Przez żołądek do... wiedzy! „Obżartuchy i opilce" Jacka Komudy

Data: 2024-08-30 09:57:17 | aktualizacja: 2024-08-30 10:05:27 | artykuł sponsorowany | Ten artykuł przeczytasz w 1 min. Autor: Piotr Piekarski
udostępnij Tweet

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli.

Obżartuchy i opilce grafika promująca książkę

O tym, jak naprawdę wyglądała kuchnia staropolska, pisze Jacek Komuda w swojej książce Obżartuchy i opilce. Sprawdźmy, co dawniej jadano i czy potrawy te można przyrządzić również we współczesnym świecie. Wybierzmy się razem w podróż w poszukiwaniu dawnych smaków i dawnej kuchni. Jedno jest pewne: będzie pysznie!   

Książkę Obżartuchy i opilce kupicie w popularnych księgarniach internetowych:

Tagi: fragment, kuchnia, kuchnia staropolska, Historia,

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Obżartuchy i opilce
Jacek Komuda 0
Okładka książki - Obżartuchy i opilce

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po...

dodaj do biblioteczki
Wydawnictwo
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje