Z różnych stron świata. Miód. Przepisy na każdą okazję

Ocena: 6 (1 głosów)

Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody – niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.). Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała do potraw te, które wydobywają smak dania lub nadają mu niepowtarzalną słodką bądź korzenną nutę. Grog z miodem i ciemnym rumem, gruszki pieczone z miodem stepowym i lawendą, jabłka z miodem wrzosowym i solonym masłem, keks z figami i miodem, przepiórki z miodem i winogronami, zupa z cytrusów z miodem... na samą myśl o tych pysznościach ślinka napływa do ust. W książce znajdziemy oryginalne przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: przystawki, dania główne, desery, zupy, sałatki, szaszłyki, dania gotowane lub pieczone, słodycze i napoje... Na każdą okazję, na każdą zachciankę, dla każdego smakosza!

Informacje dodatkowe o Z różnych stron świata. Miód. Przepisy na każdą okazję:

Wydawnictwo: RM
Data wydania: 2010-09-13
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788372438386
Liczba stron: 64

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Z różnych stron świata. Miód. Przepisy na każdą okazję

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Z różnych stron świata. Miód. Przepisy na każdą okazję - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy