Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską?
Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla?
Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę?
Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi?
Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki?
Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?!
Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion – wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.
Informacje dodatkowe o Fuzja smaków. Podróże kuilnarne Roberta Makłowicza:
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: b.d
Kategoria: Poradniki
ISBN:
978-83-240-0890-2
Liczba stron: 272
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,