Okładka książki - Ballada

Ballada

Tom 4 cyklu Seria Black

„Ballada” to czwarta i zarazem ostatnia część serii „Black” autorstwa Jolanty Sad. Z niecierpliwością wyczekiwałam premiery a dziś podzielę się z Wami opinią na jej temat.

Karen po powrocie z kliniki, stara się odzyskać swoje życie, ale na nowych, lepszych warunkach. Dostrzega bezgraniczną miłość swoich bliskich pragnie dla siebie czegoś lepszego niż chciała do tej pory. Przed sobą ma kilka niezakończonych tematów, przyjaciół, którzy są częścią jej poprzedniego życia i Paula, który wzbudza w niej emocje o jakich nie śniła. Czy stateczny i poważny mężczyzna, pełniący funkcję jej ochroniarza mógłby zwrócić na nią uwagę? Czy Dziewczyna zdoła ukryć swoje prawdziwe emocje, kiedy Paul będzie pełnił funkcję jej ochroniarza?

Obserwujemy przemianę Karen, gdy po powrocie z ośrodka ocenia swoje dotychczasowe życie, przewartościowuje je i zaczyna dostrzegać w jak bardzo destrukcyjnym świecie funkcjonowała. Teraz chce osiągnąć coś więcej niż zaliczenia kolejnej imprezy i pragnie uczucia, które spotkało zarówno jej rodziców jak i braci- szczerej, bezgranicznej i bezinteresownej miłości. Czy dostrzeże ja tuż obok siebie? Paul, jako ochroniarz z przeszłością, nie miał złudzeń, że kiedyś będzie mu dane odwzajemnione uczucie ze strony jego prawdziwej i jedynej miłości. Nie przeszkadzało mu to jednak żywić do Karen uczuć tak czystych i oczekiwał jedynie szczęścia wybranki swego serca.

Autorka nie szczędzi nam tu wyczuwalnego między bohaterami pożądania i robi to odkładnie w swoim stylu. Zbudowała między nimi napięcie i olbrzymie przyciąganie, które da się wyczuć. Dodatkowo podnosi nam poziom adrenaliny akcją i wydarzeniami, których się nie spodziewałam. Całość jak zwykle czyta się z prędkością światła, czas przy lekturze pędzi i ani się obrócimy już jesteśmy przy ostatniej stronie. Ubolewam, że nie będzie więcej książek z tej serii, mam nadzieję jednak, że wkrótce dane będzie nam przeczytać kolejną powieść autorki. Zachęcam Was do sięgnięcia po tę serię - nie zawiedziecie się a „Ballada” jest wg mnie wisienką na torcie.

Informacje dodatkowe o Ballada:

Dodał/a opinię: Grazyna_a_czyta

Tagi: Black

Zobacz opinie o książce Ballada

Kup książkę Ballada

Musiała jak najszybciej stąd wyjść. Na domiar złego na siedzącym przy barze Paulu wisiały dwie niemal nagie dziewczyny, na które on kompletnie nie zwracał uwagi, bo w skupieniu przeczesywał wzrokiem tłum, zapewne w poszukiwaniu właśnie jej.

Nie bez powodu urodziła się w tej rodzinie. Nazywa się Black i swoim zachowaniem ma zamiar pokazać, że zasługuje na to nazwisko.

Więcej cytatów z tej książki

Black or White Wybór
Jolanta Sad0
Okładka ksiązki - Black or White Wybór

Anna wysiada na ostatniej stacji kolejowej z przeświadczeniem, że cholerne deja vu istnieje. Oszołomiona myśli, że kupno biletu „byle gdzie”...

Zmiana
Jolanta Sad0
Okładka ksiązki - Zmiana

Poruszający i bardzo mocny debiut na rynku wydawniczym w kręgu powieści obyczajowej i romansu. Uwikłana w tajemnice i rozterki bohaterka na której...