Nie było telefonów? O córkach , ojcach i wynalazkach

Książka z serii z kotylionem - specjalnej, limitowanej edycji Czytam sobie z okazji rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę. Niezwykła książka, która pokazuje, jak bardzo nasze codzienne współczesne życie osadzone jest w historii i dokonaniach wielu osób z odległej przeszłości. Jan Wróbel, historyk, dziennikarz i wieloletni dyrektor I liceum społecznego ,,Bednarska", lekko i z dużą dozą humoru opowiada o relacjach rodzinnych, w których tle przewijają się wątki z polskiej historii i dokonania naukowców. Dowcipne ilustracje są świetnym uzupełnieniem tej literackiej zabawy.

Informacje dodatkowe o Nie było telefonów? O córkach , ojcach i wynalazkach:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2018-09-26
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Nie było telefonów? O córkach , ojcach i wynalazkach

Nie było telefonów? O córkach , ojcach i wynalazkach - opinie o książce

Jan Wróbel0
Okładka ksiązki - Historia Polski 2.0. Polak, Rusek i Niemiec… czyli jak psuliśmy robotę naszym sąsiadom. Tom 1

Jakiego sąsiada Polacy lubią najbardziej? ŻADNEGO :) Nam się trafili „troskliwi” sąsiedzi. Przez całe wieki dbali o to, żeby nam nie było...

Jan Wróbel0
Okładka ksiązki - Historia Polski 2.0: Polak potrafi, Polka też... czyli o tym, ile świat nam zawdzięcza

Pierwsza kamera filmowa, słynne amerykańskie mosty, telewizja, kamizelka kuloodporna, laptop, a nawet kasownik – to wszystko dzieła naszych rodaków...