JAK DALEKO ZAPROWADZIŁA GO OBSESJA?
CO JESZCZE MÓGŁ ZROBIĆ? CO JESZCZE ZROBIŁ?
CZEGO MI NIE POWIEDZIAŁ?
Liwia ma wszystko - dom pełen ciepła, kochającego męża i ślicznego synka. Aż do dnia, gdy cały jej świat rozpada się na kawałki. Ktoś morduje jej męża w ich własnej kuchni. Liwia i jej synek nie mogą już czuć się bezpiecznie.
Kim jest morderca? Kto obserwuje Liwię? Sekrety powoli wychodzą na światło dzienne, a prawda okazuje się przerażająca.
NIE WIEM, CZY JESTEM GOTOWA POZNAĆ PRAWDĘ. WDECH, WYDECH. USPOKÓJ SIĘ. MUSISZ SIĘ SKUPIĆ. MUSISZ MIEĆ WSZYSTKO POD KONTROLĄ.
WCIĄGAJĄCY THRILLER PSYCHOLOGICZNY O MROCZNEJ OBSESJI I KŁAMSTWACH.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-07-14
Po przeczytaniu książki ,,Grzechy mojej siostry", wiedziałam, że każdą kolejną książkę Autorki biorę w ciemno. Powiem więcej, bardzo wyczekiwałam następnej powieści.
Liwia straciła męża, ktoś go zamordował w ich własnym domu. Od tej pory boi się o bezpieczeństwo swoje oraz synka. Zawsze może liczyć na Krystiana, który był kolegą jej męża.
Jakie sekrety kryją się za tym ,,ułożonym" życiem? Kto zamordował Ariela?
W czasie lektury, pytań budzi się jeszcze więcej. Autorka ponownie pozwoliła mi się zanurzyć w świat pełen niedopowiedzeń, tajemnic i obsesji. Czy można kochać za bardzo? Czy walka o miłość może przysłonić wszystko inne?
To druga książka Autorki jaką czytałam i jaka pojawiła się na rynku. Jestem po raz kolejny zachwycona.
Podoba mi się styl pisania i zgrabne łączenie świata rzeczywistego z wizjami bohaterów. Wszystko prowadzone w taki sposób, że przychodzi moment niepewności... Zastanawiałam się co jest prawdą a co złudą.
Przez całą lekturę miałam poczucie niepewności i niepokoju. Wychodzące na jaw fakty budziły moje zaskoczenie a czasami przerażenie.
Niewątpliwie pojawiła się nowa jasna gwiazda, jeśli chodzi o thrillery psychologiczne. Autorka genialnie podsuwa strzępy informacji, oplata je bieżącymi wydarzeniami i tworzy książkę od jakiej trudno się oderwać. Po raz kolejny poczułam jak daleko może zaprowadzić miłość a może jednak raczej obsesja?
Mąż Liwii został brutalnie zamordowany w ich wspólnym domu. Do dziś nie wiadomo kto jest zabójcą. Mija ponad pół roku od tego okropnego wydarzenia, jednak ona ciągle nie może dojść do siebie, choć bardzo próbuje być dobrą matką dla ich synka. Na domiar złego dziecko zostaje porwane w biały dzień. Światełkiem w tunelu jest Krystian - policjant, przyjaciel rodziny, który pomaga Liwii w trudnych chwilach.
Defekt opisywany jest jako fenomenalny i wciągający thriller, czego ja nie poczułam wcale. Po intrygującym początku spodziewałam się dobrej historii. Jednak im głębiej w las, tym gorzej. Historia jest mało wiarygodna i przewidywalna, nie ma w niej nutki zaskoczenia, która jest potrzebna w takim gatunku.
Choć dla mnie to było wielkie rozczarowanie i nieporozumienie, nie odmówię nikomu przeczytania tej książki i ocenienia jej według uznania.
Wielu mężczyzn myśli, że my, kobiety jesteśmy głupie i słabe, ponieważ naszą dobroć i oddanie biorą za naiwność.
Nawet nie wiedzą, jak bardzo się mylą.
Bo my, kobiety, jeśli trzeba potrafimy być wytwornymi graczami i niczym prawdziwy mistrz ustawiać ich jak pionki na naszej prywatnej szachownicy.
Główna bohaterka- Liwia ma wszystko.
Dom, ślicznego synka i kochającego męża.
Aż do dnia, kiedy znajduje go zamordowanego w ich własnej kuchni.
Policja nie potrafi złapać zabójcy, a kobieta czuje się coraz mniej bezpiecznie.
Wie, że ktoś ją obserwuje i boi się o życie swoje i dziecka.
Kiedy dochodzi do kolejnej tragedii, na jaw zaczynają wychodzić głęboko skrywane sekrety, a prawda okaże się być bardziej przerażająca niż myślimy.
Kto jest mordercą?
Zabawa dopiero się zaczyna.
Ta książka była zarąbista!!!
Autorka doskonale wyprowadziła mnie w pole od początku przedstawiając Liwię jako rozchwianą i żyjącą pomiędzy jawą a snem histeryczkę, która pomimo tego, co przeżyła jest irytująca jak stado teściowych z piekła rodem.
Kiedy to wszystko sięga zenitu i mamy ochotę walnąć książką w stół, dochodzi do takiej akcji, że dostałam ciarek na rękach i otworzyłam usta ze zdziwienia. Nie mówiąc o wytrzeszczu oczu.
Dobrze, że nikt mnie wtedy nie widział, bo sam by pomyślał, że jest ze mną coś mocno nie tak.
I od tej pory nic już nie jest drażniące, bo zaczynamy rozumieć dlaczego ta, niekochana przez ojca i łaknąca jego miłości osoba jest taka, jaka jest.
Poznajemy prawdziwą obsesję i zaczynamy się jej bać, bo zobaczymy do czego potrafi być zdolny chory na czyimś punkcie człowiek.
A to jeszcze nie koniec rewelacji!
Bardzo mi się ta książka podobała i dała mi wiele do myślenia.
Przede wszystkim znalazłam w niej fragment pewnej opowieści, której morałem mam zamiar się kierować.
Co to za opowieść?
Przekonacie się czytając.
Ja Wam w każdym razie ten zwariowany emocjonalnie rollercoaster polecam i zapraszam do czytania!
O TYM, ŻE LAURA JEST OFIARĄ, WIEDZĄ TYLKO ONA I JEJ OPRAWCA. Laura od dzieciństwa sprawiała problemy. Po śmierci ukochanego ojca życie już nigdy nie było...
Czy chciałabyś być lepszą wersją siebie? Ile poświęcisz, by się nią stać? Rita i Lila to siostry, które w dzieciństwie przeszły przez piekło przemocy...
Przeczytane:2021-08-01,
Po przeczytaniu debiutu autorki jakim była książka "Grzechy mojej siostry" byłam pewna, że kolejna książka spod jej pióra będzie czymś mocnym. Czekałam i się doczekałam.
🌞🌞
Liwia była szczęśliwą żoną i matką do dnia, kiedy ktoś zamordował jej męża w ich własnym domu. Po tym zdarzeniu przestaje czuć się bezpieczna mimo, że jest ktoś kto zawsze chętnie służy jej swoją pomocą.
Kto chciał śmierci Ariela? Kto tak naprawdę jest przyjacielem, a kto wrogiem? Kto tak, źle życzy Liwii?
🌞🌞
Od samego początku dostajemy silną dawkę emocji, które Autorka coraz bardziej na nas wylewa. To prawdziwy thriller psychologiczny, a my bierzemy czynny udział w dojściu do prawdy.
Jesteśmy sprytnie manipulowani i wodzeni za nos.
Mamy wrażenie, że już wszystkie karty odkryte, a tu wielkie zaskoczenie.
Rodzi się pytanie do czego może doprowadzić wręcz obsesyjne uczucie do kogoś. Czytając sami zaczynamy tracić grunt pod nogami i nie wiemy już co jest prawdą a co tylko zwidą.
Autorka stworzyła thriller doskonały, wszystko w miarę czasu łączy się jak puzzle, by na końcu nas zszokować i bić brawo za pomysłowość.
O tym nazwisku będzie głośno