Bez wyjątku

Uwierzyła, że przeszłość zostawiła daleko za sobą. Ale wystarczyło jedno niespodziewane spotkanie, aby ponownie musiała wkroczyć w okrutny świat przemocy i zawalczyć o swoje szczęście i wolność.

Razem ze śmiercią jedynego brata umarła także jej dusza. Karolina poprzysięgła sobie odszukanie mordercy i zemstę. Ale nie spodziewała się, że prawda tak szybko wyjdzie na jaw, a ona sama, chcąc przeżyć, będzie musiała uciec z własnego domu.

Przez pięć lat żyła w ukryciu, co roku zmieniając miejsce pobytu. Nie było chwili, by przestała spoglądać przez ramię w strachu, czy nie natknie się na byłego narzeczonego. Ale gdy pewnego dnia poznaje Marcina i po niedługim czasie szaleńczo się w nim zakochuje, postanawia złamać swoje zasady i osiąść w Rostocku na dłużej.

Karolina, niesiona wizją szczęśliwej i spokojnej przyszłości, godzi się także na przyjęcie zaręczyn. Ale jeszcze tego samego wieczoru jej życie momentalnie się wali, kiedy spotyka Sebastiana. Dziewczyna, mając świadomość, jak bardzo niebezpieczny jest to człowiek, postanawia się go pozbyć. W obawie o swojego ukochanego, który nic nie wie o niej ani o jej przeszłości, decyduje się po raz ostatni zostawić dotychczasowe życie za sobą i przygotować się na wyeliminowanie wroga.

Informacje dodatkowe o Bez wyjątku :

Data wydania: 2024-03-12
Tytuł oryginału: Bez wyjątku
Tłumaczenie: polskie

Kup książkę Bez wyjątku

Bez wyjątku - opinie o książce

Avatar użytkownika - booksitsmypassio

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

Opis książki :

Uwierzyła, że przeszłość zostawiła daleko za sobą. Nie spodziewała się, że ponownie będzie musiała wkroczyć w okrutny świat przemocy i zawalczyć o swoje szczęście i wolność.

Razem ze śmiercią jedynego brata umarła także jej dusza. Karolina poprzysięgła sobie odszukanie mordercy i zemstę. Ale nie sądziła, że prawda tak szybko wyjdzie na jaw, a ona sama, chcąc przeżyć, będzie musiała uciec z własnego domu.

Niestety wizja szczęśliwej i spokojnej przyszłości Karoliny wali się, kiedy ta nagle spotyka Sebastiana. Dziewczyna, mając świadomość, jak bardzo niebezpieczny jest to człowiek, postanawia się go pozbyć. W obawie o swojego ukochanego, który nic nie wie o niej ani o jej przeszłości, decyduje się po raz ostatni zostawić dotychczasowe życie za sobą i przygotować się na wyeliminowanie wroga.

Bez wyjątku to trzymająca w napięciu powieść o walce o wolność mimo przeciwności losu, zakończona zaskakującym zwrotem akcji.

" Cały czas czuję na dłoni odcisk jego kości. Widzę, jak klęczy przede mną, a w spojrzeniu pojawia mu się przerażenie na mój widok. Nie chcę, żeby ludzie tak na mnie patrzyli. Nie chcę, by bali się mojej reakcji na wypowiedziane przez nich słowa. Nie chcę już nikogo krzywdzić. "

Opowieść o kobiecej sile, o demonach przeszłości, które powracają mimo stabilności. Każda próba odcięcia się od problemów, wyjazdu na drugi koniec Polski one i tak wracają.

Czy Karolina będzie w końcu w pełni szczęśliwa?

Czy odkryje długo wyczekiwanej prawdy?

Główna bohaterka musi przejść przez bolesną podróż w głąb siebie aby zrozumieć, że nie jesteśmy robotami i nie możemy odcinać się od samych siebie. Że nasza prawdziwa natura zawsze w końcu wychodzi na wierzch.

Fabuła z bardzo dużą ilością zwrotów akcji.

Idealne połączenie sensacji z wątkiem romantycznym.

Lekkie pióro autorki sprawia, że historia wciąga czytelnika już od pierwszej strony.

Gorąco polecam.

Dziękuję autorce za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje

#ewelabook

Na wstępie chciałabym podziękować autorce @milenawysocka za zaufanie i możliwość objęcia patronatem medialnym jej książki "Bez wyjątku". Dla mnie było to pierwsze spotkanie z twórczością Mileny. Na wstępie muszę wspomnieć o okładce, która totalnie skradła moje serce i bezapelacyjnie przyciąga uwagę! "Bez wyjątku" jest połączeniem romansu z thrillerem psychologicznym. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki, prosty i przyjemny w odbiorze co sprawia, że czyta się ją w zawrotnym tempie. Mi zapoznanie się z historią Karoliny zajęło jedno popołudnie i nie odłożyłam książki póki nie poznałam zakończenia. Z dużym zainteresowaniem oraz zaangażowaniem śledziłam jej losy. Fabuła została w interesujący sposób nakreślona, przemyślana i dobrze poprowadzona. Akcja powieści jest dość dynamiczna, autorka nie daje Czytelnikowi nawet chwili odpoczynku. Natomiast bohaterowie, zarówno pierwszo jak i drugoplanowi, zostali świetnie wykreowani. To postaci, które są autentyczne, mają swoje tajemnice, a także wady i zalety, tak jak my popełniają błędy, dlatego tak łatwo się z nimi utożsamić w wielu kwestiach, podzielając podobne bolączki i dylematy moralne. Na kartach powieści mogłam lepiej poznać Karolinę, jej myśli, odczucia, mogłam dowiedzieć się z czym się mierzy każdego dnia, jakie wydarzenia z przeszłości odcisnęły piętno na jej obecnym życiu, a także mogłam lepiej zrozumieć jej postępowanie oraz decyzję. Karo od początku zaskarbiła sobie mają sympatię, byłam pod wrażeniem jej siły oraz determinacji, z całych sił jej kibicowałam, bo to co przeszła ona i jej rodzina było naprawdę straszne i traumatyczne. Czytając tą książkę tak naprawdę trudno było przewidzieć co wydarzy się na kolejnych czytanych stronach, co bardzo mi się podobało! Milena świetnie budowała napięcie, zagęszczała atmosferę i wodziła Czytelnika za nos, dostarczając tym samym wielu emocji i wrażeń! Autorka na przykładzie swojej bohaterki pokazała, że od przeszłości naprawdę ciężko jest uciec i często puka ona do naszych drzwi w najmniej oczekiwanym momencie. Udowodniła także, że najlepiej jest ufać samemu sobie! Nigdy nie wiadomo kto jest przyjacielem, a kto wrogiem! Ludzie często przywdziewają różne maski, próbują mataczyć i manipulować w celu osiągnięcia własnych korzyści. Muszę przyznać, że epilog tej powieści wywołał ciarki na moim ciele! Świetnie spędziłam czas z tą książką i czekam już na kolejne powieści spod pióra autorki! Polecam!

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2024-03-26, Ocena: 6, Przeczytałam,

❣Sięgając po tą książkę miałam ochotę na coś porywającego i pobudzającego wyobraźnię.Otrzymałam o wiele,wiele więcej!Autorka wspaniale potrafiła napisać świetną historię od której ciężko było mi się oderwać.Wykreowana postać Karoliny ciągle czymś mnie zaskakiwała.Począwszy od skrywanej przeszłości…kończąc na zemście i wymierzeniu kary na osobie odpowiedzialnej za śmierć jej najbliższych.Śledziłam jej losy w wielkim napięciu,ponieważ wydawała się zwykłą dziewczyną,a tak naprawdę skrywała swoje inne-mroczny oblicze.Jej powrót do Polski,kontakty z osobami,którym ufała dawały pełniejszy obraz jej historii i dzięki temu powieść jest porywająca.Moc wrażeń i emocji spowodowały,że adrenalina buzowała w moich żyłach!

❣Powieść ciągle zaskakuje swoimi wydarzeniami i odkrywaniem prawdziwych zamierzeniami bohaterów!Dodając do tego ciemne interesy i walkę o władzę robiło się bardzo niebezpiecznie i jeszcze ciekawiej!

❣Po odkryciu całej prawdy i zakończenia jestem do chwili obecnej w wielkim szoku!Nie spodziewałam się takich wrażeń!Historia jest oszałamiająca i zaskakująca.
Bawiłam się znakomicie z Karoliną i zachęcam do poznania jej tajemniczej historii obfitującej w wiele wrażeń❤🔥Nie przechodźcie obojętnie obok tej książki!
P O L E C A M

Miałam przyjemność poznać poprzednią książkę Mileny, która jest naprawdę świetna, dopracowana w najmniejszym szczególe. Kiedy dostałam propozycję patronatu jej kolejnej książki, zdecydowałam się niemal od razu. I wiecie co ? Znów dostałam cudowną książkę.

Karolina to młoda dziewczyna, która została boleśnie doświadczona przez los. Jej rodzice nie żyją. Ledwie otrząsnęła się po śmierci ojca, kiedy jej jedyny brat ginie w wypadku samochodowym. Serce dziewczyny rozpada się milion kawałków. Nawet czuła opieka narzeczonego, Sebastiana, nie pomogła ukoić jej bólu. Jedyne co wtedy utrzymało ją przy życiu, to chęć zemsty.

Karolina z dnia na dzień znika. Od tej pory tak naprawdę nigdzie nie zagrzała miejsca na dłużej, aż do dnia, kiedy na jej drodze staje Marcin. To on sprawia, że Karolina chce normalnego życia, ale wciąż ogląda się za siebie, wypatrując momentu, kiedy przeszłość upomni się o nią. Marcin nie wie co zostawiła za sobą, a ona sama nie chce, by poznał prawdę. Jednak przeszłość ją dogoniła, w najszczęśliwszym momencie jej nowego życia, Karolina dostrzega Sebastiana. Jak przed laty zostawia wszystko i znika. Ale los ma wobec niej inne plany. Zadrwił z niej w najgorszy sposób, sprawiając, że musi być bezwzględna dla wszystkich bez wyjątku.

Wow!!! To było naprawdę rewelacyjne! Kolejna książka, którą Wam polecam! Akcja rozpoczyna się już na samym początku. Początkowo jest dużo niewiadomych, ale stopniowo wszystko nabiera sensu. Dzieje się tu sporo.

Wszystko kręci się wokół Karoliny. Poznajemy jej przeszłość, prawdziwy powód jej zniknięcia, jej ból, determinację i ogromną chęć zemsty. To wszystko okraszone odrobiną scen erotycznych i mamy świetną książkę. Zakończenie jest niejednoznaczne. Można uznać go za zamknięte, ale równie dobrze może być początkiem kolejnej książki. To zależy od Mileny i jej weny twórczej. Nie ukrywam, że chętnie poczytałabym jeszcze o Karolinie, bo polubiłam ją i to bardzo.

Milena stworzyła wyrazistą i mocną bohaterkę. Niech Bóg broni, tego kto wejdzie jej w drogę! Karolina jest twardą babką, która owładnięta chęcią zemsty jest bezwzględna i niebezpieczna. Mimo tego w środku, tak naprawdę głęboko, jest najzwyklejszą kobietą, która pragnie miłości i kogoś na kim może polegać. Los pokazał jej, że jedyną osobą, na której może polegać jest ona sama. I właśnie z taką myślą kończy się ta historia.

