Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Ocena: 0 (0 głosów)
Jest to nowoczesny, przejrzysty podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Informacje dodatkowe o Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: b.d
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 978-83-200-3603-9
Liczba stron: 468

więcej

Kup książkę Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu - opinie o książce

Inne książki autora
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu
Gertig Henryk, Przysławski Juliusz0
Okładka ksiązki - Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy