Tajemniczy Shadow to mężczyzna wyrwany ze szponów śmierci – jednak nie doszukujmy się w tym niczego pozytywnego.
To mężczyzna, który niczym pionek wchodzi do gry, będąc zabawką w rękach brutalnego Chorwata, od którego chłonie najgorsze możliwe nawyki.
Z porządnego chłopaka przeistacza się w człowieka, którego zasady moralne zacierają się z każdym dniem.
Przynajmniej do momentu, gdy na jego drodze stanie buńczuczna przeciwniczka.
W końcu dwie pokiereszowane przez życie osoby stają twarzą w twarz, a zło czai się w każdej z nich…
Kto okaże się prawdziwym potworem?
Data wydania: 2024-10-28
Drake Cunning, gwiazda amerykańskiej ligi MLS, staje przed największym wyzwaniem swojego życia. Trafia do Teksasu, gdzie musi odpracować wyrok za naruszenie...
Megan McQueen sądzi, że nic nie sprawi jej większej radości niż rodzicielstwo - gdyż jest samotną matką trzyletniego synka, ale fascynuje ją też fotografia:...
Przeczytane:2024-12-04, Ocena: 6, Przeczytałem,
"Jako złamany, przez życie i najbliższych, człowiek postanowiłam, że odtąd będę kowalem własnego losu.
JUŻ NIKOMU NIE DAM SIĘ ZNISZCZYĆ!"
Lana i Sebastian kiedyś byli bardzo zżyci.
Jednak przekorny los rozdzielił ich ścieżki.
Sebastian kiedyś, miły i porządny chłopak z planami na przyszłość teraz Shadow bezwzględny, brutalny, naznaczony bliznami mężczyzna. Jeden dzień zmienił jego życie i przemienił w nic nieczującą i pragnącą zemsty skorupę człowieka.
"Jego spojrzenie przeszywało mnie niczym tysiące dwunastocalowych gwoździ - tych samych, którymi uwielbiał przebijać kolana swoim wrogom."
Aż do dnia, w którym poznaje kogoś, kto równie jak on przeżył piekło....
Ależ to było zarąbiste....
Kto czytał " Lana " ten wie, że po autorce można spodziewać się wszystkiego.
" Shadow " to historia, w której napięcie budowane jest stopniowo. Poznajemy Sebastiana, śledzimy jego przeistaczanie się w Shadowa. Przyznam, że byłam pod ogromnym wrażeniem, tego jak autorka to przedstawiła.
Po przeczytaniu Lany zastanawiałam się, czy ta książka również będzie kontrowersyjna, pikantna i pełna uczuć. Owszem po części taka była jednak mniej tu pikanterii, mniej kontrowersji a więcej całego napięcia, brutalności, emocji i uczuć.
Trzeba zaznaczyć, że nie zabraknie tu brutalnych scen, które dla czytelników o słabych nerwach mogą wydać się za bardzo brutalne. Jak dla mnie autorka wykonała tu kawał świetnej roboty i niektóre sceny były tak opisane, że można było zobaczyć to oczami wyobraźni.
Fabuła to teraźniejszość która przeplata się z przeszłością, brutalna pełna akcji historia o zranionych duszach które spotykają się w najmniej oczekiwanym momencie.
" Shadow " to intrygująca, pełna tajemnic, wciągająca i nieprzewidywalna fabuła która chwilami wywołuje gęsią skórkę. Historia od której nie można się oderwać, napisana lekkim i przyjemnym językiem.
Polecam ta książką zostanie w was na długo i zapewni jazdę bez trzymanki.
Na koniec dodam, że "Shadow" moim zdaniem jest dużo lepszy od "Lana" ?
Marta Cyrkiel wie jak rozpieścić czytelnika ?