Ryzykant

Tom 2 cyklu Figurantka

Cała Ameryka opleciona siecią spisków. Aniela Wilk powraca z drugim tomem porywającej, sensacyjno-erotycznej Figurantki.

Bruce był agentem FBI. Przeszedł i widział naprawdę wiele. Ale dopiero pościg za tym konkretnym kartelem sprawił, że jego życie wywróciło się do góry nogami. Już samo spotkanie z Alice zmieniło wszystko. Wyszczekana pozorantka miała być tylko przynętą na złoczyńców, a okazała się ich prawdziwym celem. Dziewczyna sprawiła, że w żyłach Bruce'a nieraz gotowała się krew... I to nie tylko ze złości. Potem okazało się, że w tej sprawie nic nie jest takie, jakie się wydaje. Myślał, że wie, co to znaczy liczyć tylko na siebie. A przecież nie zdawał sobie wtedy sprawy, że cały układ jest przeciwko niemu.

I chociaż problemów nie ubywa, po dramatycznych wydarzeniach z rodzinnego domu Bruce'a liczy się tylko jedno pytanie.

Gdzie jest Alice? Szalony, wolny duch zapadł się pod ziemię. Nie z własnej woli.

Były agent musi ją odnaleźć. Tropy prowadzą do szalonego świata, w którym nie ma granic między prawem i bezprawiem. W kolumbijskiej selwie nie liczą się nawet najbrutalniejsze znane im zasady.

Informacje dodatkowe o Ryzykant:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2020-09-30

Tagi: bóg

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Ryzykant

Ryzykant - opinie o książce

Cześć książkoholicy 🎶❣️

"Ryzykant"to kontynuacja książki "Figurantka", która swoją drogą bardzo mi się podobała. Ta część jest nieco inna, ale nie mówię, że gorsza. Jedyne czego brakowało mi przez większość książki to dialogów głównych bohaterów jak to było w figurantce. Wymiana zdań między tą dwójką to było mistrzostwo i tego mi tutaj brakowało. Niemniej książka bardzo fajna. Pani Aniela Wilk trzyma czytelnika w nadmiernych praktycznie do ostatnich stron. Akcja nie zwalnia ani na chwilę co bardzo mnie c cieszy. Książka jest nieodkładalna dopóki nie zobaczymy ostatniej kropki.

Pani Aniela ma bardzo przyjemny styl pisania, zdecydowanie trafia w mój gust czytelniczy. Ja z ogromną przyjemnością poznam kolejna część. Mowa oczywiście o "Buntowniku" 😁

Polecam ogromnie ❣️

Avatar użytkownika - _read_andzia_
_read_andzia_
Przeczytane:2021-07-18,

77/100/2021

~ Gra, w której stawką jest życie staje się jeszcze bardziej bezwzględna, gdy po za nim nie masz już nic do stracenia.

Na Alice nadal polują ludzie z krateru. Zostaje wywieziona do Kolumbii, do bardzo dziwnego obozu, gdzie nikt jej na nic nie pozwala, ani nikt nie chce z nią rozmawiać.

Bruce, były agent FBI zostaje oskarżony o siedem zabójstw, przez co gruby pali mu się pod nogami. Musi uciekać, lub żyć w ukryciu. Do pewnego czasu mu się to udaje, dzięki koledze Robertowi. Jego sielanka nie trwa długo, na dom Roberta napadają bandyci, przez co Bruce musi szybko uciekać.
Na domiar złego nie ma żadnych wieści od Alice. Wie, że stało się coś złego, nie wie tylko gdzie jej szukać, tak by nie dać się złapać.
Instynkt podpowiada mu, że za wszystkim stoi Ax, kolega z byłej pracy i bardzo chce się na nim zemścić. Zemsta będzie słodka, a już na pewno bardzo bolesna.

Czy kobieta znajdzie drogę ucieczki?
Czy mężczyzna odnajdzie ukochaną, pośrodku niczego?

Niestety w tej sprawie nic nie jest takie, jakie się wydaje.

