Kto | Post |
---|---|
|
2012-12-02 14:23:56
Powieszę ubrania swoje obok garniturów Twoich, by rękawami się splotły miłością jak nasze dłonie. Siedząc i czytając kartkę odwrócę, by moja strona odpowiedziała Twojej. Oddech zostawię na Twoim lustrze, umyjemy ręce wspólnym niebieskim mydłem. I będziesz trzymać moją sukienkę, gdy ją będę wkładać. |
|
2012-12-02 23:43:12
Potrzymaj moją sukienkę Powieszę moje ubrania obok Twoich garniturów, rękawy nadal w kształcie jak dłonie się połączą. I jak usiądziemy do czytania moja strona powieści odpowie Twojej. Mój oddech odznaczy się parą na lustrze Twoim, a my nadal będzie myć ręce tym samym mydłem niebieskim. I będziesz Ty trzymać moją sukienkę więc mogę bez problemu w nią wejść. |
|
2012-12-02 23:50:53
Trzymaj moją sukienkę Powieszę ubrania obok Twoich, rękawy we właściwym stanie jak dłonie się łączą. Usiądźmy poczytać a moje strony odpowiadać będą Twoim. Oddech mój parą się zaznacza na Twoim lusterku, gdy wciąż myjemy ręce tym samym lawendowym mydłem. Trzymaj moją sukienkę abym mogła ją zawsze włożyć. |
|
|
|
2012-12-03 08:37:41
Sukienki powieszę swoje pomiędzy twoimi garniturami rękawy ułożę tak jakbyś wciąż mnie obejmował swoimi ramionami Twarz mą obracasz ku swojej by odkryć strony nieprzeczytane by wyczytać mi z oczu odpowiedzi na swoje pytania Ciepłym oddechem zaparowałam moje odbicie w lustrze twego serca w pachnącej mydełkiem pianie obmyjemy nasze ręce Trzymaj mą suknię Niech to się stanie |
|
2012-12-03 18:03:07
Powieszę suknie me nieopodal twoich garniturów. Rękawy ułożą się jak nasze połączone ręce. A gdy czytać będziemy, strona ma do twojej odwróci się by zapytać ją. Swoim oddechem zaparuję lustro twe a my ręce umyjemy tym samym błękitnym mydłem. A gdy sukienkę mi przytrzymasz, to założę ją z powrotem. |
|
2012-12-03 20:03:08
GARDEROBA Powieszę mój kostium obok twoich, tak by rękawy zatrzymały nasz dotyk. Podczas próby czytanej będziesz odpowiadał na moje kwestie. Potem umyjemy ręce tym samym błękitnym mydłem przeglądając się w lustrze zaparowanym moim oddechem. I będziesz trzymał mój kostium aż będę gotowa go włożyć. |
|
2012-12-03 22:36:52
Nie rozumiem dlaczego niektórzy użytkownicy dzisiaj dodali swoje tłumaczenia wiersza. Przecież konkurs skończył się wczoraj. |
|
2012-12-04 13:40:44
Niektórzy dopiero wczoraj założyli konto a poza tym czytając i tłumacząc wiersze nie zwracaja uwagi na terminy:) |
|
2012-12-05 17:13:04
Nagrodę główną - do wyboru zestaw 3 książek ("Chata pod jemiołą", "Bluszcz prowincjonalny" i "Niebezpieczna rozgrywka") lub 8000 punktów wymiennych na książki w naszym serwisie otrzymuje colld. Wyróżnienie w postaci książki z autografem, ufundowanej przez Dom Wydawniczy Mała Kurka przyznano użytkownikowi inaczej, zaś nagrody pocieszenia (po 1000 punktów) trafią do amalki i shanti. Poza tym - tradycyjnie - każdy, kto wziął udział w naszej dyskusji otrzyma 300 punktów wymiennych na książki w sklepiku wortalu Granice.pl. Świeża "dostawa" książek do sklepiku nastąpi już w przyszłym tygodniu, byśmy mogli zamówienia zrealizować przed świętami. Pozdrawiamy i dziękujemy za wspaniałą dyskusję. |
|
2012-12-05 17:53:07
Dziękuję i gratuluję C: |