Kto | Post |
---|---|
|
2013-10-03 20:40:12
Jaki¶ czas temu administratorzy pytali w czym tkwi problem portalu. Pojawi³a siê propozycja wycofania ocen. Obserwuje obecne konflikty i jednoznacznie wskazuje na problem anonimowych g³osów! G³osuj na wiersz i siê tego nie wstyd¼! Jawne g³osy to klucz problemu. Lewe konta musia³yby siê ujawniæ tzw. trole itd. KONIEC!!! |
|
2013-10-03 22:19:22
Anno, zgadzam siê z Tob± w kwestii jawno¶ci oddanej oceny. To pewien rodzaj odwagi i odpowiedzialno¶ci za swoje s³owa, jednak ju¿ kwestia lewych kont nie do koñca dla mnie jest zrozumia³a. Jak chcia³aby¶ ujawniæ lewe konto, skoro jego w³a¶ciciel poda w danych co mu siê rzewnie bêdzie podoba³o i raz mo¿e byæ Janem Kowalskim a drugim razem Janem Kowalem. Tu w grê wchodzi nasza uczciwo¶æ a tej portal nie za³atwi skoro u niektórych jej po prostu brak. |
|
2013-10-04 00:40:57
W jakim celu za³o¿ono czarn± listê i dla kogo, je¶li dla wielu umieszczenie ich na niej to nie problem. Zawsze potrafi± siê z niej uwolniæ i wykazaæ siê z³o¶liwo¶ci±.Potrzeba chyba wielu zmian, pora ju¿ najwy¿sza je dostrzec. |
|
|
|
2013-10-04 08:14:55
P. "bachacz" Jawne g³osowania ogranicz± dzia³ania lewych kont (to mia³am na my¶li) bêdzie czarno na bia³ym jakiej warto¶ci g³osy i z jakich "cennych" kont s± oddawane. |
|
2013-10-04 13:21:39
Mo¿e moja naiwno¶æ, mo¿e niedoinformaowanie, bo prawdê powiedziawszy nie wgryza³am siê w temat ale jaki ma byæ sposób na jawno¶æ konta. Czy maj± byæ jakie¶ ograniczenia w sposobie zak³adania, bo kto bêdzie mia³ fantazjê to sobie ich skolko godno pozak³ada wymy¶laj±c dane . A nie s±dzê aby problemem by³o takie dzia³anie przecie¿ nikt tu ¿adnego konta nie lustruje czy dane s± prawdziwe czy wyssane z palca. I to moje pytanie na czym ma plegaæ jawno¶æ g³osowania nie jest chyba tak do koñca bezpodstawne. Ja mam jedno konto, z w³asnym avatarem, i nie potrzebujê ich wiêcej ale to ju¿ taka moja przypad³o¶æ, mo¿e inni maj± wiêksze potrzeby w tej kwestii. |
|
2013-10-04 14:02:54
Mam wra¿enie, ¿e siê nie rozumiemy. G³osy jawne tak jak oceny. I wtedy bêdzie wiadomo czy g³os jest szczery i uzasadniony, czy zwyczajn± z³o¶liwo¶ci±. Bachacz pisaæ pod pseudonimem chyba nie jest rzecz± niezwyk³±? |
|
2013-10-04 15:45:17
Anno, mo¿e faktycznie siê nie do koñca rozumiemy. Ale wyobra¿am sobie sytuacjê, ¿e kto¶ ma dziesiêæ kont, z ca³kiem normalnymi danymi.Jedna osoba wystêpuj±ca jako Tomek, Zosia i co tam sobie jeszcze wyduma. Nie wiem czy ona jest jedna czy wiele,bo je¶li chce siê ukryæ to to zrobi, i mo¿e sobie oceniæ jako te ró¿ne osoby a ka¿da ocena bêdzie nie po my¶li autora. Mo¿e nawet ta wielokrotna osoba wej¶æ na wy¿yny i ka¿d± ocenê umotywowaæ inaczej, zmierzaj±c do jednakowej z³ej w efekcie oceny. A co do pisania pod pseudonimem. Lubiê akurat ten swój, a na moim profilu s± wszystkie moje dane ca³kiem rzeczywiste i prawdziwe. Czy przez to stajê siê fikcj± ¿e widoczny tutaj jest mój nick? Czy te¿ Ty stajesz siê bardziej rzeczywist± osob± wystêpuj±c pod imieniem i nazwiskiem, które mo¿e nijak ma siê do rzeczywisto¶ci. To oczywi¶cie takie naci±ganie z mojej strony, bez urazy, ale wszystko i tak w moich mniemaniu zale¿y od nas samych i naszej uczciwo¶ci. |
