Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)

Ocena: 0 (0 głosów)
Anglojęzyczna wersja unikalnego zbioru 1800 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale "Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki".

Informacje dodatkowe o Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska):

Wydawnictwo: Rea
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 83-7141-637-7
Liczba stron: 1148

więcej

Kup książkę Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska)

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej (angielska) - opinie o książce

Inne książki autora
Polska kuchnia myśliwska
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Polska kuchnia myśliwska

Polowano u nas od zarania dziejów: polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. Współczesnego myśliwego także cieszy każda...

Wigilia
Szymanderska Hanna0
Okładka ksiązki - Wigilia

Tak obchodzonej jak w Polsce Wigilii nie świętuje się nigdzie indziej. W polskiej tradycji Wigilia to wieczór prawdziwego zbliżenia, lekcja miłości, najbardziej...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy