Przywykliśmy uważać, że na prowadzenie prawdziwej domowej kuchni, wymagające niemało wysiłku i sporo czasu, mogą sobie pozwolić jedynie osoby nie pracujące zawodowo. Nam, zabieganym i obarczonym wieloma obowiązkami, po prostu brakuje czasu na dogadzanie podniebieniu. na co dzień jadamy cokolwiek, byle szybciej, pozostawiając kulinarne wyczyny na koniec tygodnia. Tymczasem przygotowanie smacznego, urozmaiconego i pełnowartościowego posiłku wcale nie musi zajmować kilku godzin. Przy obecnym zaopatrzeniu sklepów spożywczych w produkty i mrożonki, przy odpowiednim wyposażeniu kuchni w nowoczesne sprzęty i urządzenia oraz umiejętnym zorganizowaniu sobie pracy - obiad możemy ugotować w niecałą godzinę.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 1995 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
"Kuchnia żydowska" Barbary Adamczewskiej, opracowana na podstawie przepisów Rebeki Wolff, autorki słynnej, wielokrotnie wznawianej książki "Kuchnia koszerna"...
W ciągu długiej historii kuchni postnej w Polsce powstawały receptury potraw, które pojawiając się na polskich stołach, dają świadectwo pomysłowości i...