Trzy przyjaciółki, trzy historie miłosne - czas na wielki finał!
Sekretny romans z szefem? Cóż, Ida już wie, że to nie był najlepszy pomysł. Pół biedy, gdyby tylko ona o tym wiedziała... Niestety, wie cała firma. No i najlepsze przyjaciółki. Teraz Ida musi nie tylko posprzątać bałagan w swoim życiu, ale też odzyskać ich zaufanie. A to niełatwe, zwłaszcza gdy pewien blondyn o stalowych oczach wciąż nie daje o sobie zapomnieć.
Natalia staje przed życiowym wyzwaniem: powiedzieć Piotrowi o ciąży. Wreszcie nadarza się ku temu idealna okazja - romantyczna sceneria, jego piękne słowa, wszystko jak w filmie... Aż do momentu, gdy on mówi coś, czego ona w żadnym scenariuszu by nie przewidziała.
A Bernadetta? Bernadetta odkrywa, że czasem odgrzewane kotlety smakują najlepiej - o ile odpowiednio je doprawisz. Jej związek z Szymonem nabiera rumieńców. O tak, nuda zdecydowanie im nie grozi.
Będzie ogień - i to na wszystkich frontach. Spalone mosty, pożary zmysłów i miłosne turbulencje gwarantowane. Jedno jest pewne: na tej ostatniej prostej żadna z przyjaciółek się nie zatrzyma.
Biegnij, Ida! to czwarta, ostatnia część opowieści o miłosnych rozterkach trzech singielek z katowickiej korporacji.
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2025-02-18
Nowe początki i stare dylematy - Ida i jej przyjaciółki znowu w opałach Ida dochodzi do wniosku, że ona i Otto nie są w stanie zbudować trwałej relacji...
Kolejna odsłona miłosnego rollercoastera trzech singielek z katowickiej korporacji Ida wraca z wakacji załamana. Ten wspaniały, boski Otto Wolf porzucił...
Przeczytane:2025-02-17, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, 12 książek 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku,
No i jest finał! Właśnie zakończyłam lekturę książki "Biegnij, Ida!" Ady Kussowskiej. To już ostatni - 4 tom serii i emocje niewątpliwie sięgnęły zenitu.
Ida ukrywa się w mieszkaniu pracując zdalnie od kilku miesięcy po tym jak wydał się jej nieudany romans z szefem. Postanawia posprzątać w swoim życiu i odzyskać zaufanie przyjaciółek, tylko jak o nim zapomnieć...? Czy sąsiad z góry - Janek, jest w stanie wymazać jej z pamięci wspomnienia?
Natalia próbuje odbudować relację z Piotrem, zapisują się na terapię dla par. Ciąża jest już jednak zaawansowana, a on wciąż o niej nie wie. Kiedy w końcu zbiera się na odwagę i postanawia wyznać prawdę, słyszy od niego słowa, których się nie spodziewała...
Związek Bernadetty z jej dawną miłością - Szymonem rozkwita i nabiera rumieńców. Na horyzoncie pojawiają się też jednak pytanie, czy Berni sprawdzi się w roli macochy dwojga przedszkolaków? Czy jest gotowa wpuścić do swojego niezwykle poukładanego życia taki chaos?
Ostatni tom serii to prawdziwa burza! Intensywne emocje, gorące uczucia, żarliwa namiętność, cięty język i charakterystyczne poczucie humoru Ady Kussowskiej sprawiły, że książkę czyta się na jednym wdechu, ze łzami wzruszenia, jak i rozbawienia. Ida, Natalia i Bernadetta zostały stworzone przez autorkę z najwyższą starannością, mają zupełnie różne temperamenty i każda doskonale wpasowuje się w swoją własną historię. Aż człowiek się zastanawia czy te trzy to nie są aby rzeczywiście przyjaciółki pisarki i czy to nie ich historie zostały przelane na papier. ;)
Kończąc książkę wzruszyłam się, jakbym poznała historię moich własnych przyjaciółek i cieszyła się ich szczęściem.
W dopisku "Od autorki" na sam koniec książki można znaleźć leciutką zapowiedź, że kontynuacji serii raczej nie będzie, ale być może jedna z postaci z tego uniwersum dostanie swoją własną historię do napisania - trzymam za to kciuki!