W obu książkach Mileny głównymi bohaterami są kobiety. Jednak jak one są różne! Amelia (,,Przez Ciebie zgrzeszyłam") jest podatna na manipulację, łatwowierna. Oczywiście pod koniec zmienia się jej charakter i jestem bardzo ciekawa jaka będzie w kolejnym tomie. Z kolei Karolina jest totalnym przeciwieństwem Amelii. Twarda, konsekwenta, bezwzględna i niebezpieczna. Powiem Wam, że pomimo tych różnic bardzo polubiłam obie dziewczyny i kibicuję im, żeby Milena ułożyła im ciekawe i szczęśliwe życie.

Kończąc oczywiście serdecznie polecam Wam tą książkę! Jeżeli szukacie historii, gdzie jest wartka akcja, mocni i świetnie wykreowani bohaterowie, do tego odrobinkę pikanterii, to ta książka jest dla Was! Musicie to przeczytać!

Bardzo dziękuję za zaufanie i możliwość poznania Twojej kolejnej książki Milena.
Polecam

Avatar użytkownika - dosia1709
dosia1709
Przeczytane:2024-03-22, Ocena: 6, Przeczytałem,

" Dla wolności ludzie są w stanie poświęcić nawet to, co dla nich najcenniejsze".

Wraz ze śmiercią brata, umarła jej dusza.

Karolina przysięgła znaleźć tego, który stoi za morderstwem.. Niestety teraz jej samej przyszło walczyć o życie, przez co zmuszona była uciec z własnego domu.

Każdy jej dzień był koszmarem, odwracając się przez ramię, czuła oddech swojego oprawcy na karku.

Gdy poznaje Marcina, zakochuje się i postanawia spróbować żyć od nowa. Dziewczyna zadomawia się na dłużej w Rostocku i wiedzie szczęśliwe życie.

Jednak nieoczekiwanie przeszłość nie daje o sobie zapomnieć.

"Gdy go ujrzała, wiedziała, że to już koniec. Każdego dnia przez ostatnie sześć lat spoglądała za siebie w obawie, czy jej nie znalazł. Nie miała zamiaru być ponownie wciągnięta w ten przeklęty męski świat pieniędzy, przemocy i władzy".

Karolina w obawie o swojego ukochanego postanawia po raz ostatni zmierzyć się z nią i wyeliminować zagrożenie.

Tylko czy starczy jej na to siły?

"Bez wyjątku" historia, którą się wręcz pochłania. Emocje to totalny rollercoaster. Zwroty akcji zaskakują do tego stopnia, że chwilami mąż pomagał mi zbierać szczękę z podłogi ?

Autorka stworzyła cudowną bohaterkę, która pomimo przeciwności losu, postanowiła walczyć o swoje szczęście.

Milena Wysocka na 240 stronach zagwarantowała nam emocje nie do opisania, adrenalina, zemsta i miłość to idealne połączenie, które nie pozwala się nudzić.

Dzięki lekkiemu i przyjemnemu stylowi autorki książkę czyta się w parę godzin.

Bardzo polubiłam Karolinę i przez całą książkę bardzo jej kibicowałam.

" Bez wyjątku" to idealna książka dla fanów romansu z wątkami obyczajowymi.

Polecam ?

Avatar użytkownika - books_in_blood1
books_in_blood1
Przeczytane:2024-03-20, Ocena: 6, Przeczytałam,

?Bez wyjątku

? Milena Wysocka

Współpraca barterowa z autorką

"Nie mógł wiedzieć, że zawsze chciała w swoim życiu mężczyzny, który będzie ją chronił bez względu na skutki. Który rzuci się dla niej  w ogień i wyciągnie ją z największego bagna."

*****

,,Bez wyjątku" to trzymająca w napięciu powieść o walce o wolność mimo przeciwności losu, zakończona zaskakującym zwrotem akcji.świadomość, jak bardzo niebezpieczny jest to człowiek, postanawia się go pozbyć. W obawie o swojego ukochanego, który nic nie wie o niej ani o jej przeszłości, decyduje się po raz ostatni zostawić dotychczasowe życie za sobą i przygotować się na wyeliminowanie wroga.

