Miłość to niebezpieczna gra...
Claire nie lubi być w centrum uwagi, ale jeśli to jedyny sposób, by Sef ją zauważył, jest gotowa podjąć to ryzyko. Sef zrobi wszystko, aby pomóc swojemu niepełnosprawnemu bratu. Wciąga Claire w niebezpieczną grę, w której ceną jest nie tylko miłość, ale nawet życie... Bo co pozostało do stracenia, gdy jesteś gotów zaryzykować wszystko?
Emocjonalna i autentyczna opowieść o odwadze i walce z przeciwnościami losu. Dwa punkty widzenia i jedna cienka granica, którą bardzo łatwo przekroczyć. A ty jak daleko możesz się posunąć, gdy kochasz?
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2018-05-23
"Prawda czy wyzwanie" Non Pratt opowiada w głównej mierze o miłości. Nie tylko miłości romantycznej, ale również miłości do swojego rodzeństwa. Autorka porusza tutaj również temat osób z urazami mózgów.
Claire nie lubi się wyróżniać, ani być w centum uwagi. Jest nieśmiała. Sef zrobi wszystko, żeby pomóc swojemu niepełnosprawnemu bratu. Jedyne na czym mu zależy to zebranie pieniędzy na rehabilitację brata. Pragnie, żeby jego brat był taki sam, jak przed wypadkiem. Ponadto Sef obwinia siebie za wypadek Kama. Bohaterowie poznają się z powodu Kama, Claire zostaje wolontariuszką i ma mu czytać. Oboje postanawiają zebrać potrzebne pieniądze dla Kama i zakładają kanał na Youtubie. Sef wciąga Claire w niebezpieczną grę.
Książka jest przedstawiona z dwóch punktów widzenia. Jest to opowieść o odwadze i walką z przeciwnościami losu oraz miłości. Oboje z bohaterów mają jakieś problemy. Claire prześladuje feralne wideo, natomiast Sef musi borykać się z własnym poczuciem winy spowodowanym wypadkiem swojego starszego brata.
Książka bardzo fajna. Opowiada o dwójce nastolatków. Chłopaku który przeżywa ogromnie ciężki okres w życiu gdyż jego brat walczy o życie w szpitalu po wypadku przez który on ma wyżuty sumienia oraz dziewczynie która nie lubi być w centrum uwagi ale chcąc zwrocic na siebie jego uwagę zgadza się prowadzić z nim kanał na YouTube aby nazbierać datki na dalszą rechabilitacje jego brata. Ona dziewczyna mówiąca prawdę on chlopak podejmujący wyzwania. Tworzą niesamowicie zgrany duet lecz co jak jedno z nich przekroczy granice?
Polecam tą książkę naprawdę dobrze i szybko się ją czyta aczkolwiek mnie bardzo zawiodło zakończenie stąd ocena tylko 4 a nie wyższa.
Sef zrobi wszystko, aby pomóc swojemu niepełnosprawnemu bratu. Wciąga Claire w niebezpieczną grę, w której ceną jest nie tylko miłość, ale nawet życie… Bo co pozostało do stracenia, gdy jesteś gotów zaryzykować wszystko? Czyta się szybko i przyjemnie. Uwaga, wciąga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyna, która korzysta z życia i imprez. Nie bała się brać z niego pełnymi garściami.Chłopak, który nagle zmienia otoczenie i stara się...