Nie mam pojęcia jak to się stało, ale kompletnie zapomniałam o tej książce. Po prostu położyłam ją na półkę, bo akurat czytałam coś innego i jakoś wyleciała mi z głowy. Wstyd mi za ten karygodny czyn 🙈. Na szczęście dziś sobie o niej przypomniałam i przeczytałam calutką w jeden dzień. Co to oznacza?
Ta część zdecydowanie podobała mi się bardziej. Jest akcja, ogromne emocje i niepewność. To jest to. Wciągnęła mnie dużo bardziej, właściwie już od pierwszych stron. Naprawdę została bardzo dobrze napisana. Swoją drogą, Aniela Wilk musi mieć jakąś supermoc, dzięki której jej książki nie pozwalają się oderwać od siebie nawet na chwilę. Niesamowite!
Dlatego tym bardziej nie mogę się doczekać tomu trzeciego, który niewątpliwie będzie ekscytujący.
Czytaliście już tę serię ?
Jeśli nie, zachęcam do zapoznania się nią! Jest fenomenalna!
Dziękuję @wydawnictwo_slowne za książkę do recenzji❤.

" To było zielone piekło. Żadnej drogi powrotnej. Żadnego celu, wiadomości. Nie wiedziała już, kim jest. Pamiętała swoje imię, to, że gdzieś tam-gdzie nie było selwy, tylko nadmorski wilgotny klimat Baltimore-była kimś, kogo chciałaby poznać. Miała życie, prace, pieniądze, karierę. "

Książka już od pierwszych stron zaskakuje, szokuje i podnosi adrenalinę. ,,Ryzykant" jak sama nazwa wskazuje, żyje na krawędzi, nie odpuszcza, bo ta woja toczy się o życie.

Alice znalazła się w bardzo złym położeniu, o dawny spokojnym życiu nie ma już śladu. Miała uzyskać wolność po rozwodzie, a znalazła się w samym środku piekła. Choć jej wola walki jest mocna, to nie wszystko człowiek jest w stanie znieść.

Bruca kariera we FBI dobiegła końca, bo zaufał nie temu, co trzeba i sam stał się celem federalnych. Sytuacja, w jakiej się znalazł, sprawiła, że musi działać z ukrycia.

Czy Bruce odnajdzie ślad za Alice? Czy Alice ma szansę na normalne życie? Czy tych dwoje przetrwa piekło? Po wszystkie odpowiedzi zapraszam do książki.

" Ryzykant" mnie zaskoczył!! Byłam przygotowana na dobra książkę po pierwszym tomie, ale takiej adrenaliny się nie spodziewałam. Autorka sprawiła, że przeżywałam każdą scenę, czułam dramaty bohaterów, ale i tu może zaskoczę nie tylko tuch pierwszoplanowych!

Bruce złamał mi serce, nie zdradzę szczegółów, ale jego sekret sprawił, że zwątpiłam w jego osobę 🥺. Alice podziwiam, za walkę, za jej charakter, jest to postać którą się lubi.

Książka pokazała, ile jest w stanie przejść człowiek, by złamać jego psychikę i jak ciężko podnieść się po takim upadku. Każdy w swoim życiu ma swe dramaty i upadki, a ta para ma ich za cały batalion żołnierzy!!!! Książkę Polecam!

???RECENZJA???

Niebezpieczeństwo, korupcja, przestępstwo za przestępstwem, morderstwo za morderstwem a wszystko to dzieje się gdy mamy do czynienia z ogromnym kartelem narkotykowym.
Po wbijającej w fotel końcówce „Figurantki”, podejrzewamy, że Bruce, uratowany przez zimnego i niebezpiecznie wyglądającego Roberta, zrobi wszystko by odnaleźć Alice. W dodatku nie wiadomo gdzie jest i czy w ogóle żyje. Bruce nieźle pokiereszowany , liże rany, ale nie może pogodzić się z bezczynnością.
W planowaniu poszukiwania, nie pomaga fakt ,że Wilczur również jest celem wszystkich służb na czele z Axem, byłym partnerem i zdrajcą, który zamiast stać po stronie prawa, działa absolutnie nie zgodnie z nim.
Bruce i Robert, aby udało im się znaleźć Alice, muszą wtajemniczyć w swoje działania jej siostrę - Rachel. Kobieta z początku nieufna w stosunku do Bruce’a ( jej zdaniem człowieka odpowiedzialnego za zaginięcie Alice) i do Roberta ( wielkiego i przerażającego byłego żołnierza i najemnika). W efekcie zgadza się z współpracować z mężczyznami, ku swojemu zgubieniu - oczarowana jednym z nich.
W tym samym czasie, gdzieś na kolumbijskiej wyspie, gdzie plantacje koki pokrywają niemal całą przestrzeń, więziona Alice, najpierw próbuje odzyskać zdrowie, siły pod okiem młodej Kolumbijki Marii. Potem chce już tylko przetrwać, żeby móc uciec, co okazuje się absolutnie niemożliwe. Więc jedynym wyjściem wydaje się odebranie sobie życia. Aż do momentu pojawienia się pewnego pewnego piekielnie przystojnego Szamana.

Jak potoczą się losy Alice, Bruce’a, Roberta i Rachel?
Czy dane im będzie się spotkać.
Czy książka skończy się Happy End’em?
Musicie przeczytać i przekonać się sami.
Jeśli lubicie wartką akcję i niebezpieczeństwo i na każdym kroku to zachęcam Was tym bardziej.
Trochę ( dla mnie ) było za mało scen sexu?, no i trochę się na nie musiałam naczekać ?, ale jak już się doczekałam to na prawdę było gorąco ?

Zachęcam do lektury Ryzykanta, ale najpierw koniecznie zacznijcie od Figurantki ???

Avatar użytkownika - zaczytana_optymi
zaczytana_optymi
Przeczytane:2020-11-01,

Dziś przyszła pora na recenzję drugiej części "Figurantki" - "Ryzykanta" Anieli Wilk, gdzie możemy poznać dalsze losy głównych bohaterów Bruce'a i Alice. Podczas zakończenia pierwszej części zostali oni rozdzieleni.

Alice - uprowadzona trafia do samego środka dżungli w Kolumbii, gdzie w najlepsze trwa handel narkotykami.

Po ucieczce z "obozu" spotyka 'Szamana'...ale czy ta znajomość wyjdzie jej na dobre? Jak myślicie?

Mnie osobiście ta postać trochę irytowała, ale jakoś to przełknęłam :D

Bruce - ukrywa się na farmie swojego najlepszego przyjaciela Roberta za przestępstwa, za które w pierwszej części zostaje oskarżony, a ich nie popełnił.

Opiekuje się nimi siostra Roberta - Kate. Oh! Ta to dopiero namieszała.. W przeszłości była kochanką Bruce'a, ale wystarczyła tylko chwila i Bruce uległ pokusie... To mnie zdenerwowało, bo ponoć był tak bardzo zakochany w Alice, szukał jej, chciał jak najszybciej z nią być...a tu co? Nie umiał pohamować swoich popędów? 🤔 Narobił sobie w papiery...

Nie będę oszukiwała, że z niecierpliwością czekałam aż druga część książki do mnie dotrze, aby poznać dalsze losy głównych bohaterów...Jednak jestem trochę rozczarowana. Akcja z początku strasznie wolno się rozkręca. Dobrze czytało mi się pikantny wątek między Robertem i siostrą Alice - Rachel. Ich spotkania sprawiały, że akcja toczyła się szybciej. Reszta rozkręcała się bardzo wolno.

Będzie kolejna część książki. Pomimo wszystko jestem ciekawa jak potoczą się dalsze przygody i mam nadzieję, że akcja będzie bardziej porywająca :D

Za możliwość przeczytania bardzo dziękuję wydawnictwu Burda.

Avatar użytkownika - monikaswiatek
monikaswiatek
Przeczytane:2020-10-25,

„Ryzykant” pani Anieli Wilk to dalsze losy bohaterów „Figurantki”.

Bruce i Alice zakochali się w sobie, chociaż na początku to było nie realne. Ich drogi musiały się rozejść, ponieważ Alice zapadła się pod ziemię, a Bruce zrobi wszystko żeby ją odnaleźć całą i zdrową. Wszelkie poszlaki wskazują na to, że dziewczyna przebywa w Kolumbii.

W tej książce bardzo dużo się dzieje, akcja goni akcje. Nie wiadomo kto jest przyjacielem, a kto wrogiem.

W tej części poznajemy nowych bohaterów, którzy wiele wniosą do fabuły.

Jeśli macie ochotę przeczytać tę książkę, to koniecznie zapoznajcie się z pierwsza częścią. Nie polecam czytać tych dwóch pozycji niezależnie, ponieważ nie będziecie wiedzieli o co w tym wszystkim chodzi.

