Gdziekolwiek jesteś, bądź. Przewodnik uważnego życia

Znajdźcie spokojne, refleksyjne chwile w waszym życiu i zmniejszcie poziom waszego stresu!

Kiedy Gdziekolwiek jesteś, bądź zostało po raz pierwszy opublikowane w 1994 roku, nikt nie mógł przewidzieć, że ta książka znajdzie się na ogólnokrajowych listach bestsellerów i sprzeda się w nakładzie ponad miliona egzemplarzy. Trzydzieści lat później Gdziekolwiek jesteś, bądź pozostaje czołowym poradnikiem uważności i medytacji, wprowadzającym czytelników w tę praktykę i przeprowadzającym ich przez cały proces.

Jon Kabat-Zinn, autor sześciu książek o uważności, łączy badania i medyczne wykształcenie ze swoją duchową wiedzą, pomagając czytelnikom odnaleźć spokój i zmienićswoje życie.

W tym jubileuszowym wydaniu czytelnicy znajdą nowe wprowadzenie i posłowie autorstwa Kabata-Zinna. Po szczególnym zamęcie ostatnich kilku lat i perspektywach jeszcze większego niepokoju w przyszłości Gdziekolwiek jesteś, bądź służy jako wsparcie kolejnym pokoleniom czytelników starających się znaleźć równowagę i osiągnąć prawdziwe ja.

Dr Jon Kabat-Zinn to emerytowany profesor medycyny oraz inicjator programu redukcji stresu opartego na uważności. Jest autorem licznych bestsellerów, takich jak Życie, piękna katastrofa oraz Uważność dla początkujących, a także współautorem książki Świadomą drogą przez depresję.

Informacje dodatkowe o Gdziekolwiek jesteś, bądź. Przewodnik uważnego życia:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2025-02-26
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Wherever You Go There You Are

Tagi: Umysł ciało duch Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Gdziekolwiek jesteś, bądź. Przewodnik uważnego życia

Uważność dla wszystkich. Mądrość, która może zmienić świat
Jon Kabat-Zinn0
Okładka ksiązki - Uważność dla wszystkich. Mądrość, która może zmienić świat

Jon Kabat-Zinn, pionier uważności i jeden z najbardziej znanych popularyzatorów ruchu mindfulness, zmienił nasz sposób postrzegania codziennego życia...

Medytacja to nie to, co myślisz. Dlaczego uważność jest tak istotna
Jon Kabat-Zinn0
Okładka ksiązki - Medytacja to nie to, co myślisz. Dlaczego uważność jest tak istotna

Mindfulness to pierwszy krok do bycia sobą Jeden z najwspanialszych nauczycieli mindfulnessu, jakiego kiedykolwiek spotkasz. Jack Kornfield ...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska