Z życia wzięte

Pozycja składa się z 35 wierszy podzielonych na 3 części: ,,Wspominam", ,,Pandemia" i ,,Różne". Są to utwory literackie pełne kobiecej mądrości, życiowych obserwacji i wspomnień autorki spisanych w formie poezji.Twórczość ta ukazuje świat takim jaki jest, ze wszystkimi towarzyszącymi mu odcieniami: szczęściem, radością, ale również nostalgią i sentymentem. Tomik skierowany do czytelnika wrażliwego, któremu nieobojętne jest piękno tego świata.Maria Bednarska, z domu Rek, urodziła się w 1952 roku we wsi Jabłonna w województwie Mazowieckim. Studia ukończyła na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie na kierunku fizyka. W 1974 roku rozpoczęła pracę jako nauczyciel matematyki, fizyki i chemii w obecnej szkole nr 19 w Radomiu, a następnie w PSP nr 2. Od 2005 roku jest na emeryturze. Okres pandemii zmobilizował ją do pisania wierszy, a później ich wydania.

Informacje dodatkowe o Z życia wzięte:

Wydawnictwo: Pisane
Data wydania: 2022-11-01
Kategoria: Poezja

Kup książkę Z życia wzięte

Wspinaj się w górę, siej dobroć wokoło, aby tobie i wszystkim było wesoło.

Dużo marchwi się zrodziło, zaplanujmy, co z nią robić, by nie zniszczyć, a przerobić. Czy do raczki, czy do słoja? To już nie jest sprawa moja. Po co my się uganiamy, przecież "świeże" w mieście mamy.

Więcej cytatów z tej książki

Z życia wzięte - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk