Halt w niebezpieczeństwie

Tom 9 cyklu Zwiadowcy
Inne wydania:

Podczas sądu opatrzności Tennyson, fałszywy prorok Alsejasza zniknął bez śladu. Halt, który musiał zająć się sprawą sukcesji korony Clonmelu, wysłał w pościg tylko Willa. Gdy Sean z Carrick objął tron, a dotychczasowy król, Ferris, spoczął na Wzgórzu Kurhanów, Halt wraz z Horace'em ruszyli śladami przyjaciela. Halt postawił sobie za punkt honoru, by pojmać przywódcę Odszczepieńców. Wprawdzie Will pokonał jednego z najętych przez Tennysona Genowańczyków, ale dwaj pozostali jeszcze przy życiu.

Czy nadzwyczajne umiejętności łucznicze zwiadowców wystarczą, by pokonać cudzoziemskich kondotierów...? Czy mrukliwego mistrza sztuki zwiadowczej czeka jego ostatnia bitwa?

Informacje dodatkowe o Halt w niebezpieczeństwie:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2013-02-14
Tytuł oryginału: Halt's Peril
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Stanisław Kroszczyński

Tagi: bóg

Kup książkę Halt w niebezpieczeństwie

Halt w niebezpieczeństwie - opinie o książce

Pochłonęłam ją szybko. Halt w niebezpieczeństwie to ciekawa opowieść pełna różnych emocji od śmiechu do łzy w oku. Jedna pomyłka mogła kosztować...... Dalejnie powiem po za dużo już napisałam.
Avatar użytkownika - Vilsa
Vilsa
Przeczytane:2016-09-06,
Ależ mroczny tom. Tyle się strachu najadłam... Wspaniała seria. Wciąż porusza nowe problemy, wciąż trzyma wysoki poziom. Biorę się za kolejną część :)
Książka (jak zwykle) bardzo przewidywalna. Tym razem Zwiadowcy muszą dogonić sektę i ją unieszkodliwić, w czym przeszkadzają im Genoweńczycy. Oczywiście w końcu wykonają zadanie, a to w sumie nie do końca spoiler, bo zawsze tak jest.
- Will - Halt - Horace - To trio tworzy niesamowitą grupkę bohaterów. Lojalnych, oddanych i przede wszystkim połączonych ogromną przyjaźnią. Nie mam dość ich zabawnych docinek i niesamowicie śmiesznych spostrzeżeń Horace'a. Nie można się nie uśmiechnąć, gdy się przekomarzają ;) Czytanie o ich kolejnych przygodach dało mi mnóstwo frajdy i muszę przyznać, że w jednym momencie zalała mnie fala smutku - po pochłonięciu tej książki na pewno będziecie wiedzieli o co mi chodzi ;) Polecam!
Książka świetna. Czasami zabawna czasami smutna. Najgorsza scena kiedy odbywa sie pogrzeb, już łzy naszły mi do oczu a tu nagle sie okazuje że to zwykła deska. Miałam ochotę zamordować autora, to było straszne :(

Sam tytuł jest zachęcający, ponieważ do tej pory Flanagan dawał nam raczej do zrozumienia, że Halt nierzadko wpada w tarapaty i szybko z nich wychodzi. Tak samo szybkie tempo i wspaniały świat jak w poprzednich częściach.

Avatar użytkownika - 311007Ap
311007Ap
Przeczytane:2018-08-12, Ocena: 5, Przeczytałem,

Halt pierwszy raz stanie przed obliczem śmierci. Uratować mogą go jedynie przyjaciele...

Avatar użytkownika - Aramina
Przeczytane:2023-01-29, Ocena: 6, Przeczytałam,
Królewski zwiadowca
John Flanagan0
Okładka ksiązki - Królewski zwiadowca

W królestwie Araluenu zachodzą nieuchronne zmiany, wymuszone przez nieubłagany upływ czasu. Król Duncan, złożony chorobą, nie może pełnić...

Czarnoksiężnik z północy
John Flanagan0
Okładka ksiązki - Czarnoksiężnik z północy

Od wydarzeń opisanych w Bitwie o Skandię minęło pięć długich lat. Will, niegdyś uczeń Halta, dziś sam jest pełnoprawnym zwiadowcą. Wraz z dawną towarzyszką...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;