Seria Skarbnica wiedzy przedstawia czytelnikowi najistotniejsze zagadnienia z każdej dziedziny wiedzy. Wspaniałe fotografie, komputerowe rekonstrukcje oraz rzetelne informacje pomogą odkryć nowy nieznany świat....czytaj dalej
Lasagne z grzybami, cannelloni ze szpinakiem, penne w sosie serowym, spaghetti po bolońsku, tortellini z szynką, tegliatelle z sosem śmietanowym, ravioli; makarony krótkie i długie, jajeczne i z mąki razowej...czytaj dalej
Nieprzypadkowo kuchnia meksykańska jest uważana za jedną z najlepszych i najbardziej różnorodnych na świecie. Bogactwo i wyjątkowość składników sprawia, że dania tej kuchni odpowiadają wszelkim gustom i pasują...czytaj dalej
To wspaniale ilustrowany przewodnik dla młodych Czytelników, chcących poznać i zrozumieć otaczający nas świat.Pasjonującą podróż do krainy nauki rozpoczniecie w chwili narodzin Ziemi - jedynej planety w Układzie...czytaj dalej
Oprócz przepisów na klasyczne potrawy, w tej książce znajduje się także wiele innych, przy pomocy których można przyrządzić równie smakowity obiad lub kolację, jakie podawane są na co dzień....czytaj dalej
Od deserów, które nie budzą wyrzutów sumienia, po wspaniałe letnie sałatki: ponad 80 znakomitych przepisów na niskowęglowodanowe dania na każdą okazję.? W przeciwieństwie do innych diet niskowęglowodanowych...czytaj dalej
Książka przedstawia wszystkie duże skupiska przyrody ożywionej - biomy - i zabiera Czytelnika w podróż po ich zadziwiających w swej złożoności i podatnych na zakłócenia ekosystemach. Łańcuchy pokarmowe, przystosowanie...czytaj dalej
Aromaty, kolory i smaki kuchni włoskiej przedstawione w tej książce pochodzą z tradycyjnych przepisów włoskich kuchni regionalnych, wielokrotnie sprawdzonych w praktyce. Są tu potrawy na każdy stół, które zadowolą...czytaj dalej