Tajemniczy Shadow to mężczyzna wyrwany ze szponów śmierci – jednak nie doszukujmy się w tym niczego pozytywnego.
To mężczyzna, który niczym pionek wchodzi do gry, będąc zabawką w rękach brutalnego Chorwata, od którego chłonie najgorsze możliwe nawyki.
Z porządnego chłopaka przeistacza się w człowieka, którego zasady moralne zacierają się z każdym dniem.
Przynajmniej do momentu, gdy na jego drodze stanie buńczuczna przeciwniczka.
W końcu dwie pokiereszowane przez życie osoby stają twarzą w twarz, a zło czai się w każdej z nich…
Kto okaże się prawdziwym potworem?
Data wydania: 2024-10-28
Megan McQueen sądzi, że nic nie sprawi jej większej radości niż rodzicielstwo - gdyż jest samotną matką trzyletniego synka, ale fascynuje ją też fotografia:...
Drake Cunning, gwiazda amerykańskiej ligi MLS, staje przed największym wyzwaniem swojego życia. Trafia do Teksasu, gdzie musi odpracować wyrok za naruszenie...
Przeczytane:2024-12-04, Ocena: 6, Przeczytałem,
"Jako złamany, przez życie i najbliższych, człowiek postanowiłam, że odtąd będę kowalem własnego losu.
JUŻ NIKOMU NIE DAM SIĘ ZNISZCZYĆ!"
Lana i Sebastian kiedyś byli bardzo zżyci.
Jednak przekorny los rozdzielił ich ścieżki.
Sebastian kiedyś, miły i porządny chłopak z planami na przyszłość teraz Shadow bezwzględny, brutalny, naznaczony bliznami mężczyzna. Jeden dzień zmienił jego życie i przemienił w nic nieczującą i pragnącą zemsty skorupę człowieka.
"Jego spojrzenie przeszywało mnie niczym tysiące dwunastocalowych gwoździ - tych samych, którymi uwielbiał przebijać kolana swoim wrogom."
Aż do dnia, w którym poznaje kogoś, kto równie jak on przeżył piekło....
Ależ to było zarąbiste....
Kto czytał " Lana " ten wie, że po autorce można spodziewać się wszystkiego.
" Shadow " to historia, w której napięcie budowane jest stopniowo. Poznajemy Sebastiana, śledzimy jego przeistaczanie się w Shadowa. Przyznam, że byłam pod ogromnym wrażeniem, tego jak autorka to przedstawiła.
Po przeczytaniu Lany zastanawiałam się, czy ta książka również będzie kontrowersyjna, pikantna i pełna uczuć. Owszem po części taka była jednak mniej tu pikanterii, mniej kontrowersji a więcej całego napięcia, brutalności, emocji i uczuć.
Trzeba zaznaczyć, że nie zabraknie tu brutalnych scen, które dla czytelników o słabych nerwach mogą wydać się za bardzo brutalne. Jak dla mnie autorka wykonała tu kawał świetnej roboty i niektóre sceny były tak opisane, że można było zobaczyć to oczami wyobraźni.
Fabuła to teraźniejszość która przeplata się z przeszłością, brutalna pełna akcji historia o zranionych duszach które spotykają się w najmniej oczekiwanym momencie.
" Shadow " to intrygująca, pełna tajemnic, wciągająca i nieprzewidywalna fabuła która chwilami wywołuje gęsią skórkę. Historia od której nie można się oderwać, napisana lekkim i przyjemnym językiem.
Polecam ta książką zostanie w was na długo i zapewni jazdę bez trzymanki.
Na koniec dodam, że "Shadow" moim zdaniem jest dużo lepszy od "Lana" ?
Marta Cyrkiel wie jak rozpieścić czytelnika ?