Co jest potrzebne do upieczenia chleba? Które zwierzę daje nam wełnę? W tej kartonowej książeczce ciekawe świata maluchy poznają pierwsze fakty o mieszkańcach gospodarstwa.
Quizy to doskonały sposób na zaspokojenie naturalnej ciekawości dziecka i zdobywanie wiedzy. Obrazkowe pytania i odpowiedzi są dostosowane do percepcji i zainteresowań najmłodszych.
Radość odkrywania zapewnią prawidłowe odpowiedzi, które zawsze znajdują się na kolejnej stronie. Dzieci pokochają tę zabawę!
Wkrótce ukażą się:
Mój kolorowy quiz. ŁĄKA
Mój kolorowy quiz. LAS
Mój kolorowy quiz. MORZE
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-09-02
Tytuł oryginału: Mein buntes Quiz - Der Bauernhof
Ojej, w tym lesie coś nie pasuje... Ktoś udaje dzika, a między wilkami ukrył się pudel. Czy szopy mają kropki na ogonach, a sowy kolorowe dzioby? Pomóż...
Z czarownicą nie ma żartów. Właśnie zamieniła księcia w żabę! I co teraz? Książę jest mały, zielony i musi żywić się muchami. O, nie! Podobno zły...
Przeczytane:2024-10-10, Przeczytałam, Dzieci,
Znacie już serię dla najmłodszych "Mój kolorowy quiz" od Wydawnictwa Jupi Jo!? Jeżeli nie, to musicie to zmienić bo niedawno ukazały się dwie nowości z tej serii, a jedną z nich jest Farma. Jest to książeczka edukacyjna, która w kreatywny sposób łączy naukę z zabawą. Już na pierwszy rzut oka zachwycają kolorowe ilustracje i barwna szata graficzna.
W środku znajdują się proste pytania dotyczące życia na wsi, które angażują dziecko do udziału w zabawie. Maluch wybiera odpowiedź spośród czterech proponowanych. Pytania znajdujące się w książce zachęcają również do wspólnych rozmów i wspierają naukę mowy i spostrzegawczość. Pomogą również dzieciom poznawać otaczający ich świat, rozwijać mowę i rozumowanie, czy też ćwiczyć pamięć. Może na początku nie wszystkie maluchy będą znały odpowiedzi na niektóre z pytań, ale z pomocą rodziców odkryją nowe ciekawostki dotyczące życia na farmie. Polecamy