Okładka książki - Wkręceni

Wkręceni

Steve Cavanagh jest znany z serii o Eddym Flynnie - zawodowym oszuście, który został prawnikiem. "Wkręceni" to jego pierwsza powieść spoza serii.
JT LeBeau to światowej sławy autor kryminałów. Jego książki sprzedają się w milionach egzemplarzy, bez żadnych akcji promocyjnych, podpisywania książek, wywiadów. Ale jeszcze więcej emocji niż książki budzi sama postać autora, który nie chce się ujawnić i skrupulatnie strzeże swojej anonimowości. Dlaczego JT LeBeau pozostaje nieuchwytny? Dlaczego nie chce przyjąć gratulacji i słów uznania od rzeszy fanów, a nawet od samego Stephena Kinga? W mediach nie milkną spekulacje, które nasilają się po kolejnych wydanych książkach.
Głównymi bohaterami powieści jest małżeństwo Cooperów. Paul jest zapracowany, tajemniczy, wycofany, pogrążony w smutku. Maria miała nadzieję, że będzie dla Paula zbawieniem, rozwieje otaczającą ją mgłę, a gdy się to jej nie udaje i się od siebie oddalają znajduje pocieszenie w ramionach kochanka - Daryla. Pewnie tak dalej wyglądałoby ich życie, ale pewnego dnia Maria z kochankiem znajdują wyciąg bankowy Paula, z którego wynika, że jest milionerem. Od tego momentu akcja nabiera tempa i jesteśmy wciągnięci w sieć intryg, tajemnic i niedomówień.
Steve Cavanagh mistrzowsko opanował sztukę wodzenia czytelnika za nos. Gdy wszystkie elementy układanki zaczynają do siebie pasować i już jesteśmy niemal pewni jaki będzie finał tej historii autor podsuwa nam ostatni puzzel i nasza misterna układanka się rozsypuje. Musimy zmienić swój punkt widzenia o 180 st. i zacząć puzzle od nowa.
Le Beau słynie z tego, że jest mistrzem zaskakujących zwrotów akcji, których nawet najwybitniejsi krytycy i pisarze nie potrafią przewidzieć. Czytając ta książkę miałam właśnie wrażenie, że napisał ją JT LeBeau. W tej książce fikcja miesza się z prawdą, pozostawiając nas w oszołomieniu. Po skończonej lekturze miałam ochotę podzielić się z kimś książką by móc o niej porozmawiać, podyskutować, porównać swoje wrażenia z opinią kogoś innego. Dokładnie tak samo działały na czytelników książki LeBeau.
"Wkręceni" to chyba pierwsza książka, która wywołała we mnie tyle emocji. Autor stworzył bardzo ciekawe postacie, pełne sprzeczności i tajemnic, które co chwilę nas zaskakują.
Czy dacie się wkręcić autorowi czy przejrzycie jego intrygi? Gwarantuję, że zakończenie będzie dla was sporym zaskoczeniem, a książka długo pozostanie w waszej pamięci.

Informacje dodatkowe o Wkręceni:

Kup książkę Wkręceni

Zarzut
Steve Cavanagh0
Okładka ksiązki - Zarzut

Oszustwo. Szantaż. Morderstwo. Dla Eddiego Flynna to po prostu kolejny dzień pracy. Przez lata duża nowojorska firma Harland Sinton zajmowała się przekrętami...

Adwokat diabła
Steve Cavanagh 0
Okładka ksiązki - Adwokat diabła

Charyzmatyczny prawnik Eddie Flynn powraca i trafia na swojego najgroźniejszego przeciwnika!Ten człowiek wygrał każdy proces. Bo to on stoi za każdym zabójstwem...