Przywykliśmy uważać, że na prowadzenie prawdziwej domowej kuchni, wymagające niemało wysiłku i sporo czasu, mogą sobie pozwolić jedynie osoby nie pracujące zawodowo. Nam, zabieganym i obarczonym wieloma obowiązkami, po prostu brakuje czasu na dogadzanie podniebieniu. na co dzień jadamy cokolwiek, byle szybciej, pozostawiając kulinarne wyczyny na koniec tygodnia. Tymczasem przygotowanie smacznego, urozmaiconego i pełnowartościowego posiłku wcale nie musi zajmować kilku godzin. Przy obecnym zaopatrzeniu sklepów spożywczych w produkty i mrożonki, przy odpowiednim wyposażeniu kuchni w nowoczesne sprzęty i urządzenia oraz umiejętnym zorganizowaniu sobie pracy - obiad możemy ugotować w niecałą godzinę.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 1995 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Lubimy gości? Bardzo. Jednak jeśli są to niespodziewani goście, których trzeba w dodatku nakarmić, wpadamy w panikę. Stąd pomysł książki, która pomoże...
Codzienne przygotowywanie posiłków dla domowników wymaga od każdej pani domu nie lada pomysłowości. Trzeba przecież sprostać takim wymaganiom, jak racjonalne...