Ta książka sprawi, że wasze ciśnienie poskoczy w górę. Przekonajcie cię sami ile człowiek jest w stanie zrobić dla miłości.

Tu sceny sensacyjne mieszają się ze scenami erotycznymi, ale takimi nie smakiem.

Jestem bardzo ciekawa jak skończą się losy Alice i Bruce. Może przekonamy się o tym w kolejnej części?

Polecam.

Po szokujących i emocjonalnych wydarzeniach z pierwszego tomu, Alice znika. Rozpływa się w powietrzu. Bruce i Robert próbują odnaleźć kobietę, mimo że sami stali się teraz celem Wiedzą, że za tym stoi Ax - stróż prawa. Rachel z nim współpracuje, bo pragnie tylko odnaleźć siostrę. Nie wie, że jest niebezpieczny. Bruce i Robert wpraszają się do niej, by połączyć siły. Na dodatek do jednego z nich ją ciągnie. Czy uda im się uwolnić porwaną, zanim będzie za późno? Czy niebezpieczna Kolumbia pełna karteli narkotykowych, broni i krwi wypuści ofiarę ze swej sieci? Co takiego cennego Alice odziedziczyła po nieżyjącym mężu, że tyle osób jest chętnych na ten łakomy kąsek?

Kontynuacja "Figurantki" od razu rusza z kopyta. Ponownie zostałam wessana do świata pełnego okrucieństwa i niesprawiedliwości. Autorka zachował idealną ciągłość, co w związku z tym jest równocześnie odpowiedzią na pytanie czy można czytać osobno. Absolutnie nie. Konieczna jest znajomość pierwszego tomu. Bez tego ani rusz. Ciężko będzie się Wam połapać co, jak i dlaczego. Serio. Autorka zachowała ten sam  klimat. Sensację i brutalność. Grała na emocjach dostarczając mi wielu wrażeń. Kolejno dokładane wątki podsycały moją ciekawość. Fajnym zabiegiem okazał się trik przedstawienia historii oczyma kilku bohaterów. Uwielbiam ten rodzaj prowadzenia narracji. Mogę lepiej poznać bohaterów, ich charakter i to co myślą. Zostałam przyszpilona do fotela faktem, że akcja po części toczy się w Kolumbii. Dwa całkiem różne, skrajne światy. Kultury, zwyczaje i życie. Różnorakie i pełne niebezpieczeństw. Miejsce, w którym znalazła się Alice przeraziło mnie. Tam nie ma żadnych zahamować. Jesteś posłuszny? Ok. Nie? Trudno, kulka w łeb i hasta la vista baby. O tak - to było dobre. Ale ale, nie samą sensacją człowiek żyje. Sceny erotyczne były, a jakże. Takie fiu fiu. Cacuszko. W cywilizowanym świecie z troską, zwyczajnością ale i emocjami podczas stosunku. Brutalnością i pozbyciu się frustracji. A w Kolumbii? No cóż. Kto i z kim zostawiam Waszej wyobraźni ale powiem Wam, że było bardzo gorąco. W ogóle nie spodziewałam się, że do takich uniesień tam dojdzie. Było gorąco i to bardzo. Autorka wie jak pisać, by trzymać cały czas uwagę czytelnika. Do samego końca siedziałam w nerwowym oczekiwaniu na ciąg dalszy. Na finisz, który znowu nie okazał się ostatnią kropką. Będzie bowiem trzeci tom. I to jest świetna wiadomość. Już nie mogę się doczekać z czym i z kim tym razem przyjdzie walczyć bohaterom. Jakie spotkają ich przygody i niebezpieczeństwa.

Drugi tom serii okazał się jeszcze bardziej emocjonalny. W moim odczuciu był zdecydowanie ciekawszy. Akcja dynamiczna i na prawdę zaskakująca. Moja cierpliwość była cały czas podsycana. Lekki styl i plastyczność opisów spowodowały, że książka czytała się sama. Zamykając oczy przenosiłam się bez problemu do Kolumbii. Do tych wszystkich wydarzeń, jakich doświadczali bohaterowie. W kraju również było ciekawie i intrygująco. Było sensacyjnie, dramatycznie ale i gorąco jeśli dodamy do tego sceny uniesień seksualnych. Choć tych ostatnich mogło być zdecydowanie więcej - taki troszkę niedosyt pozostał. Niezwykle realistyczne wydarzenia wciągają i zaskakują. Takie historie aż chce się czytać. Autorka dobitnie pokazuje co dla prawdziwej miłości jest w stanie zrobić człowiek. Jak zawirowania losu wpływają na plany i marzenia. Ta książka dostarczyła mi wielu wrażeń. Jeśli i Wy takiej szukacie to śmiało czytajcie.

