w którym nie brak morderstw, przepięknych i tajemniczych kobiet, ryzykownych posunięć trzymających w napięciu. Książka już ukazała się już w sprzedaży w formie ebooka. Serdecznie zapraszam do księgarni internetowej.
Informacje dodatkowe o Specyfik:
Data wydania: 2013-01-18