Wydawnictwo: Mag
Data wydania: 2012-11-28
Dużo się tu dzieje. Momentami aż za dużo. Ale jest wszystko by przykuć uwagę czytelnika. I tajemnice, intrygi, bijatyki. Postacie też są ciekawie skrojone. Chociaż dla mnie nadal najciekawszą osobą nadal jest Magnus. Zszokował mnie swoją decyzją. Ale w sumie wynikała z braku zaufania do niego. Akcja toczy się dwutorowo bo przyjaciele rozdzielili się. Z niecierpliwością biorę się za kolejny tom.
To jest ta część, któa spowodowała, że nie miałam ochoty czytać ostatniego tomu. Niby wszystko jest ok, ale fabułą wydała mi się strasznie nudna i rozciągnięta. Cały czas miałam w głowie myśl skierowaną do autorki: no daj im się w końcu nacieszyć sobą więcej niż kilka tygodni! Veni, vidi, vici... przechodzę do kolejnego tomu :)
Clary odnajduje Jace'a, który jest związany z Sebastianem. Cokolwiek stanie się jednemu z nich, drugi odczuje dokładnie to samo. Dziewczyna oczywiście próbuje wyrwać ukochanego z sideł swojego demonicznego brata. Ale czy Jace tego chce? Czy Clary odzyska SWOJEGO Jace'a, który nie jest sługąSebastiana?
Wielu pobocznych bohaterów dostaje nareszcie "swoje pięć minut", co pozwala nam zrozumieć ich o wiele lepiej.
To, co mnie zdenerwowało to wątek Aleca i Magnusa. Jak się wali to już wszystko. Alec popełnia jeden błąd, który może na zawsze rozdzielić go z ukochanym czarownikiem (który jest oczywiście uparty jak osioł).
The essential guide for all young shadowhunters. Since the thirteenth century, the Shadowhunters' Codex has been the one and only manual for Shadowhunters...
Czy oddałbyś bratnią duszę... za swoją prawdziwą duszę? Życie Nocnego Łowcy to życie w pętach powinności. W więzach honoru. Świat Nocnego Łowcy to świat...