Polecam.

Avatar użytkownika - Colibri
Colibri
Przeczytane:2020-10-13, Ocena: 4, Przeczytałam,

Recenzja „Ryzykant”

Ona była fotografką, on agentem FBI, gdy się spotkali wszystko się zmieniło, a teraz muszą stawić czoła sytuacjom w których nigdy nie byli.

„-Powinieneś sobie odpuścić. Jesteś poharatany zszyty przez weta i ta kulka to chyba nie jedyne, czym ostatnio oberwałeś? –zapytał Robert z udawaną troską."

Książka „Ryzykant” została wydana w 2020r a jej autorką jest Aniela Wilk. Kobieta uwielbia książki, ceni takich pisarzy jak: Thomas Harris, Katarzyna Puzyńska czy Elżbieta Cherezińska. Sama nie myślała o pisaniu książek, prowadziła księgarnię której oddała serce, gdy pewnego dnia uznała że zabrakło jej dobrej lektury postanowiła sama taką napisać. W wolnym czasie autorka zajmuje się roślinami oraz fascynuje ją rekonstrukcja historyczna. Może dlatego w jej powieściach można spotkać honorowych, mężczyzn i kobiety potrzebujące pomocy i rycerskiej postawy płci przeciwnej. Nie inaczej jest w jej najnowszej książce „Ryzykant”, która jest kontynuacją historii z książki „Figurantka”.

Alicja była fotografką, miała spokojne życie do czasu aż poznała Bruc’a. Pojawienie się byłego agenta w życiu dziewczyny zmieniło jej świat o sto osiemdziesiąt stopni. Kobieta szybko stała się pozorantka w śledztwie FBI, niestety nie wszystko poszło jak powinno, nie każdy był szczery, życie Alice  zmieniło się, a ona sama trafiła do świata gdzie nie liczą się żadne reguły, a ona została zdana sama na siebie. Kobieta jednak nie wie że Bruce się nie poddał i zrobi wszystko aby ją znaleźć. Wraz z przyjacielem postanawiają działać, ale sami nie dadzą rady, potrzebują informacji, jedyną osoba która może je mieć jest siostra Alice, tyle że ona nie ufa Bruc’owi. Czy dadzą radę ja przekonać? Czy znajda Alice? Czy Bruce się zemści?

„Ryzykant” to druga część „Figurantki”. Historia wciąga i trzyma w napięciu. Oczywiście mimo pełnej napięcia akcji nie brakuje romansów i uczuć, bardzo dużo się dzieje w tej książce ale wszystko jest spójne i cudowne. Idealna historia, miło się czyta i mimo emocji odpoczywa się podczas czytania.

Avatar użytkownika - MagdalenaCzyta
MagdalenaCzyta
Przeczytane:2020-10-11,

Bruce to były agent FBI, który nie tylko niejedno przeszedł, ale został wrobiony w coś czego nie zrobił.
Pogoń za kartelem narkotykowym wywróciła całkowicie jego życie do góry nogami.
Spotkanie Alice figurantki, która miała być przynętą zmieniło jego życie całkowicie.
Alice zostaje porwana, a Bruce usiłuje ją odnaleźć. Wiedząc jak groźny jest przeciwnik ma nadzieję, że Alice jako klucz jest na tyle dla nich ważna, że jeszcze żyje.
Mimo wszystkiego co dzieje się w koło, morderstwa, niewyjaśnione motywy głównym celem jest odnalezienie Alice.
Alice trafia do miejsca zupełnie jej obcego. Dżungla. Obóz. Nie ma pojęcia kto jej to zrobił. Czy Wilczur żyje? Jest całkowicie odcięta od świata. Kolumbia jakim cudem tam trafiła. Walczy o życie z nadzieją, że Bruce ją odnajdzie.
Byłam bardzo ciekawa dalszych losów Bruca i Alice. Razem są jak woda i ogień. Tworzą cudnie przekorny duet.
Uważam, że ich dalsze losy autorka bardzo ciekawie rozwinęła. Poznajemy nowych bohaterów bardziej szczegółowo. Jednak wciąż królują głowni.
Autorka jest fanką K.N.Haner stąd pewnie te wątki erotyczne, które jak dla mnie są zbyteczne i niczego zbytnio nie wnoszą. Ale kto co lubi.
Powiem tylko, że to nie koniec ich losów i autorka szykuje kolejny tom. Na który bardzo chętnie się skuszę.

