Kuchnia wegetariańska nie musi być nudna
i trudna! Ta książka udowadnia, że bez
problemów można zamienić
dotychczasową dietę na talerz pysznej
zieleniny.
Zielenina na talerzu to kompozycja ponad
100 oryginalnych przepisów na śniadania,
obiady, kolacje i desery – podzielonych
zgodnie z porami roku. Magdalena Cielenga-
Wiaterek, autorka słynnego bloga Zielenina,
pokazuje, że kuchnia wegetariańska jest
łatwa i pyszna. Kolorowe i proste w
przygotowaniu dania kuszą sezonowymi
składnikami, które można kupić w każdym
sklepie.
To książka nie tylko dla wegetarian, ale dla każdego, kto ma ochotę wzbogacić swoje codzienne
menu o zdrowe i smaczne dania pełne kasz, warzyw i owoców doprawione pachnącymi ziołami.
Magdalena Cielenga-Wiaterek – prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do
gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu życia. Wegetarianka od wielu lat.
Zaangażowana w obronę praw zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog
kulinarny Zielenina. Współpracuje z fundacjami Wiemy, co jemy oraz Zdrowy Przedszkolak. Ma stałą
rubrykę w magazynie Vege. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Redaktor naczelna
magazynu Maszkety.
Informacje dodatkowe o Zielenina na talerzu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie:
Wydawnictwo: Erica
Data wydania: 2015-05-25
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-64190-08-7
Liczba stron: 225
Sprawdzam ceny dla ciebie ...