Już od dawna nie mogłam się doczekać poznania książkowej serii Bridgertonów, na bazie której powstał jeden z moich ulubionych seriali na Netflixie.
Książka ma piękny i niesamowity klimat. Już od pierwszych stron nie mogłam się od książki oderwać. Książka nie jest idealnie zgodna z ekranizacją, znajdziecie tam kilka wątkowych różnic, które i tak nie mają wpływu na przebieg końcowy wydarzeń.
Autorka powieści przeniesie was do londyńskiej society, w której to w 1813 roku na małżeńskim rynku znalazła się jedna z córek Bridgertonów- Daphne. Znaleźć odpowiedniego kandydata na męża to nie lada wyczyn. Panny dwoją się i troją, kupują najpiękniejsze stroje, próbują co rusz przypodobać się. Kiedy na drodze Daphne pojawił się książę Simon, nie cofnęła się przed niczym, aby móc tylko zdobyć męża. Wspólne intrygi przyczyniły się nie tylko do
wzrostu zainteresowania ich osobą, ale również wywołały lawinę zdarzeń, które na zawsze odmieniło życie obojga.
,,Mój książę” to powieść pełna namiętności i uczuć. Napisana jest lekkim niczym piórko stylem, przez co będziecie się w niej zaczytywać aż do ostatniej strony. Książka pozwoli wam lepiej poznać przeszłość Simona oraz czasy długo wybiegające poza pierwszy sezon książkowej ekranizacji.
Jeśli jeszcze nie czytaliście tej świetnej książkowej serii, to serdecznie wam polecam. Czeka was sporo wrażeń.
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2021-01-13
Tytuł oryginału: The Duke and I
Tłumaczenie: Wiesław Lipowski
Zaczytananaemigr
William Dunford, jeden z najbardziej pożądanych kawalerów Londynu, nieoczekiwanie dziedziczy tytuł oraz majątek. Jego zdumienie wzrasta, gdy okazuje się...
Sebastian Grey ma powodzenie wśród dam, ani grosza przy duszy i widoki na pokaźny spadek - jeśli tylko jego stryj, stary hrabia Newbury umrze bezpotomnie...