Dość dobre powody, aby pozostać przy życiu

Matt Haig jest brytyjskim bestsellerowym autorem, którego powieści zostały przetłumaczone na 30 języków. Na polskim rynku wydawniczym ukazały się m.in. Ludzie. Powieść dla Ziemian oraz Radleyowie. Matt jest również autorem książek dla dzieci.

Dorastał w Nottinghamshire, obecnie mieszka w Brighton.

CO ZNACZY ŻYĆ NAPRAWDĘ?

Prawdziwa historia Matta Haiga, bestsellerowego brytyjskiego autora, który przeszedł kryzys, wygrał z depresją i nauczył się żyć na nowo. Dość dobre powody, aby pozostać przy życiu to poruszająca, a zarazem pokrzepiająca opowieść, która jest czymś więcej niż wspomnieniem. To przewodnik, jak najlepiej wykorzystać dany nam czas.

Rzeczy, które ludzie mówią osobom cierpiącym na depresję, a nie mówią w innych zagrażających życiu sytuacjach

,,Ej, wiem, że masz gruźlicę, ale mogło być gorzej. Przynajmniej nikt nie umarł".

,,Skąd wiesz, że masz raka żołądka?"

,,Tak, wiem, że rak jelita jest ciężką chorobą, ale czy chciałbyś żyć z kimś, kto się z tym zmaga? Do licha! Koszmar".

,,Alzheimer, powiadasz? Hmm, nawet mi nie mów. Cały czas mnie to dopada".

,,Zapalenie opon mózgowych? Daj spokój, myśl rozsądnie".

,,No tak, twoja noga płonie, ale gadanie o tym cały czas niczego nie zmieni, no nie?"

,,No okay, może twój spadochron się nie otworzył, ale głowa do góry".

Informacje dodatkowe o Dość dobre powody, aby pozostać przy życiu:

Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2017-01-18
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Reasons To Stay Alive

Kup książkę Dość dobre powody, aby pozostać przy życiu

Dość dobre powody, aby pozostać przy życiu - opinie o książce

Avatar użytkownika - grzeniuJee
grzeniuJee
Przeczytane:2017-11-18, Ocena: 4, Przeczytałem,
Ojciec Gwiazdka i ja
Matt Haig0
Okładka ksiązki - Ojciec Gwiazdka i ja

Kontynuacja bestsellerowego Chłopca zwanego Gwiazdką i Dziewczynki, która uratowała Gwiazdkę Dorastanie w Elfim Jarze, gdzie wszyscy mieszkańcy są...

Myszka zwana Miiką
Matt Haig0
Okładka ksiązki - Myszka zwana Miiką

Poznajcie małą myszkę, która chciałaby zdobyć najsmaczniejszy ser na świecie Życie z elfami, trollami i wróżkami może sprawić, że mała mysz poczuje się...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;