Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2014-03-04
Dziewiętnastoletnia Avery ma nadzieję, że ucieknie od tragedii, która zdarzyła się pięć lat temu, ale dalej ją nęka, która odmieniła jej życie. Liczy na to, że po wyjeździe do college'u ten koszmar wreszcie się skończy. Nie chce zwracać na siebie uwagi.
Ale Cameron chodzący ideał, budzi w niej uczucia, których najbardziej się boi. Nigdy wcześniej nikt tak na nią nie działał.
Jednak Avery nie może uciec od przeszłości, która ją nęka. Zaczynają się maile, telefony i wiadomości z pogróżkami.
Jak Avery sobie z tym poradzi? Co właściwie czuje do Camerona? Jakie duchy przeszłości ją nekają? I właściwie, co ukrywa sam Cameron?
Jest to powieść o miłości, przyjaźni i zaufaniu.
" Zaczekaj na mnie" jest pierwszym tomem z serii o tym samym tytule.
Książka należy do gatunku literatury pięknej, chociaż zaliczyłabym ją również do romansu i powieści obyczajowej.
Komu polecam tę powieść? Miłośnikom romansów, literatury obyczajowej i oczywiście literatury pięknej.
Natomiast osoby, które nie cierpią romansów nie poradzą sobie z tą książką, takim osobom, więc odradzam lekturę.
Nie mają jednak pojęcia, co tracą. Powieść pokazuje walkę z demonami przeszłości, które czyhają na każdym kroku. Nie można od nich uciec. Trzeba się z nimi zmierzyć. Powieść pokazuje również, że każdy zasługuje na miłość i ma ludzi, którzy są gotowi pomóc za wszelką cenę.
J. Lynn pisze przyjemnym stylem pisania, który ułatwia szybkie czytanie. Dzięki czemu można przeczytać powieść naprawdę szybko.
W przypadku tej książki zdecydowanie bardziej zachwyciła mnie jej treść, chociaż nie mam nic do zarzucenia okładce.
Podsumowując uważam, że warto przeczytać powieść J.Lynn. Polecam i trzymam kcouki, żeby każdemu spodobała się tak samo jak mi.
"Zaczekaj na mnie" J. Lynn (Jennifer Armentrout) to bardzo dobry romans młodzieżowy z wątkiem traumatycznych przeżyć. Jest to pierwszy tom serii.
Avery zaczyna studia w college'u, który jest bardzo daleko od jej rodzinnego domu. Dziewczyna chce uciec przed wspomnieniami i szyderstwami, które ją spotkały. Pięć lat temu doszło do tragedii, która odmieniła życie Avery.
Cameron to pewny siebie, seksowny były piłkarz, który ma swoje tajemnice.
Tych dwoje wpadają na sobie przez przypadek.
Historia młodych ludzi, którzy wchodzą w dorosłe życie, mający swoje tragedie i problemy.
Czytałam tą książkę będąc nastolatką i wzbudziła we mnie ogrom emocji. Dziś, kiedy ponownie ściągnęłam po tą lekturę, mam te same odczucia co kiedyś. Pokochałam tych bohaterów. Cama za poczucie humoru, to że się nie poddawał, gdy próbował zdobyć Avery, za romantyzm i to jak pomagał głównej bohaterce. Avery za to, kiedy już poradziła sobie z przeszłością ,stała się inną dziewczyną.
W książce występuje typowy klimat młodzieżowy.
Polecam ?
Są rzeczy, na które warto czekać...
Dziewiętnastoletnia Avery Morgansten ma nadzieję, że po wyjeździe do college'u ucieknie od tragedii sprzed pięciu lat, która odmieniła jej życie. Szuka spokoju i zapomnienia. Nie chce zwracać na siebie uwagi, chce się uczyć. Nie wyobraża sobie miłości. Unika imprez, nie chce się w żaden sposób wyróżniać i postanawia skupić się na nauce. Wszystko się zmienia, kiedy wpada na niebieskookiego Camerona.
Jest wiele rzeczy, z którymi ta dwójka młodych ludzi musi sobie radzić. Wiele wydarzeń z przeszłości, które spowodowały, że są w tym, a nie innym, miejscu. Jednak czy każde z nich się z nimi uporało i ruszyło dalej?
,,Najbardziej w życiu bałam się dwóch rzeczy. Po pierwsze: obudzić się w środku nocy i zobaczyć tuż nad sobą ducha z przezroczystą twarzą. Mało prawdopodobne, wiem, ale mega przerażające. Po drugie: wejść do klasy po dzwonku."
Pocztątek historii Avery zdaje się być dosyć zagmatwany, a bieg wydarzeń przewiwydalny jednakże książka ta rozkręca się szybkim tempem, nabiera emocji i wciąga zachłannie aż do ostatniej strony. Bohaterowie są sympatyczni i realni, wszystko dzieje się z właściwym sobie tempem. Chociaż niektórych może irytować zachowanie dziewczyny ja uważam inaczej. Książkę świetnie i lekko się czyta.
Calla wraca tam, gdzie wszystko się zaczęło. Gdzie najbliższa jej osoba, własna matka, najboleśniej ją skrzywdziła. Zdradziła... Jest jednak Jax, nieziemsko...
Połączy ich tajemnica. Zwiąże nadzieja na przyszłość. Czy tragedia ich rozdzieli? W niektóre rzeczy po prostu wierzysz, nawet jeśli tobie się nie zdarzyły...