Avatar użytkownika - blondeside
blondeside
Przeczytane:2020-10-11,

Alice, której po piętach wciąż depcze niebezpieczny kartel, trafia do zupełnie oderwanego od rzeczywistości świata. Wokół dżungla, obóz... Jak się tu znalazła? Nie wie. Jedyne co ma w głowie to pewien mężczyzna, ten wcielony diabeł, którego - cholera jasna! - kocha. Ale zaraz zaraz... Czy Bruce (Wilczur) w ogóle żyje?
Podobne pytania dręczą samego Wilczura. Były agent rozpaczliwie próbuje odnaleźć kobietę, na punkcie której totalnie zwariował. Trop prowadzi do Kolumbii. Czy tam właśnie jest Alice?
Oskarżony o morderstwa, których nie popełnił Bruce, nie bacząc na niebezpieczeństwo ze strony służb i kartelu rusza na ratunek ukochanej. Jednak odzywa się w nim także pragnienie zemsty na tych, którzy wbili mu nóż w plecy.
Jak potoczą się losy tej dwójki ?
"Ryzykant" to ciąg dalszy przygód Alice i Wilczura. Początek historii stanowi powieść "Figurantka".
Byłam bardzo ciekawa kontynuacji, ponieważ po przeczytaniu pierwszej części czułam wielki niedosyt, chciałam więcej.
Główni bohaterowie są niczym ogień i woda pod względem charakterów, by po chwili stanowić zgrany a wręcz idealny duet. Powiem Wam, że podoba mi się ich sposób bycia.
Jeśli chodzi o fabułę to uważam, że historia przedstawiona w pierwszej części rozwinęła się bardzo dobrze. Poznajemy też kolejnego ciekawego bohatera, Szamana - tajemniczy, nieziemsko przystojny ale i niebezpieczny.
Akcja toczy się szybko, tak więc książkę czytałam błyskawicznie.
Pomimo tego, że między Alice i Wilczurem już tak wiele się działo, tyle przeżyli... mam dla Was niespodziankę! To nie koniec ich przygód! Autorka zapowiada ciąg dalszy i bardzo mnie to cieszy, bo ta para to jeden z moich ulubionych damsko-męskich duetów.
Miło spędziłam czas z książką "Ryzykant", Wam również polecam!
Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Burda Książki

Fajna, wciągająca książka. Pełna napięcia, brutalności i wulgarna. Mieszanka wybuchowa. Polecam i czekam na dalsze losy Bruca i Alice

Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2021-01-12, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2021, Mam,

Chociaż wyzwiska i naprawdę wulgarnie opisywane sceny seksu trochę przeszkadzają w czytaniu, to jakoś przebrnelam do końca. Cóż, Bruce nie zemscil się na Axelu, ubiegl go kumpel, bowiem Robert zastrzelił Axela na oczach Brucea. Alice w Kolumbii przebywa w obozie dla politycznych, skąd wywozi ją tajemniczy Szaman. Mężczyzna, gdy dowiaduje się kogo ma pod swoją opieką, zwraca jej wolność w zamian za diamenty że skrytki.

Ryzykant" to kontynuacja losów pary Alice i Bruce'a, których mieliśmy okazję poznać w "Figurantce"

W tej książce dużo się dzieje.
Gdy nie wiadomo, o co chodzi, na pewno chodzi o pieniądze. i te słowa świetnie pasują do tej książki.

Ona uwięziona w Kolumbii, On poszukiwany za morderstwa zrobi wszystko by ją znaleźć. Jest jeszcze Rachel - siostra zaginionej Alice prowadząca zakład pogrzebowy i krematorium.

