Przez żołądek do... wiedzy! „Obżartuchy i opilce" Jacka Komudy

Data: 2024-08-30 09:57:17 | aktualizacja: 2024-08-30 10:05:27 | artykuł sponsorowany | Ten artykuł przeczytasz w 1 min. Autor: Piotr Piekarski
udostępnij Tweet

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli.

Obżartuchy i opilce grafika promująca książkę

O tym, jak naprawdę wyglądała kuchnia staropolska, pisze Jacek Komuda w swojej książce Obżartuchy i opilce. Sprawdźmy, co dawniej jadano i czy potrawy te można przyrządzić również we współczesnym świecie. Wybierzmy się razem w podróż w poszukiwaniu dawnych smaków i dawnej kuchni. Jedno jest pewne: będzie pysznie!   

Książkę Obżartuchy i opilce kupicie w popularnych księgarniach internetowych:

Tagi: fragment, kuchnia, kuchnia staropolska, Historia,

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Obżartuchy i opilce
Jacek Komuda 0
Okładka książki - Obżartuchy i opilce

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po...

dodaj do biblioteczki
Wydawnictwo
Recenzje miesiąca
Mój brat Feliks
Regina Golińska-Barancewicz
Mój brat Feliks
Pies
Anna Wasiak
Pies
Cienie. Po prostu magia
Katarzyna Rygiel
Cienie. Po prostu magia
Dori
Andrzej Kwiecień ;
Dori
Suplementy siostry Flory
Stanisław Syc
Suplementy siostry Flory
Odpowiedź Hiobowi
Carl Gustav Jung
Odpowiedź Hiobowi
Upiór w szkole
Krzysztof Kochański
Upiór w szkole
Piwniczne chłopaki
Jakub Ćwiek
Piwniczne chłopaki
Pokaż wszystkie recenzje