To bardzo smutna historia. Pokazuje nam jak miłość potrafi oślepić nasze instynkty i wyrwać nam całą moc w jednej chwili. To właśnie historia o kobiecie, która kochała za mocno...

?Karolina to wspaniała bohaterka, która nawet przez moment mnie nie irytowała. Za co wielkie brawa dla Mileny. Podziwiałam jej siłę, determinację i walkę o lepsze życie. Jednak mimo niedostępności i mocy, oddała swoje serce mężczyźnie... czy to był błąd? Czy miłość powinna odbierać nam zdolność myślenia i usypiać nasze instynkty? To przede wszystkim kobieta z krwi i kości. Ludzka. Taka jak Ty czy ja...

?Mężczyźni jacy pojawiają się na kartach powieści nie wzbudzili mojej sympatii , może poza przyjaciółmi Karoliny. I wielokrotnie powtarzałam sobie , że przecież jak można się tak ślepo zakochać, będąc tak silną... sama zapomniałam już jak czułam to samo.

?W książce dużo się dzieje, akcja gna w zasadzie nieustannie. Emocje aż się gotują i trudno odłożyć tę historię na bok , nie wiedząc co będzie dalej... autorka umiejętnie pociąga za sznurki naszych uczuć i pcha nas w oko cyklonu....by poznać finał....

?Epilog złamał mi serce, choć wiedziałam już kto jest zły, a kto dobry. I za to należą się wielkie brawa ! To było genialne! Uwielbiam takie zakończenia, gdzie nie potrafimy od razu powrócić do swoich obowiązków..tylko ciągle analizujemy akcję.

?Jestem pełna podziwu dla Mileny. Stworzyła dynamit. Który odpalony raz pochłonie nas doszczętnie.

I życzę sobie i Wam, aby tylko takie bohaterki spotykać na stronach książek.

?????

Avatar użytkownika - easosnowska
easosnowska
Przeczytane:2024-03-16, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,

Karolina po tragicznej śmierci ukochanego brata postanawia odciąć się od przeszłości. Dlatego z dnia na dzień zostawia wszystko co zna, włącznie z rodzinnym biznesem i narzeczonym, i wyjeżdża z miasta.

Zgodnie z przyjętą strategią nigdzie nie zatrzymuje się na dłużej, a każdorazowa przeprowadzka wiąże się również ze zmianą tożsamości.

Mija pięć lat...

Karolina od jakiegoś czasu mieszka w Rostocku. Tam wpada w oko przystojnemu Marcinowi, który szybko zawraca jej w głowie. Kobieta dla nowej miłości łamie swoje kolejne żelazne zasady, włącznie ze zdradzeniem swojego prawdziwego nazwiska.

Niestety, nic co dobre nie trwa wiecznie i przeszłość, w postaci dawnego narzeczonego, upomina się o swoje. Karolina postanawia go zastrzelić. Wie, że potrafi. Potrzebuje tylko drobnej pomocy. Właśnie dlatego znowu wszystko musi zostawić, włącznie z Marcinem...

Czy tym razem wszystko pójdzie po myśli Karoliny?

Dlaczego kobieta podjęła decyzję o odcięciu się od przeszłości?

Czym zajmuje się rodzina Karoliny?

Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziecie właśnie w tej książce.

Podobno zemsta najlepiej smakuje na zimno, ale nie można też zwlekać zbyt długo, bo może przynieść więcej szkody niż pożytku.

Karolina przekonała się o tym na własnej skórze, gdy za wymierzenie sprawiedliwości za śmierć brata (i ojca) zabiera się dopiero po sześciu latach.

Zastanawiam się dlaczego czekała tak długo. W końcu jako córka swojego ojca, była przygotowana do działania niemal z marszu i znała konsekwencje. Wiadomo przecież, że im dłużej się coś odkłada, tym więcej czasu na przeciwnik na przygotowanie się do obrony.