|
2013-10-04 18:23:43
Ja nie mam na my¶li "kont z ca³kiem normalnymi danymi" , które w gruncie rzeczy s± nieuczciwe bo sposób zawsze siê znajdzie, lecz te prymitywne, którym siê umo¿liwia tandetne z³o¶liwo¶ci. Ca³kiem niedawno jedna z autorek te¿ porusza³a na forum ten problem. Zosta³a zbyta. Wiem, ¿e portal musi siê z czego¶ utrzymywaæ, a przepustowo¶æ to karta przetargowa, ale ludzie odchodz± i bêd± dalej odchodziæ, a szkoda bo Granice.pl maj± wiele atutów nad innymi portalami. Prosta baba ze mnie:) Na tym wywodzie z mojej strony uwa¿am temat za zamkniêty. Pozdrowienia |
|
2013-10-04 23:58:59
AnnaSheinberg ma racjê. Razem z g³osem powinien byæ na górze nick g³osuj±cego z napisem g³os! Resztê ju¿ bywalcy Granic bêd± wiedzieæ! Teraz jest tak, ¿e wskakuje dziesiêæ g³osów bez ocen i zas³aniaj± siê niepamiêci±, ¿eby nie ujawniæ zerowych kont! |
|
2013-10-06 22:06:43
Zdecydowali¶my siê zrezygnowaæ z konkursu na wiersz tygodnia. Na wniosek wielu u¿ytkowników wy³±czyli¶my równie¿ mo¿liwo¶æ oceniania wierszy. W przypadku niekulturalnych / chamskich / wulgarnych komentarzy prosimy o zg³oszenie nadu¿ycia. Codziennie sprawdzamy zg³oszenia i usuwamy komentarze lub zg³oszenia anulujemy. £amanie regulaminu / powa¿ne nadu¿ycie skutkuje ostrze¿eniem. 10 ostrze¿eñ oznaczaæ bêdzie dla u¿ytkownika tymczasowe zablokowanie konta. Postarajmy siê wspólnie przywróciæ kulturê dyskusji o publikowanej przez nas twórczo¶ci. |
|
2013-10-07 04:47:32
Rezygnacjê z bezsensownego konkursu na wiersz tygodnia popieram. Pozdrawiam serdecznie i dziêkujê za interwencjê.:) |
|
2013-10-08 18:57:41
Witam. Ocen nie ma i niech tak bêdzie. Mam natomiast takie uwagi odno¶nie komentarzy, poniewa¿ teraz siê pojawiaj± w wiêkszej ilo¶ci i czasem do wcze¶niej publikowanych wierszy, i tu jest problem poniewa¿ nie ma ¿adnych powiadomieñ dotycz±cych komentarzy, i taki widocznych na portalu. Niestety nie ma innej mo¿liwo¶ci jak zagl±danie na swój wiersz. Na osi g³ównej s± zawsze nowe powiadomienia jak siê wchodzi po jakim¶ czasie, trudno jest cofaæ siê wstecz. Mo¿e kto¶ te¿ jak ja my¶li i jest jakie¶ na to rozwi±zanie? |
|
2013-10-08 19:04:25
Barbarka - podczas dodawania wiersza jest mo¿liwo¶æ zaznaczenia opcji "Powiadomienie". Je¶li to pole jest zaznaczone, bêdziesz powiadamiana mailem o nowych komentarzach do swoich wierszy. Powiadomienia mailowe mo¿na te¿ w³±czyæ podczas edycji wiersza. |
|
2013-10-08 19:12:49
Tak rozumiem, tylko wtedy muszê codziennie na niego zagl±daæ, a niestety nie robiê tego:).£atwiej by by³o mieæ to po wej¶ciu na portal. Dziêki za odpowiedz. |
|
2013-10-08 19:16:04
Poprosimy administratora by pomy¶la³ o mo¿liwo¶ci wysy³ania powiadomieñ do systemu wewnêtrznych wiadomo¶ci tu, na Granicach. Mi³o nam, ¿e czê¶ciej zagl±dasz do naszego serwisu ni¿ na swojego maila :) Pozdrawiamy |
|
2013-10-08 19:26:43
Piêknie dziêkujê by³o by bardzo mi³o. Dzieñ bez zagl±dniêcia na granice jest dniem straconym.. Pozdrawiam cieplutko :) |
|
2014-05-22 08:06:09
Czy co¶ siê zmieni³o w danej sprawie? |