Książkę bardzo szybko się czyta, ja pochłaniałam ją w jeden dzień.
Czy Alice znajdzie kooś kto jej pomoże?
Czy Bruce i Alice będą znów razem?
i kim dla Rachel będzie Robert?
Tego wszystkiego dowiedziecie się z książki "Ryzykant"

polecam!

Powieść została napisana mocnym dosadnym językiem z wieloma wulgaryzmami, nadającym całości twardego, męskiego charakteru. Sprawiają to umiejętnie dobrane słowa, które podkreślają emocje targające bohaterami i dodatkowo budują odpowiedni nastrój danej sytuacji. Akcję śledzimy tym razem z kilku punktów. Poza Bruce’m i Alice, swoją znaczącą rolę odgrywają przyjaciel agenta - Robert i siostra Alice - Rachel. Działania tej ostatniej pary dodają całości dodatkowego smaczku, gdyż Rachel zajmuje się kosmetyką osób zmarłych i ma w swoim obejściu domowym krematorium…

„Ryzykant” to jedna z tych książek, którą trudno odłożyć, gdyż z każdym kolejnym rozdziałem wzrasta napięcie a wraz z im ciekawość kolejnych wydarzeń. Z pewnością zadowoli on gusta tych czytelników, którzy szukają w powieściach nie tylko sensacyjnej fabuły ale też romansu i erotyki. Zakończenie pozostawia nas w przekonaniu, że spotkamy się jeszcze z jej bohaterami w kolejnej odsłonie ich przygód, na co będę czekać z niecierpliwością.

Zdecydowanie ta książka nie jest zwykłą obyczajówką z romansem w tle, gdyż oprócz tego znajduje się w niej sporo chwil grozy, a także znajdzie się niejeden trup. Podniesione ciśnienie gwarantowane.

"Figurantka" czyli pierwsza część tego cyklu, gdzie poznajemy głównych bohaterów, którymi są Alice i Bruce, nie powaliła mnie, lecz odebrałam ją pozytywnie, wciągnęła mnie i czekałam na ciąg dalszy. I muszę przyznać, że warto było poczekać, bo czym dalej tym zrobiło się naprawdę ciekawie i gorąco. Zdecydowanie autorka się rozkręciła, a ja wkręciłam się w akcję całą sobą. Przeżywałam wszystko razem z bohaterami, a momentami czułam jak zaciskam pięści. Świetnie, że oprócz dwójki głównych bohaterów pojawili się również inni, którzy dodali do fabuły jeszcze większej dawki emocji i adrenaliny.

Alice została umieszczona gdzieś daleko w świecie (nie będę zdradzać gdzie) i aby przetrwać musi znosić ciężkie warunki. Niewątpliwie, to nie jest świat, który znała i w którym mogłaby się kiedykolwiek odnaleźć. Jednak czego się nie zrobi, aby przeżyć? Targają nią różne myśli, a w dni słabości nie ma siły na walkę, chce się poddać... W końcu znalazła się w miejscu, z którego ucieczki nie ma.

Ta powieść ukazuje przede wszystkim obraz zaufania, jak trudno odgadnąć, kto jest jego godny, a kto nie i przede wszystkim intuicja, która nie zawsze prowadzi w dobrym kierunku. Lecz co zrobić, gdy tylko ona pozostaje i tylko w niej pokładane są ostatnie nadzieje?

Czasami bywa tak, że pomimo tego, iż książka nie należy do grubych, to i tak opornie idzie mi jej czytanie i mam wrażenie, że nigdy się nie zakończy. Na szczęście z "Ryzykantem" takiego problemu nie miałam i przeczytałam tę lekturę w mgnieniu oka. Teraz pozostaje mi tylko oczekiwanie na dalsze losy głównych bohaterów, których ponownie jestem ciekawa.

biblioteczkamoni.blogspot.com

Figurantka
Aniela Wilk0
Okładka ksiązki - Figurantka

W tej grze można tylko wygrać lub zginąć. Brutalne śledztwo, naginający reguły agent FBI i pozorantka, która nie chce być tylko przynętą - powieść...

Tysiąc pierwszych szeptów
Aniela Wilk0
Okładka ksiązki - Tysiąc pierwszych szeptów

Jak wiele przeciwności losu może jeszcze znieść młoda dziewczyna? Odejście ojca, choroba i śmierć mamy, przeprowadzka do nowego miejsca, zwariowana...