I może dlatego popełniła kilka (nie)wymuszonych błędów? Błędów, które mogły mieć poważne konsekwencje...

I właśnie przez to nie za bardzo ją polubiłam. Czy słusznie? Tego nie wiem, ale Wy oczywiście możecie mieć na ten temat własne zdanie...

Książkę kupiłam na targach w Poznaniu. Ogólnie jestem na ,,tak", ale zabrakło mi tego ,,czegoś", co zachęciłoby mnie do powrotu do historii Karoliny.

Avatar użytkownika - Zaczytanamam
Zaczytanamam
Przeczytane:2024-03-09, Ocena: 6, Przeczytałem,

?PRZEDPREMIEROWA RECENZJA PATRONATU? "BEZ WYJĄTKU" Milena Wysocka PREMIERA 12/03/2024 Jak sądzicie da się uciec i całkowicie odciąć od przeszłości? Czy to nie możliwe? ? Powiem Wam że bohaterka tej książki Karolina bardzo chciała to zrobić ale czy się jej to udało? Przekonajcie się ? Karolina po śmierci ojca a później brata rzuca wszystko i znika chce uciec przed swoim dotychczasowym życiem. Odciąć się od świata który nie jest dobry zostawiając przy tym narzeczonego a raczej porzucając go. Jednak ciągle w głowie ma jedno.... musi uważać by Sebastian jej nie odnalazł. Kiedy już ta myśl ulatuje zakochuje się w Marcinie, przyjmuje oświadczyny i wtedy powraca przeszłość. Karolina kolejny raz rzuca wszystko, narzeczonego i ucieka, Pragnie zemsty... Teraz szuka ją dwóch byłych narzeczonych? I spokojnie to nie będzie trójkącik... sprawa jest prosta! Ktoś musi zginąć! Ale czy oczywista? Nie! Jestem pod ogromnym wrażeniem tej historii, bardziej się nastawiałam że nasza Karolina będzie tak hmm jakby to ująć zwykła, słodką, bezkonfliktową.? A mamy tu naprawdę twardą kobietę która nie cofnie się przed niczym, no może prawie przed niczym. Ale, ale uwaga nie jest kobietą bez uczuć, ona też czasem potrzebuje tak zwyczajnie się wypłakać. Przez co jest naprawdę bardzo realistyczną postacią a nie robotem jak w większości takich histori bywa. Podoba mi się jak autorka wykreowala postacie, które w większości odrazu polubiłam. Nawet te drugo planowe mają swoje charakterki i nie wszyscy są tacy sami. Każda osoba którą się tu pojawia jest po coś nie ma zbędnych postaci które wprowadzają haos. Fabuła książki jest doskonale dopracowana i bardzo dobrze przeprowadzona. Tak wciaga że ciężko się od niej oderwać. Natomiast autorka z każdą kolejną kartka odkrywa przed nami nowe fakty, tajemnice zaciekawiając nas jeszcze bardziej i bardziej. Powiem tak spodziewałam się wszystkiego no prawie wszystkiego a to co okazało się pod koniec książki dosłownie wbiło mnie w fotel. To nie jest tak prosta i oczywista historia jak mogło by się wydawać. A koniec napewno Was zaskoczy jeśli nie zszokuje? Mamy tu też sceny które sprawią że zrobi się Wam gorąca ??? Ale i takie przez które wstrzymacie oddech i powiecie: nie tylko nie to! nie teraz! Ale że jak!? I te dzięki którym się uśmiechnięcie. Jednym słowem Mamy tu wszystko to co powinno być w dobrej książce! Polecam z całego serca! Musisz poznać tą historię i oczywiście Karoline! ??

Przez Ciebie zgrzeszyłam
Milena Wysocka0
Okładka ksiązki - Przez Ciebie zgrzeszyłam

To miała być prawdziwa miłość. Nie spodziewała się, że ukochany miał przed nią sekrety, które po jego śmierci doprowadzą ją do walki o własne życie.Amelia...