Cztery cappuccino i Johnnie

Dla tej piątki przyjaciół nie ma tematów tabu!

Gaję, Olimpię, Patrycję, Kalinę i Szczepana połączyło nieoczekiwane spotkanie w Rzeszowie. Ich znajomość szybko się rozwinęła i pozwoliła nawiązać bliską relację. Z dnia na dzień stali się przyjaciółmi, którzy mogą porozmawiać o... wszystkim! Nieudane związki, sprawy łóżkowe, zawodowe kryzysy, czy emocjonalne rozterki - to i wiele więcej omawiają przy filiżance cappuccino lub szklance zimnego drinka.

Katarzyna Bester w pikantnie przyprawionej opowieści o życiu po trzydziestce, przyjaźni i miłości, która przychodzi z najmniej oczekiwanej strony.

Informacje dodatkowe o Cztery cappuccino i Johnnie:

Cztery cappuccino i Johnnie - opinie o książce

Avatar użytkownika - zakochanawksiazk
zakochanawksiazk
Przeczytane:2023-04-04, Ocena: 5, Przeczytałem,

To moje kolejne spotkanie z twórczością autorki, bardzo lubię historię jakie tworzy Kasia, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok książki "Cztery cappuccino i Johnnie". Do sięgnięcia po nią zachęcił mnie ciekawy opis i przyciągająca wzrok graficzna okładka. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki, prosty i przyjemny co sprawia, że książkę czyta się niezwykle szybko i z dużym zainteresowaniem. Ja pochłonęłam ją w jeden poranek popijając sobie tytułowe cappuccino. Fabuła została w interesujący sposób nakreślona i dobrze poprowadzona, a bohaterowie naprawdę świetnie wykreowani, to niezwykle autentyczne postaci, z którymi śmiało moglibyśmy się utożsamić w wielu kwestiach, podzielając podobne troski i dylematy moralne oraz z pewnością spotkać takie osoby w rzeczywistości. Każda z postaci jest zupełnie inna, mają różne usposobienia, charaktery jednak świetnie się ze sobą dogadują i tworzą naprawdę zgraną paczkę przyjaciół. Wielokrotnie czytając niektóre opisy sytuacji i dialogi pomiędzy bohaterami na mojej twarzy gościł uśmiech i miałam często nawet takie wrażenie jakbym i ja towarzyszyły Gai, Olimpii, Patrycji, Kalinie i Szczspanowi w ich rozmowach, świetnie się przy tym bawiąc. Autorka w swojej powieści porusza wiele ważnych, życiowych i ponadczasowych tematów, które wywołują w Czytelniku ogrom emocji i zarazem skłaniają do refleksji nad własnym życiem i wyborami jakich dokonujemy każdego dnia. Naprawdę miło spędziłam czas z tą książką i czekam już na kolejne powieści spod pióra autorki. Polecam!

Gaja, Olimpia, Patrycja i Kalina - cztery kobiety, a każda z nich inna. Jedna odważna, druga bezczelna, trzecia skromna, a czwarta pełna energii. Spotkały się przypadkiem na strajku, a połączyło ich coś niesamowitego - przyjaźń. Jest jeszcze Johnnie. A nie! To przecież Szczepan.

Dla tej grupy przyjaciół nie ma tematów tabu. Rozmawiają dosłownie o wszystkim. Dzielą się ze sobą swoimi zmartwieniami, razem pokonują problemy. Przy tym wszystkim są nie do podrobienia. Uwielbiam poczucie humoru występujące w tej książce. Uśmiech nie schodził mi z ust, a kilka razy głośno się zaśmiałam. Nie dajcie się jednak zwieść. Z pozoru to bardzo lekka lektura, jednak porusza też trudniejsze tematy. Autorka pokazuje, że dzięki przyjaźni można pokonać najróżniejsze trudności. Takie bliskie osoby dają siłę i są ogromnym wsparciem.

"Cztery cappuccino i Johnnie" to bardzo przyjemna historia. I to z cyklu takich, które można czytać bez końca, a po ostatnim rozdziale pozostaje niedosyt. Chętnie sięgnęłabym po kolejny tom przygód tych szalonych kobiet i Szczepana.

Romans pod choinkę
Katarzyna Bester0
Okładka ksiązki - Romans pod choinkę

Najważniejsze jest nie to, co możesz zobaczyć, ale to, co możesz przeżyć. Ray Colton się nie zakochuje. Nauczyły go tego doświadczenia z przeszłości....

Mam coś twojego
Katarzyna Bester0
Okładka ksiązki - Mam coś twojego

Dwoje ludzi, niesforny labrador, kilka tajemnic i gorące spotkania Kate poznajemy w momencie, gdy pijana wbiega na ścianę, by przedostać się na słynny...