Swoimi dłońmi tworzył dzieła sztuki. Dla niej stworzy lepszą przyszłość... albo ją zniszczy.
Zdrada. Upokorzenie. Utrata stabilnej codzienności. Nila, wykładowczyni i biolog morski, porzuca mury Oksfordu i powraca do rodzinnej Grecji, by poradzić sobie ze złamanym sercem. Maleńka wyspa Pserimos ma być jej azylem, w którym odpocznie i zastanowi się, co zrobić z rozpadającym się małżeństwem. Widzi w tym miejscu także szansę na zawalczenie o wymarzony tytuł doktora dzięki badaniom nad nieznanym gatunkiem gąbki zamieszkującym tutejsze wody.
Pserimos okazuje się pełne niespodzianek, niekoniecznie przyjemnych. Wyspę nawiedziła powódź, która zniszczyła rodzinny dom Nili. Teraz to miejsce wymaga gruntownego remontu. Ponadto wśród mieszkańców pojawił się ktoś nowy - tajemniczy Amerykanin zajmujący się produkcją najpiękniejszych mebli w okolicy. Bogacz, który skrywa się na północy i którego nikt do tej pory nie poznał, ale wszyscy się go boją.
Gdy Nila, poszukując swojej upragnionej gąbki, przekracza granice jego ziem, nie wie jeszcze, że rozpoczyna niebezpieczną grę, w której stawką jest nie tylko jej przyszłość naukowa, ale także serce. Mroczna przeszłość nieznajomego jest gotowa pochłonąć ich oboje.
Mężczyzna o fatalnej reputacji trzyma klucz do wszystkiego, czego Nila potrzebuje. Czy jednak niespodziewana miłość okaże się silniejsza niż demony przeszłości?
Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2025-04-23
Gotowi na piękną i gorącą Grecje?
Nila, która jest biologiem morskim wraca do Grecji. Do swojego domu rodzinnego, w którym nie była od lat. A to wszystko przez jej męża. Przez niego ma złamane serce i liczy że Grecja jej pomoże. To ma być jej azyl. Tutaj może sprawić, by wymarzony tytuł naukowy stał się rzeczywistością. Musi tylko znaleźć pewne morskie stworzenie. Niestety wyspa nie jest taka jaką zapamiętała. Przez powódź wszystko wygląda inaczej. Jej dom rodzinny wymaga gruntowego remontu, a do tego słyszy plotki o tajemniczym mężczyźnie, który produkuje piękne meble.
Nila miała dobre serce, ale złamane i to w najokrutniejszy sposób. Jej męża miałam ochotę dosłownie zamordować. Tak bardzo mnie irytował. Ale za to tajemniczy Amerykanin. Wow. Chcę go jeszcze więcej. Może mężczyzna miał różną opinie wśród mieszkańców wyspy, był tajemniczy, ale dla mnie miał to coś. Miał wokół siebie tą aurę tajemniczości. Zaproponował Nili układ, ale i tak poszło wszystko inaczej. Oboje od razu czuli chemię. Ich uczucie było gorące i ta relacja była szczera. Chociaż pojawiły się małe nieporozumienia. Autorka umie w akcję i emocje. Zawsze czytając jej dzieła wiem, że po prostu przepadne. Tak też było i teraz. Zaczęłam czytać i tego samego dnia skończyłam. Z początku myślałam, że może wiem czego spodziewać się po akcji. Nic bardziej mylnego. Zadziało się i to bardzo. I znowu to zaskoczenie. Dla tego tak lubię pióro Moniki.
Do tego ten klimat w książce. Idealny na te ostatnie dni. Aż chce się odwiedzić Grecję, a kto wie może i my poznamy swojego Amerykanina.
Dziękuję za możliwość poznania tej historii.
Tacy jak on nigdy nie rezygnują. Taka miłość zdarza się raz na milion. Chiara zapłaciła wysoką cenę za uczucie, którym zapałała do niebezpiecznego gangstera...
Gorący Dubaj, arabska księżniczka, nieokiełznane namiętności i rozgrywki, w których stawką jest życie. Peter Kelly to pewny siebie agent CIA, uzależniony...
Przeczytane:2025-04-16, Ocena: 6, Przeczytałam,
🇬🇷„OUTSIDER” to tajemniczy,gorący oraz nietuzinkowy romans w malowniczej greckiej wyspie w której natura gra główną rolę.
Pełna obaw bohaterka chce na własnych zasadach zdobyć tytuł badawczy i nie zawaha się wykonać szalonych kroków,by to spełnić.Poznajac Evan’a ich reakcja rozkwita. Oboje dotkliwie zranieni i zdradzeni pragną czuć,to co im zabrano.Pożądanie wzrasta już od pierwszego nieplanowanego spotkania,a potem jest jeszcze gorętszej.Plomien namiętności rozgrzewa się do czerwoności.
🇬🇷Otrzymujemy znakomitą historię w której poznawanie sekretów przeszłości bohaterów pozwala bardziej zrozumieć ich zachowanie. „Outsider” jest mężczyzną zagadką,którego mieszkańcy wyspy nie za bardzo lubią.Rozwija swoją pasję,czerpiąc z tego korzyści,a pomagając wykluczonym osobom może dać im szansę na lepszą przyszłość.Mrok to drugie oblicze.
▫Nila to zdeterminowana kobieta,by pokazać nie tylko sobie,że badania o których marzy,zrealizować i udowodnić swoje racje.Silna,mądra i zagubiona po zdradzie,jednak nie poddaje się.
🇬🇷Powieść wspaniale obrazuje życie mieszczanów wyspy i ich trud po podniesieniu się po powodzi.Wzajemna pomoc oraz opieka jest ujmująca.Natomiast odkrywanie innej osobowości outsidera sprawia,że powieść zyskuje w oczach czytelnika.
🇬🇷Autorka nie zapomniała dodać w fabule zaskakujących zwrotów akcji,nowych bohaterów i kłamstw,które doprowadzają do szalonych decyzji.Każdy detal w tej historii zaskakuje i zachwyca! Otrzymujemy naprawdę gorący i obezwładniający romans z nutą pikanterii i dynamiczną akcją.
🇬🇷Kolejne znakomite spotkanie z nowa Książka autorki i uważam je za bardzooo udane.Dlatego nie przychodźcie obojętnie obok tej książki.
Czytajcie i dajcie się porwać greckiej historii.
🇬🇷Gorąco polecam🇬🇷