Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody – niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.). Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała do potraw te, które wydobywają smak dania lub nadają mu niepowtarzalną słodką bądź korzenną nutę. Grog z miodem i ciemnym rumem, gruszki pieczone z miodem stepowym i lawendą, jabłka z miodem wrzosowym i solonym masłem, keks z figami i miodem, przepiórki z miodem i winogronami, zupa z cytrusów z miodem... na samą myśl o tych pysznościach ślinka napływa do ust. W książce znajdziemy oryginalne przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: przystawki, dania główne, desery, zupy, sałatki, szaszłyki, dania gotowane lub pieczone, słodycze i napoje... Na każdą okazję, na każdą zachciankę, dla każdego smakosza!
Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2010-09-13
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 64