My, kobiety, chcemy realizować marzenia!
Brzmi pięknie, ale jak to ma się do rzeczywistości?
Czy to co nosimy na naszych plecach pozwala na realizację marzeń?
Co myślicie?
Jeśli jesteście fanami Krakowa i to tego z klimatem międzywojennym to książka powinna Wam się spodobać.
Kolejna odsłona "Kamienicy pod Irysami" i spotkanie z Rozalią, Eleonorą i Stefanią.
W roku 1921 tragiczna przeszłość odchodzi i staje się tylko wspomnieniem, ale czy dla wszystkich.
Nasze dziewczyny układają sobie życie u kochających mężczyzn. Jedna zmaga się ze swoimi demonami.
Chcą być szczęśliwe i iść dalej do przodu. Czy będzie im to dane?
To piękna, bardzo klimatyczna historia o dążeniu do celu, o walce z przeszłością, o walce o swoje szczęście.
Autorka cudownie przenosi nas w klimat starego Krakowa. Liczne opisy i ciekawostki związane z historią miasta to atuty tej książki.
Bohaterki są świetnie wykreowane. Wiedzą czego chcą i pragną do tego dążyć. Mimo, że żyją w ciężkich czasach.
Historia o miłości, romantyźmie i spełnianiu marzeń na tle historycznych wydarzeń. Właśnie to tu znajdziecie.
Pomimo, że jest to trzeci tom nie miałam problemu, aby się w nim odnaleźć i przepaść.
Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2021-06-14
Lukasz Turków
Lea Burgsch, córka cenionego niemieckiego egiptologa i polskiej żydówki, dokonuje w jednym z grobowców w Dolinie Królów niezwykłego odkrycia - w jej ręce...
Brat staje się zdrajcą. Ukochany wrogiem. Ona musi odnaleźć siłę, by stawić czoło wojnie. Jak dużo można poświęcić dla miłości? To spotkanie odmieni...